2019. december 15., vasárnap

Heti imacélok - december 15-22 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten egy MERÉSZ IMAKÉRÉSRŐL olvashatunk tapasztalatot.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. december 15-22.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy a Szentlélek hatalmasan munkálkodjon az első negyedévi Ima- és böjt napon, amely a következő év január 4-én kerül megrendezésre! Ennek a napnak a témája: „Úttörő ima.” Az angolul tudók itt tájékozódhatnak: https://www.revivalandreformation.org/resources/all/prayer-and-fasting-days magyarul a www.adventista.hu oldalon találunk majd segédanyagot.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Generál Konferencia stábjáért, de különösképpen családjaikért. Ezek a családtagok sok áldozatot hoznak azért, hogy az egyház szolgálatát támogassák, és ez következményekkel is járhat. Sok stáb tag utazni fog, hogy a családjával legyen az ünnepeken. Imádkozzunk azért, hogy Isten áldja meg őket, hogy értelmes és minőségi időt tölthessenek családtagjaikkal, és a családi kötelékek erősödjenek az Úrban.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy a Szentlélek különleges módon kiáradjon az Euro-Ázsiai Divízióra, miközben hitükről igyekeznek bizonyságot tenni! Mihail Kaminszkij, a divízió elnöke beszámolt arról, hogy miközben sok eszközzel rendelkeznek a városok eléréséhez, a munka a volt Szovjetunió területén borzasztóan nehéz maradt. A Szentlélekre van szükség, hogy csodát tegyen.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Fiatal Generáció Jézusért konferenciáért, amely a Kentucky Louisville-ben kerül megrendezésre január első hétvégéjén! A szervezők egy 40 napos imaközösség kellős közepén vannak, amely a konferencia kezdetéig tart. Imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek erőteljesen kiáradjon az összejöveteleken, amelyeken ezrek vesznek részt a világ minden részéről.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő 10 napos imaközösségért (2020. január 8-18)! Imádkozzunk buzgón azért, hogy világviszonylatban sok ember kapcsolódjon be ebbe a 10 napos erőteljes programba, amely arra összpontosít, hogy hogyan tarthatunk fenn egy mélyebb kapcsolatot Krisztussal. Az angolul olvasók már most információkhoz juthatnak ezen a honlapon:  www.tendaysofprayer.org Magyarul a www.adventista.hu oldalon lesz elérhető az anyag.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: BOLDOG ÉLET magazin – Gerlai Krisztina főszerkesztő és munkatársai; Vecsés – Henter Barna; Hajdúnánás (gyülekezetalapítás) – Restás László, valamint Csongrádi István nyugalmazott munkatársért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteink evangélizációs és missziós programjaiért!
·       Imakérés: Imádkozzunk az unió és egyházterületek jövő évi terveiért, amelyeket most fektetnek le az egységek!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az újabb lehetőségekért)!

Egy ausztrál imakockázatot vállal Etiópiában – Írta: Vania Chew

Ha Ausztráliában élsz, könnyű bizonyos kényelmi szolgáltatásokat magától értetődőnek venni. Amikor elfordítod a csapot, víz folyik. Amikor elfordítod a slusszkulcsot, az autód beindul. Amikor felkapcsolod a villanyt, az égő világítani fog.

Az 51 éves Ettienne McClintock azonban nem vett mindent magától értetődőnek Etiópiában.

A 3ABN ausztrál rádió házigazdája Shishóban prédikált, egy vidéki kisvárosban, amely 35 km-re van Awassától, Etiópia második legnagyobb városától. Ezt az eseményt a Teljes tagbevonás programjaként szervezte a Kelet-Közép-Afrikai Divízió. Villanyáram csak időközönként volt, ezért az első két estén sötétben tartotta az előadásait.

A technikai nehézségek ellenére több mint 400 ember látogatta estéről estére a szabadtérben tartott előadásokat. Ez a szám túl nagy volt ahhoz, hogy egy gyülekezetbe bevigyék, ezért Ettienne egy kis, ideiglenesen felállított nylon sátortető alatt prédikált, amely tele volt lyukakkal és szakadásokkal.

Ettienne aggódott, amikor a harmadik előadásra készült. Noha egy kölcsönzött generátornak köszönhetően volt áram, az eső a kezdési idő előtt fél órával eleredt. Remélte, hogy az embereket ez nem riasztja vissza.

Az előadás kezdetére az eső elállt, de fekete esőfelhők sötétítették el az eget. Ettienne már 15 perce prédikált, amikor az eső újra esni kezdett. Amint az eső egyre jobban zuhogott, az emberek szedelőzködtek, hogy hazainduljanak. Bár Ettienne-nek némi védelme volt a sátortető alatt, a hallgatók a szabad ég alatt ültek.

„A gyülekezet presbitereivel imádkoztunk azért, hogy az eső elkerüljön bennünket, de az visszatért” – emlékszik vissza Ettienne. „Az időjárás zavarta a programot és az emberek nem hallhatták az üzenetet, amelyet Isten számukra készített. Valamit tennünk kellett, de mit?”

Hirtelen világossá vált számára. Minden este Isten hatalmáról beszélt a betegségek, a bűn és a halál fölött. De Istennek hatalma van az időjárás fölött is. Imádkozhatna azért, hogy az eső elálljon. De mi lesz akkor, ha Isten úgy dönt, hogy nem állítja el az esőt? Az üzenete hitelét veszti és az emberek nem jönnek el többé az előadásokra.

Abban a pillanatban 1Jn 5:14 futott át Ettienne gondolatán: „Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket.”

Ettienne csendben imádkozott: „Hiszek Uram, légy segítségül az én hitetlenségemnek!”

Fordítója segítségével imára hívta a közönséget. Aztán imádkozott azért, hogy Isten állítsa el az esőt, és tartsa szárazon a résztvevőket, hogy meghallhassák az evangéliumot.

Az „Ámen” utáni néhány pillanatban az eső elállt, és nem is esett az egész program alatt.

A prédikációja után kb. 200 ember előrejött, hogy imádkozzon érettük.

„Mindenütt emberek térdeltek” – mesélte Ettienne. „Ahogy a sárban térdeltünk, hálát mondtunk és odaszenteltük magunkat Istennek.”

Ettienne, aki Ausztráliában él Kanwal városban és az Avondale Memorial gyülekezet tagja, a nemzetközi előadók 220 főből álló csoportjába tartozik, akik csatlakoztak az etiópiai lelkészekhez az evangélium hirdetésében több száz helyszínen, szerte az országban. A Kelet-Közép- Afrikai Divízió Teljes tagbevonás eseményeket szervezett a hozzá tartozó területeken, kezdve egy három hetes sorozattal, amely 110 000 keresztséget eredményezett Ruandában 2016-ban. 2019-ben Etiópiára és Dél-Szudánra összpontosítottak az előadásokkal.

Amikor Ettienne azt látta, hogy a résztvevők fele térden imádkozott a sárban, eszébe jutott a családja és az otthoni barátai. Hitt abban, hogy ők otthon folyamatosan imádkoznak érte és az előadásokért és ez bizonyára szintén hozzájárult ahhoz, hogy az eső elálljon.

„Isten egy új tapasztalatot adott nekem” – mondta. „Eddig az időpontig életemben kisebb kockázatokat vállaltam, de kisebbek voltak az eredmények is. Ez azonban komoly kockázattal járó helyzet volt, ami kellemetlenül érintett, hiszen sebezhetőnek éreztem magam, de a jutalom csodálatos volt.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése