2019. május 13., hétfő

Heti imacélok - május 12-19 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten arról olvashatunk, mi történik, ha imáinkra Isten veszi át az események felett az irányítást.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. május 12-19.)

·       Imakérés: A Kelet-Közép Afrikai Divíziót 11 ország alkotja: Burundi, Etiópia, Eritrea, Dzsibuti, Kenya, Tanzánia, Uganda, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Dél-Szudán, Ruanda és Szomália. Ezen országokban összesen körülbelül 400 millió ember él. A Hetednapi Adventista Egyháznak ebben a régióban mintegy 4 millió tagja van.
·       Imakérés: Imádkozzunk bölcsességért és a Szentlélek vezetéséért Blasious M. Ruguri divízióelnök, Alain G. Coralie titkár és Jerome Habimana kincstárnok testvéreink számára! Imádkozzunk ezen divízió minden uniójának és egyházterületének vezetőjéért és lelkészéért, valamint családjaikért! 
·       Imakérés: Imádkozzunk, hogy az ECD egyre inkább megértse a Teljes tagbevonás fontosságát, amelynek során az egyház minden tagja egyrészt tanítványként él, másrészt másokat is tanítvánnyá tesz; és elkötelezi magát Krisztus szolgálatára a világban! Kérünk, imádkozzatok azért, hogy Isten adjon minden gyülekezeti tagnak erőteljes bizonyságot arról, hogy Ő jó és hűséges mindazokhoz, akik szolgálják Őt.
·       Kérünk, imádkozzatok az új ECD Orvostudományi Egyetemért, amelynek megnyitását 2019 szeptemberére tervezik! Imádkozzunk, hogy ez az iskola különleges bizonyságtétel legyen Krisztusról, valamint az ő gyönyörű tervéről, ami a fizikai és lelki egészségre vonatkozik. Imádkozzunk, hogy az új iskola nagyszerű keresztény egészségügyi vezetőket, szolgálatot és bizonyságtevőket adjon a világnak!
·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok azért, hogy Isten dicsősége nyilvánuljon meg, miközben az ECD országainak lakóit politikai és gazdasági viszályok sújtják! Különösen fontos és sürgős imakérés, hogy könyörögjetek a Burundiban élő hívőkért, ahol lelki viszály/szakadás fenyegeti a 2018-ban megkeresztelt, közel 43 000 tagnak a hitbeli stabilitását, valamint az egyház létét az országban!
·       Imakérés: Imádkozzunk az ECD területén szolgáló misszionáriusokért és családjaikért. Az egyházon belül ebben a divízióban szolgál a misszionáriusok legnagyobb csapata. Imádkozzunk az egészségükért, a gyermekeikért, és azért, hogy a Szentlélek erősítse és áldja meg a szolgálatukat!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok, hogy Isten nyisson ajtót azon százmilliók eléréséért, akik nincsenek még megmentő közösségben Krisztussal! Imádkozzunk, hogy a Hetednapi Adventista Egyház reménysugarat nyújtson nekik, aminek fényében megtalálják az utat a Krisztussal való, örömteli és megmentő közösség felé! Imádkozzunk azokért a területekért, mint például Szomália, amelyek jelenleg zárva vannak a szolgálat előtt, s azért is, hogy a vallási üldözésnek vége szakadjon a divízióban!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az Indiában és Bangladesben élő gyülekezeti tagokért, akik a legutóbbi, Fani elnevezésű hurrikán pusztítása miatt szenvednek! Az elmúlt 20 év legerősebb trópusi vihara volt ez a térségben, hatalmas esőzésekkel. Sok a halálos áldozat és az eltűnt személy. A károkat egyáltalán nem tudják még most felmérni, és a halálos áldozatok száma is várhatóan növekszik még.    


Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Nagyvárosi bizonyságtevések; Cegléd – Árvai Tamás, Kétegyháza – Czinkota András, valamint Oláh László nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az újólag megválasztott unió vezetőségéért és bizottságáért, hogy az elkövetkező években Isten Szentlelkének vezetése alatt Isten dicsőségére végezzék küldetésüket!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

Hogyan tegyük személyessé a Teljes tagbevonást? – Írta: Blasious Ruguri

A világ sok táján jellemző, hogy a lelkészek és más vezetők néha úgy érzik, hogy ők kivonhatják magukat a személyes tanítványság próbái és felelőssége alól a saját szomszédságukban, hiszen ők cipelik a vállukon a világ – benne a nagyobb területek – terheit. De természetesen ennek nem kell így lennie. Ha hatékony bizonyságtevők és vezetők szeretnénk lenni, akkor a lakókörnyezetünkben is bizonyságtevőknek kell lennünk.

Mivel ezt szem előtt akartam tartani az évek során, a feleségemmel imádkozni kezdtünk azért, hogy vidéki otthonunkban hogyan tudnánk hatékonyabban bizonyságot tenni. A mi divíziónkban mindig úgy beszélünk a Teljes tagbevonásról, mint a személyes evangelizáció életstílusáról, és ezt úgy értjük, hogy a vezetők sem kivételek, tekintet nélkül arra, hogy mennyire vagyunk elfoglaltak, vagy mennyire érezzük szerénynek az erőfeszítéseinket.

Ahogy imádkozni kezdtünk, és áldozatos lépéseket tettünk hittel, láttuk, hogyan nyitja meg az Úr az ajtókat előttünk, és hogyan hoz körünkbe másokat is, akik segítenek munkánkban. Csodák sorozata történt, és világos volt, hogy Isten maga vette át az irányítást az egész szolgálat fölött!

Eredetileg egy rövid evangelizációs sorozatot terveztünk. De ahelyett, hogy ezt tartottuk volna meg, az Úr sok-sok támogatást, biciklit és önkéntest küldött, hogy elérjük a távoli területeken élőket, és velünk szolgáljanak 2018 decemberében. Végül 22 evangelizációs helyszínen dolgoztunk, ahol az emberek ételt, ruhát, gyermekszolgálatot,csodálatos prédikációkat kaptak! Emberek ezrei jöttek a poros ösvényeken, hogy hallják az örömhírt. Miután már 1000 ember megkeresztelkedett, még most is azt tapasztaljuk, hogy többeket megérint az evangélium az utómunkák folyamán.

Ez mindenképp válasz az imáinkra és személyes csoda, amit a feleségemmel együtt éltünk át. Ezt a területet sokáig olyan személyek uralták, akik ellenségesek voltak az adventista munkával szemben, de mára már Isten egy erős bázist alakított ki magának a falunkban. Örökre hálásak leszünk azért, hogy milyen csodás módon válaszol az imákra, és hogyan vezet, amikor hitben teszünk érte lépéseket!

Blasious Ruguri a Kelet-Közép Afrikai Divízió elnöke, aki Kenyában él.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése