2019. május 8., szerda

Heti imacélok - május 5-12 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten arról olvashatunk, mi történt egy kisfiú kitartó imájára.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. május 5-12.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért a gyülekezeti tagokért, akik az USA 10 városában vállalják a Touch 10K Challenge (10 ember érintése) kihívást az elkövetkező szombaton, amelynek keretén belül 100 000 ember életét próbálják megérinteni ima és a Message (Üzenet) újság különszáma által!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok továbbra is a Mobil Klinikáért, amelyet 2019 június 2-6 között tartanak az Indiában a Teljes tagbevonás eseményére való felkészülés jegyében. A Teljes tagbevonás evangélizációs sorozatait 2019. június 12-30 közötti időre tervezték szerte az országban. Imádkozzunk azért, hogy Isten hatalmasan munkálkodjon ezeken az előadásokon.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok fiataljainkért és fiatal felnőtteinkért, akik ebben a hónapban ballagnak el középiskolákból, főiskolákról és egyetemekről. Imádkozzatok név szerint azokért, akiket ismertek!
·       Imakérés: Imádkozzunk fiataljaink oltalmáért a világ egyre növekvő befolyásától. Imádkozzunk azért, hogy figyelmük középpontjában Isten Igéje és mások szolgálata legyen. 
·       Imakérés: Imádkozzunk a helyi gyülekezetekért, hogy helyezzék figyelmük középpontjába a missziót és a szolgálati lehetőségeket, hogy támogatni tudják fiataljaikat az Egy év a misszióban és más programokban, amelyek az Istentől kapott küldetésre fókuszálnak.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: A nemzetközi ADRA szolgálata; Bp. Zugló – dr. Ősz-Farkas Ernő, Ömböli Dávid, Kamut, Kazincbarcika –Feketéné Trankusz Erzsébet, valamint Murányi József nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Hálás beszámoló: Köszönjük meg Istennek a jelenlétét és vezetését az Unió választókonferencián!
·       Hálás beszámoló: Köszönjük, hogy imádkoztatok a Ki a sótartóból Missziótalálkozóért. Több százan tapasztaltuk meg Isten közelségét és áldását ezen a szombaton, és fogalmaztuk meg elkötelezettségünket Isten és ügye mellett.
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

A kis David kitartóan imádkozott–Írta: Andrew McChesney

A kilenc éves David Lucas Dolete Drugának sok kérdése volt: „Honnan származnak az emberek?” – faggatta apját. „Miért vagyunk mi itt? Miért mondod te azt, hogy Isten teremtett bennünket, a tanárom viszont azt, hogy a majmokból fejlődtünk ki?”

Az apa azt tanította Davidnek, hogy Isten teremtette az embereket, de a fiú más elméleteket hallott az állami iskolában Spanyolország fővárosában, Madridban.

Épp ezért nagyon boldog volt, amikor családostól elköltözhetett Madridból, hogy lelkésznek tanuljon a Sagunto adventista egyetemen, ami 385 kilométerre keletre feküdt a Földközi-tenger partján. A kampuszon működött egy általános iskola, ahol David tanulhatott a teremtésről a Bibliából.

Egy hónappal az iskolakezdés előtt azonban kiderült, hogy Davidnek nincs hely a negyedik osztályban. Sok szülő íratta már várólistára a gyermekét, úgyhogy David csak 13. volt a sorban.

„Imádkozzunk ezért!” – mondta az apa. A családi áhítatok alkalmával tehát David a szüleivel együtt imádkozott azért, hogy a fiú valahogy bekerülhessen az adventista iskolába. Egy hónapig minden nap imádkoztak. Az igazgató azonban rossz híreket közölt az apával.

„Nincs hely Davidnek” – mondta. „Máshová kell, hogy írassátok. Nagyon sajnálom!”

David tehát állami iskolába került.

A család azonban nem adta fel. A családi áhítatok alkalmával tovább folytatták az imát, hogy David az adventista iskolába járhasson. Eltelt egy hónap. Aztán még egy.

David édesanyja már nem imádkozott tovább az iskoláért. Aztán az apa is abbahagyta.

„Istennek bizonyára terve van a fiunkkal az állami iskolában” – mondta az apa. „Talán ő fog bizonyságot tenni az osztálytársainak.”

David azonban tovább imádkozott. Minden reggeli áhítaton hálát adott a szüleiért, és így fejezte be az imát: „Istenem, ha azt akarod, hogy az adventista iskolába járjak, kérlek, adj nekem helyet a negyedik osztályban!” Az apa aggódott, mert nem akarta, hogy Davidet csalódás érje.

„Ne sürgesd Istent!” – mondta a fiának. „Ő nem mindig úgy válaszol az imáinkra, ahogyan mi akarjuk.” De David tovább imádkozott.

Négy hónap eltelt már a tanévből, amikor az apa jó hírt kapott az iskolából: egy negyedikes távozik az intézményből. Sietett is az igazgatói irodába, hogy megkérdezze, vajon David csatlakozhat-e az osztályhoz.

„Davidet örömmel látjuk az iskolában” – mondta az igazgató. „De ne éljétek bele túlságosan magatokat! A város oktatási osztályához kell kérvényt benyújtani, hogy David átjöhessen az adventista iskolába. A tanévnek ebben a szakaszában nagyon nehezen adnak ki iskolaváltási engedélyt.”

A szülők úgy döntöttek, mindenképpen megpróbálják, de azért elég kevés hittel hajtottak az oktatási osztály épülete elé. Negyven perccel később a kezükben tartották az engedélyt! Alig hittek a szemüknek. Amint kiléptek a kapun, azonnal megálltak hálát adni Istennek.

„Micsoda a halandó, hogy törődsz vele, és az embernek fia, hogy gondod van rá?” (Zsolt 8:4; új prot. ford.) „Uram, úgy adtad nekünk mindezt, hogy nagyon kevés hitünk volt. Megmutattad nekünk, hogy hatalmas vagy, és segíteni tudsz bárkinek, még a kicsinyhitűeknek is. Te adtad nekünk mindezt!”

David otthon volt, amikor szülei hazaérkeztek. „Ezt nézd!” – kiáltotta apja az engedélyt lobogtatva. „Milyen hatalmas Istenünk van! Így válaszolt az imáidra!” Széles mosoly jelent meg David arcán, és körbe-körbe ugrálta a lakást örömében.

„Imádkozzunk újra!” – mondta az apa. „Mondjunk köszönetet Istennek!” David meghajtotta a fejét, és imádkozott: „Köszönöm, Jézus, hogy meghallgattad az imámat!”

Andrew McChesney az Adventist Mission főszerkesztője. Ezt a történetet engedéllyel közöljük.

1 megjegyzés:

  1. Hálásan köszönöm ezt a megtörtént eseményt ! Hit mélyítő ! Még bensőségesebb, imára buzdít . Köszönöm szépen ! Imádkozom a misszióért !
    Áldjon meg a jó Isten Minden vezető Testvért, és, Szolgálatában állókat Ámen !

    VálaszTörlés