2019. július 17., szerda

Heti imacélok - július 14-21 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten a szabadító imáról olvashatunk tapasztalatot. 
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélthttp://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. július14-21.)

·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Kelet-Közép-Afrikai Divízió új orvosi egyeteméért, mely hivatalosan 2019 szeptemberében nyitja meg kapuit! Imádkozzunk, hogy ez az iskola különleges módon tegyen bizonyságot Krisztusról és arról az örökkévaló tervéről, hogy minden embernek fizikális és lelki egészséget adjon! Imádkozzunk, hogy az intézménynek erős keresztény vezetősége legyen, az embereket tudja szolgálni és bizonyságot tudjon tenni a világnak!
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok továbbra is gyülekezeti tagjainkért itt, ebben a közép-afrikai országban, Burundiban. Imádkozzatok, hogy Isten bölcsességet adjon a próbákban, melyekkel szembenézünk, és adjon békességet, jólétet a vezetőknek és a tagoknak is egyaránt.
·       Imakérés: Imádkozzunk a gyülekezetekért Törökországban, hogy Isten továbbra is hegyen lévő világítótoronyként használja őket, és valóban az „imádság háza” legyenek azok számára, akiknek szükségük van rá.
·       Imakérés: Kérlek, csatlakozz hozzánk imádságban ezen a héten kifejezetten a következő városért. A Kínában található Huaibei lakossága 2 070 000 ember. Huaibeinek hatalmas természeti erőforrásai vannak, és rengeteg iparágnak a központja, az építkezéstől a gépiparon át, a textiliparig és az elektronikáig. Mezőgazdasági húzóágazatai a búza, bab és gyapjú. Rengeteg féle állatot is tenyésztenek itt. A város több, mint 100 féle árut exportál.
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok, hogy Isten áldja meg Huaibeit a következő területeken:
         
          - Imádkozzunk Huaibei vezetőinek bölcsességéért
          - Imádkozzunk a Huaibeiben élő családokért
          - Imádkozzunk a fiatalkokért, akik életre szóló döntések előtt állnak
          - Imádkozzunk azokért, akik betegségekkel küzdenek Huaibeiben
          - Imádkozzunk, hogy a város egyedülálló idősebb lakosai barátokra leljenek
          - Imádkozzunk a nőkért Huaibeiben - biztonságukért, oktatásukért, jólétükért
          - Imádkozzunk a férfiakért Huaibeiben - bölcsességükért, karrierjükért, és céljaikért
          - Imádkozzunk a Huaibeiben található iparágakért és termőföldekért

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Világmisszió; Hévíz – Frend László, Miskolc Szirma (szórvány) – Suhaj Renáta, valamint Szöllősi Béla nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk a nyári táborok szervezéséért, hogy sok ember kerüljön közelebb Jézushozés csatlakozzon szolgálatához (Életmód-tábor, Missziókonferencia, Ifjúsági táborok, lelkészcsaládok tábora stb.)
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)

Szabadító ima – Írta: Andrew McChesney


Az Ndong család tagjai, akik Gabon fővárosában, Librevilleben élnek, szeretnek imádkozni.

Az apuka és az anyuka annyira szeretnek Istennel beszélgetni, hogy mindhárom gyereküket a francia „priere” szó után neveztek el, ami imádságot jelent. A legidősebb fiú Priel, a második gyermek, aki lány, Priella, a legkisebb lány pedig Pricilia.

A kis Pricilia minden este imádkozik lefekvés előtt 3 éves kora óta. Néha az ágy mellett térdel le, de leggyakrabban felugrik az ágyra, és a szép puha matracon térdel le. Összekulcsolja a kezeit, becsukja a szemét és meghajtja a fejét.

Egy este, amikor Pricilia 12 éves volt, felugrott az ágyra este 9 órakor, hogy imádkozzon. A 13 éves nővére, Priella, szintén odaugrott mellé az ágyra imádkozni. Közös ágyban aludtak.

Összekulcsolták kezüket, szemüket lehunyták, és meghajtották fejüket.

„Mennyei Atyánk” - imádkozott Pricilia. „Hálásak vagyunk neked mindenért. Most, hogy aludni fogok, szeretném, ha elküldenéd hozzám angyalaidat, hogy mellettem legyenek, és a szomszédos házakban is. Atyám, adj nekem szép álmokat. Kérlek, mutass meg olyan rejtett dolgokat, amiket meg kell ismernünk. Jézus nevében, ámen.”

Miután Priella is imádkozott, a lányok magukra húzták a takarót. Gyorsan álomba merültek.

Hajnali 2 óra körül, mikor még aludtak, Pricilia egyszer csak nem kapott levegőt. Úgy érezte, valaki fojtogatja őt. Levegő után kapkodott. Kapálózott az ágyon, próbált messzebb kerülni a kezektől, melyek a torkára kulcsolódtak. Ekkor eszébe jutott, hogy az anyukája azt mondta neki, imádkozzon, ha akármilyen problémája van.

„Imádkozz Jézus nevében” - mondta az anya. „Jézus nevét akármikor segítségül hívhatod.”

Habár halálra volt rémülve, Pricilia nyugodtan ezt mondta: „Jézus nevében.” Ezután elmondta a 23. zsoltárt, mely így kezdődik: „Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm.”

Kinyitotta a szemét a sötétségben, és Pricilia rájött, hogy nem álmodik. Valóban nem tudott lélegezni. Láthatatlan kezek szorongatták a nyakát. A szíve megtelt félelemmel.

Pricilia térdeire csúszott az ágya mellett.

„Uram, köszönöm, hogy megvédesz engem” - imádkozott. „Nem tudom, ki akar engem bántani. Jézus nevében, ámen.”

A kezek azonnal engedtek a szorításból nyaka körül, és újra tudott lélegezni. Mély levegőt vett. Látta, hogy a testvére alszik. Visszamászott az ágyba, és gyorsan visszaaludt, azzal a tudattal, hogy Jézus védelme alatt áll.

Reggel, Pricilia elmondta ijesztő tapasztalatát az anyukájának. Az asszony nagyon megdöbbent, de örült, hogy a lányának eszébe jutott imádkozni.

„Valószínűleg valaki valamilyen mágiával akart téged bántani, miközben aludtál” - mondta az anyja. „Ki tudja, mi történhetett volna, ha nem hívod Jézus nevét segítségül!”

Pricilia mindennap megköszöni Jézusnak, hogy megszabadította. Esténként így imádkozik: „Uram, köszönöm az életet, és a védelmet, amit Te adsz minden egyes nap.”

Andrew McChesney az Adventista Misszió szerkesztője. Ez a történet engedéllyel került újraközlésre.

2 megjegyzés:

  1. Az ÚR-nál a vonal mindig rendelkezésre áll!
    Csodálatos ISTENÜNK-nek minden lehetséges! Ámen!

    VálaszTörlés
  2. Legyen Áldott a mi Urunk, a Drága Názáreti Jézus Krisztus, Szent és olthatatlan neve, amely név Áldott, amely névben van a mi megváltásunk, most és mindörökké Ámen🛐✝🙏

    VálaszTörlés