2019. november 25., hétfő

Heti imacélok - november 24 - december 1 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Ezen a héten arról olvashatunk tapasztalatot, HOGY ISTEN MEGVÉDTE AZ ERDŐTŰZTŐL AZ ADVENTISTA TÁBORT
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. november 24 – december 1.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Közel-Kelet-Észak-Afrika Unióért (MENAU) és azokért a városokért, amelyekben nincs adventista jelenlét, hogy Isten küldjön munkásokat az aratásába. 48 olyan város van ezen a területen, amelynek lakossága meghaladja az egymilliót, és amelybe adventista eddig még nem tette be a lábát.
·       Imakérés: Imádkozzunk a 10/40-es ablakért, amely 263 olyan városnak az otthona, amelynek lakossága meghaladja az egymilliót. Imádkozzunk odaszánt misszionáriusokért, akik készek szolgálni ezen városok el nem ért embereiért.
·       Imakérés: Imádkozzunk a Mindennapi egészség rádióműsorért, amelyet Tokióban közvetítenek. Imádkozzunk azért, hogy Isten áldja meg az előadókat, hozzon hallgatókat és kapcsolja össze ezeket a hallgatókat a helyi gyülekezetekkel.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok továbbra az írországi gyülekezetekért, hogy rájöjjenek arra, hogyan érhetik el hatékonyan társadalmukat! Imádkozzatok azért a 150 000 emberért, akikhez eljutott a GLOW füzetek valamelyike, amelyet a Fiatalok Jézusért missziós csoport osztott szét július hónapban. Imádkozzunk azokért, akik elkezdtek gyülekezetbe járni, hogy tovább növekedjenek!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Generál Konferencia ülésszakáért, amely 2020. június 25 - július 4 között ülésezik! Imádkozzunk azért, hogy Isten készítse fel egyházát és vezetőit a Szentlélek kitöltetésére.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő 10 napos imaközösségért (2020. január 8-18)! Imádkozzunk buzgón azért, hogy világviszonylatban sok ember kapcsolódjon be ebbe a 10 napos erőteljes programba, amely arra összpontosít, hogy hogyan tarthatunk fenn egy mélyebb kapcsolatot Krisztussal. Az angolul olvasók már most információkhoz juthatnak ezen a honlapon:  www.tendaysofprayer.org Magyarul a www.adventista.hu oldalon lesz elérhető az anyag.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Adventista Zsidó Baráti Társaság –Dr. Tokics Imre; Tass – Zoboki Nóra; Szolnok – Soós Róbert, valamint Agárdi István nyugalmazott munkatársért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteink evangélizációs és missziós programjaiért!
·       Imakérés: Imádkozzunk az unió és egyházterületek jövő évi terveiért, amelyeket most fektetnek le az egységek!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az újabb lehetőségekért)!

Szabadulás a tűzből – Írta: Andrew McChesney

Egy nyáron az egyik adventista misszionárius család más adventistákkal együtt az egyház egyik görögországi táborhelyén töltötte szabadságát. Száraz, meleg nyár volt és az egyik vasárnap délutánon erdőtűz tört ki a tábortól úgy 3-4 km-re.

A felnőttek és négy misszionárius gyermek figyeltek és vártak, hogy mi fog történni.

A tűz egyre közelebb jött és egyre veszélyesebbé vált. A táborozóknak cselekedniük kellett. Kört alkottak, elkezdtek énekelni és imádkozni.

Amint imádkoztak elkezdett fújni a szél, amely távol vitte a lángokat a tábortól. A csoport 20 percig énekelt és imádkozott és a szél egyre távolabb vitte a lángokat. A felnőttek elfáradtak és egy idő után a gyermekek is.

„Rendben, a veszély elmúlt” – mondta valaki és a csoport feloszlott.

Percekkel később azonban a szél irányt változtatott és a lángok megint csak gyorsan közelítettek a táborhoz. „Mindenki hagyja el a tábort!” – kiáltotta valaki. „El kell mennünk most azonnal!” – mondta másvalaki.

A táborlakók többsége összecsomagolt és a tengerparton keresett biztonságot, amely úgy 700 m-re volt a tábortól.

Hét férfi maradt a táborban két tűzoltóval együtt, akik épp akkor érkeztek oda.

Éjfél körülre a tűz 100 m-re közelítette meg a tábor kerítését. Látni lehetett, ahogy a lángok a fenyőfák tetejét nyaldosták. Ha a szél befújt volna egy tűzcsomót a kerítésen belülre, az egész tábor lángra kapott volna.

Az öt férfi és a két tűzoltó egy sürgősségi vonalat képeztek, de tudták, hogy vajmi keveset tehetnek. A tűz egyre közelebb jött. Az adventisták imádkoztak.

Amikor a tűz 10 m-re megközelítette a kerítést egy nagy csapat tűzoltó érkezett és eloltották a lángokat.

Reggel a táborozók meglepődve nézték a terepet. A kerítés körül az egész terep fekete volt. A szomszédos táborhely is hamuvá égett. Az adventista táborhely zöld oázisként állt egy feketére égett és elpusztult vidék kellős közepén. A tűz a tábor minden oldalán pusztított, de a tábort nem is érintette.

„Az Úr megállította a tüzet a kerítésnél” – mondta az édesapa, akinek a teljes neve Kim Papaioannou. „Tudtuk, hogy nem fog ártani nekünk és a táborunk megmenekült.” 

1 megjegyzés:

  1. Csodálatos Istenünknek minden lehetséges, áldott legyen az ÚR neve most és mindörökké! Ámen!

    VálaszTörlés