2019. május 23., csütörtök

Heti imacélok - május 19-27 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Ezen a héten arról olvashatunk, hogy Jézus erősebb a gonosz átkoknál is.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. május 19-27.)

·       Hálaadás: Köszönjük szépen imáitokat, amelyeket a Hetednapi Adventista Egyház Burundiban szolgáló vezetőiért mondtatok! Isten meghallgatta imáinkat. Május 17-én az a hivatalos hír érkezett, hogy az előzetes letartóztatásba került adventistákat kiengedték a Burundi börtönből. Bátorítunk arra, hogy imádkozzatok továbbra is a Burundiban élő és szolgáló adventista testvérekért, hogy javuljon a viszony az ott működő egyház és a kormányzat között ebben az érzékeny szituációban! Kérjük Istent, hogy adjon megoldást a kihívásokra, és legyen béke és jobb lét Burundiban!
·       Imakérés: Imádkozzunk együtt az indiai és bangladesi testvérekért, akik a Fani nevű ciklon pusztítása miatt szenvednek. Ez volt az utóbbi húsz év legerősebb trópusi ciklonja, ami Indiát és Bangladest sújtotta.  Sok az áldozat, és az érintett területeken viharos erejű szelek fújnak és a földet özönvízszerű esőzés mossa.
·       Imakérés: Imádkozzunk, az ADRA személyzetéért és vezetéséért a régióban, amely megpróbál segíteni az emberek fizikai és mentális szenvedésén Indiában és Bangladesben!
·       Kérünk, imádkozzatok a Mobil Wellness Klinikáért, amely 2019. június 2-6. között fog működni Indiában, egy Teljes Tagbevonás programot előkészítéseként. Az evangelizációs összejövetelek szerte az országban 2019. június 12-30. között lesznek. Imádkozzunk, hogy az emberek vigaszt és reményt találjanak ezeken az összejöveteleken!
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok azért, hogy a Dél-Ázsiai-Csendes-Óceáni Divízió (SSD) ebben az évben sok-sok embercsoportot tudjon elérni a városokban! 9 kínai nyelvű gyülekezetet szeretnének létrehozni jelentős kínai lakossággal rendelkező városokban, és 9 kísérleti projektet elindítani a divízió 9 országában.
·       Imakérés: Imádkozzunk a divíziószerte működő befolyásközpontokért az SSD nehéz régióiban! Imádkozzunk több odaszentelt életű munkásért, akik részt vesznek majd az aratásban!

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Családi MCS – Dr. Mihalec Gábor és munkatársai; Dorog – Bodnár János, Kisvárda – Kerékgyártó János, valamint Ócsai Gyula nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

Jézus győz az átok felett – Írta: John Wood

Talán el sem hiszi a kedves olvasó az alábbi történetet, de közvetlenül nekem mondta el, minden színezés és drámai kiegészítés nélkül az a személy, aki átélte. Mint ahogy az várható volt, az illető természetesnek vette a dolgot, mintha ezt várta volna.

Egy hindu hölgy nagyon meggazdagodott, és a rokonai irigyek lettek rá. Egy mágust fizettek, hogy mondjon átkot rá, persze a hölgy tudta nélkül.

Egyik nap a hölgy megjelent a gyülekezetben, miközben Jason*, a „Jézus Ázsiáért” elnevezésű szervezet által küldött lelkész prédikált. Jason észrevette, hogy az asszony végigsírta az egész beszédet. Amikor vége volt az istentiszteletnek, a lelkész előrehívta az asszonyt. Ő nem akart menni, de Jason bátorította. „Ne féljen! Lelkész vagyok. Azért vagyok itt, hogy segítsek.”

Végül csak előrement, összecsuklott a padlón, és elkezdett beszélni.
Kialakult nála az elefantiázis nevű, rettegett betegség, aminek az az egyik tünete, hogy a beteg lába a normális méret két-háromszorosára dagad. A betegségnek nincs ismert gyógymódja. A hölgynek egy nagy, nyitott seb is látható volt a lábán, ami a rothadó hús szagát árasztotta.

Jason még ott, a gyülekezetben imádkozott érte, és kérlelte, hogy ő is imádkozzon az élő Istenhez. Aztán lenyűgöző bizonyságot téve hitéről, így folytatta: „A sebei egy héten belül tökéletesen meggyógyulnak, és jövő szombaton már bizonyságot fog tenni erről a közösség előtt!”

Néhány nappal később Jason meglátogatta a hölgyet az otthonában. Már a kapuban érezte, hogy egy gonosz lélek van jelen. Amikor a ház közepére ért, forróságot érzett, mintha parázson állna. A hőség csak úgy áradt a döngölt földből. Megkérte a hölgyet, hogy kezdjen ásni azon a helyen. Az asszony egy kókuszdiót ásott ki onnan, amit mágikus zsinórokkal tekertek körbe, és egy tincset is odaerősítettek, ami az asszony hajából való volt. Jason utasította, hogy vigye ki a kókuszdiót, és égesse el. Amikor megtette, a hamvadó maradványoknak égő hús szaguk volt. Jason újra imádkozott az asszony teljes gyógyulásáért, majd hazament.

Azon az éjszakán a hindu asszony egy ragyogó, fehér ruhába öltözött férfiról álmodott, akit még több fehér ruhás, fénylő arcú alak vett körbe. A Jézus eljövetelét ábrázoló látomás volt ez. Felébredt az álmából, és bár az éjszaka kellős közepe volt, átment Jason házához. Felébresztette őt és a feleségét, majd lelkesen mesélte nekik az álmát. Így szólt hozzájuk: „Ezt láttam álmomban. Úgy örülök! Olyan boldog vagyok!”

A következő szombaton bizonyságot tett a gyülekezetben, elmondta, hogy Jézus teljesen meggyógyította a lábát! A lába most teljesen normális méretű, egészséges volt, és a nagy seb is meggyógyult. Az egyetlen emlékeztető egy apró heg volt ott, ahol egy héttel korábban még a hatalmas seb éktelenkedett.

Miután ez megtörtént, ő és egész családja elfogadta Jézus Krisztust. A hölgy élő tanúbizonyság a falujában. Amikor az emberek meghallgatják a történetét, és látják az egészséges lábát, akkor vágy ébred a szívükben, hogy megismerjék Jézust.

Dicsőítjük Istent Jasonért és az összes, csodálatos bibliamunkásunkért, akik hit által, és Jézus Krisztus hatalma által megmentik az elveszetteket, szabadon engedik a rabokat, s eloldozzák a foglyokat. Az ilyen történetek – még ha nem is ilyen drámaiak, szerte Indiában megtörténnek, ahová csak eljutnak a bibliamunkásaink. Sok hely van azonban, ahol nincs bibliamunkás, sem lelkész, sőt, egy keresztény sem. Imádkozzunk Ázsiában élő testvéreinkért!

John Wood a Jézus Ázsiáért elnevezésű szervezet elnöke. A lelkész, Jason neve csak álnév, az ő biztonsága érdekében változtattuk meg. Itt még többet tudhatsz meg a Jézus Ázsiáért szervezetről: https://jesus4asia.org/

1 megjegyzés:

  1. Ámen Isten csodálatos munkája fojik e földön ,érezhető és tapasztalható mint az itt olvasotakközött is ,szerető Örök Istenünk kérünk hogy az egészföldön terjedjen az evangyélium a te segitségadet kérjük a LELKEDET ,kérjük használjfel minden drága őszinte Istent kereső lelkeket ÁMEN!

    VálaszTörlés