2019. július 11., csütörtök

Heti imacélok - július 7-14 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten arról olvashatunk tapasztalatot, hogy mit jelent Istenben bízni az élet kihívásai közepette. 
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. július 7-14.)

·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a harmadik alkalommal megtartandó Egészség és Életvitel Globális Konferenciájáért, melyet ezen a héten tartanak, július 9-13. között, Loma Linda, Kaliforniában. Az esemény központi témája a Teljes Jólét lesz – az az életvitel, mely az egész testre és agyra jótékony hatással van. Imádkozzunk ezért a konferenciáért, hogy hatása hosszú távon érezhető legyen az egész egyházban!
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Generál Konferencia Siketek és Hátrányos Helyzetűek Osztályáért, mely része lesz az Egészség és Életvitel Globális Konferenciájának. Július 14-én tartanak megbeszélést Loma Lindán.
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a Legjobb Út az Egészséghez eseményért, mely 2020. Április 6-11. között kerül megrendezésre a Generál Konferencia üléseinek részeként Indianapolisban, Indianában. Imádkozzunk, hogy a szervezés gördülékenyen menjen, és jelentkezzen szükséges mennyiségű önkéntes. (Több információért látogass el ide: https://pathwaytohealthvolunteer.org)
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok azok biztonságáért, akik az egyházban végzett szolgálatuk miatt sokat vannak úton! Imádkozzunk az egészségükért is, mivel sokuknak nagyon rövid időn belül sok helyre kell eljutniuk.
·       Imakérés: Imádkozzunk, hogy Isten segítsen mindnyájunkat, beleértve azokat is, akik vezetőként szolgálnak, hogy lehetőségeink szerint tiszteljük testünk templomát, és éljünk az Új Kezdet alapelvei szerint (Táplálék, Testedzés, Víz, Mértékletesség, Levegő, Pihenés, és Bizalom Istenben).
·       Imakérés: Imádkozzunk helyi lelkészeink, és családjaik egészségéért, mert az ellenség gyakran támad ezen a területen.
·       Imakérés: Imádkozzunk a világ különböző pontjain élő misszionáriusainkért, például Teresa O’Donnellért, e heti történetünk írójáért, akinek igazi neve nem kerülhet nyilvánosságra, mert olyan területen munkálkodik, ahol veszélyes a szolgálat. Imádkozzunk, hogy Isten erősítse meg ezeket a misszionáriusokat munkájukban, és adjon nekik bátorságot, bölcsességet, hogy szembe tudjanak nézni a rengeteg kihívással, amivel egy idegen országban szembesülhetnek.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Világmisszió; Hidas és Kaposvár – Petőh Imre, Miskolc B – Feketéné Trankusz Erzsébet, valamint Szigeti Jenő nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk a nyári táborok szervezéséért, hogy sok ember kerüljön közelebb Jézushozés csatlakozzon szolgálatához (Találkozás Jézussal tábor, Missziókonferencia, Ifjúsági táborok, lelkészcsaládok tábora stb.)
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!


Tudom, hogy bízhatok benne! – Írta: Teresa O’Donnell

Fekszem az ágyamban, egy olyan nehéz mentális teherrel, hogy úgy éreztem, alig bírok lélegezni. A férjemet felkérték, hogy vállaljon el egy nemzetközi szolgálati posztot, egy veszélyesebb országban, és már maga a költözés gondolata rettegéssel töltött el. Lelkemből felsírtam: “Tényleg, Istenem? Ezt akarod, hogy tegyük? Ez az elhívás tényleg tőled származik?”. Szükségem volt a megerősítésre.

Nem csak magamra gondoltam ekkor. Két gyermekünkért is aggódtam. Egy ilyen nagy költözés számukra barátságok megszakadását, az iskola félbehagyását, a családtól való távollétet, a személyes tárgyak otthagyását jelentette, miközben mi az ismeretlenbe taszítjuk őket. Hogyan fognak ezzel megbirkózni? Elkezdtem imádkozni. Ha valóban ez Isten akarata, azt tisztán meg kell mutatnia nekem.

Egy pár hónappal később, a családunk elutazott Floridába, egy konferencia miatt, mely a férjem munkájához kapcsolódott. A gyerekeket letettem a gyerekfoglalkozáson, és ahogy sétáltam vissza a folyosón, találkoztam egy kollégával. Megkérdezte hogy vagyok, hogy áll a költözés. Ahogy röviden megosztottam aggodalmaimat, elmondta az ő tapasztalatait költözésekkel kapcsolatban, és bátorítást kaptam tőle, melyre nagyon szükségem volt. Amikor elváltak útjaink, megkönnyebbültem. Isten úgy intézte ezt a kis találkozót a folyosón, hogy békességet adjon nekem.

Attól a ponttól kezdve, megszámlálhatatlan módon láttam Isten megerősítésit. Adott nekünk egy asztalos barátot, aki segített helyrehozni a házat, hogy el tudjuk adni, majd váratlanul pénzt kaptunk az egyik rokontól pont a megfelelő pillanatban, azután a házat is el tudtuk adni időben, pont azon az áron, amennyire szükségünk volt, és még sok-sok más részletben segített minket. Isten kihívások elé állított Szaván keresztül. Ígéreteket adott, melyekre emlékezhettem, és tudtam, hogy a kételkedés árnyékán túl, ez az elhívás tőle származott, és vigyázni fog a családunkra minden megtett lépésnél.

Ma már a tengeren túlon élünk. Nem volt mindig könnyű, de az imaéletem és a személyes hitem Istenben rengeteget növekedett, miközben ezen a tapasztalaton keresztülmentünk. Tudom, hogy bízhatok benne, különösen akkor, amikor a dolgok rosszra fordulnak.

Teresa O’Donnell, egy szabadúszó író, aki külföldön él családjával. A nevét megváltoztattuk, hogy megvédjük identitását.

2 megjegyzés: