2019. április 15., hétfő

Heti imacélok - április 14-21 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten egy vonakodó és kételkedő, egykori diákmisszionárius izgalmas történetének első felét olvashatjuk.  
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. április 14-21.)

·       Imakérés: Kérlek, imádkozzatok azokért, akiket az Idai ciklon pusztítása és az azt követő áradások sújtottak Mozambikban, Malawiban, Dél-Afrikában és Zimbabwéban! Emberek ezrei próbálnak tovább élni, menteni, ami menthető, és részt venni a helyreállítási munkálatokban. Nagy szükségük van az imáinkra!   
·       Imakérés: Kérünk, emeljétek fel imában a mozambiki adventista egyetem személyzetét és diákjait, hiszen az épületekben komoly károk keletkeztek a ciklon pusztítása során. Kérünk, imádkozzatok a szükséges helyreállítási munkálatokért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a Mobil Wellness Klinikáért, amely 2019. 2-6-a között fog működni Indiában, s készíti elő a Teljes Tagbevonás programjait.  
·       Imakérés: Imádkozzunk együtt a Teljes Tagbevonás keretében szervezett összejövetelekért, amelyek szerte Indiában lesznek 2019. június 12-13-án! Kérjük, hogy Isten hatalmasan munkálkodjon ezeken az összejöveteleken!
·       Imakérés: A jó Isten igazán megáldotta az Ifjúság Teljes Bevonása programjait márciusban. Reményeink szerint hamarosan beszámolókkal jelentkezünk ezekről az eseményekről! Imádkozzunk azért a sok fiatalért, akik döntést hoztak az Úr mellett az ifjúsági evangelizációk alkalmain, hogy elkötelezettségük erős maradjon, és az Úr hűséges tanítványaivá váljanak!

Magyar imacélok:
·       Hálás beszámoló: Köszönjük a imáitokat a Debreceni ReményPONT által szervezett Házasságerősítő programért, amelyet 2019. április 14-re terveztek a Hotel Lyciumba, Mihalec Gábor testvér vezetésével. Isten különleges módon megáldotta ezt a programot
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Az Unióközpont alkalmazottai, munkatársai; Bp. Sashalom – Simon László, Hajdúszoboszló, Hódmezővásárhely – Restás László, Bicskei Róbert, valamint Körmöczi Miklós nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek a tavaszi missziós és evangelizációs munkájukat végzik!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

Tűz általi keresztség – I. rész – Írta: Jiwan Moon


Végzős voltam a Déli Adventista Egyetemen a Tennessee állambeli Collegedale-ben, amikor úgy éreztem, elsüllyedek a kétely futóhomokjában. Adventista családban nőttem fel, az édesapám és a nagyapám is adventista lelkészek voltak, és adventista elvek, adventista szokások szerint éltem; ám sohasem tapasztaltam meg Jézust teljesen személyes szinten. A kételyeim egészen addig mélyültek, hogy már azt is kétségbe vontam, létezik-e egyáltalán Isten, és ha igen, mi köze van bárki életéhez.

Teológiát tanultam, már nagyon közel jártam ahhoz, hogy édesapám és nagyapám nyomdokaiba lépjek. De olyannyira kiábrándított az a közöny, amit néhány gyülekezetben és a saját életemben tapasztaltam, hogy megfogadtam: sosem lépek szolgálatba. Más lehetőségeken gondolkodtam: azt fontolgattam, hogy fogorvosi vagy jogi pályán haladok tovább.

A szüleim aggódtak, látván a lelki harcokat, amiket vívok, ezért beírattak egy rövid misszióút résztvevői közé, amelyet a Koreai Adventista Ifjúsági Mozgalom(KAYAMM) szervezett, hogy három hónapot töltsek egy idegen országban. Dühös voltam. Nem akartam menni. „Mit kezdenék én egy olyan országban, ahol gőzöm sincs sem a nyelvről, sem a kultúráról?” – ellenkeztem a szüleimmel.

De ők ragaszkodtak az ötletükhöz. „Na, jó” – mondtam magamban. „Elmegyek valamilyen országba, kiélvezem azt a három havi vakációt, hazajövök, és aztán folytatom a dolgaimat ott, ahol abbahagytam.”  

Kétséggel a szívemben, teljesen szkeptikusan vettem részt az eligazító képzésen. Ahogy végignéztem azokon a fiatalokon, aki ott voltak velem, így morfondíroztam magamban: „Hogyan lehetnének ők misszionáriusok? Némelyik szinte gyerek még, alig érettségizett le a középiskolában.”

A poggyászommal együtt hamarosan megérkeztem a Fülöp-szigetekre. Miután Manilából repülővel leszálltunk, a társam, Seong Hoon Jeon és én két napot egy hajón töltöttünk, fél napot egy zsúfolt buszon, amin nem volt légkondicionáló, majd még néhány órát egy dzsipen. Aztán motoron vittek tovább olyan ösvényeken, ahol autók már nem tudtak volna közlekedni. A célállomás Pag-Asa volt, egy apró falu a hegyekben a Sarangani-szigeteken (a Fülöp-szigetek déli részén).

Amikor Seong Hoonnal megérkeztünk, teljesen megdöbbentünk azon, amit láttunk. Azt sem tudtuk, mit gondoljunk erről az egészről. A falu annyira primitív volt! Az emberek hihetetlenül szegények. Az általános iskola padlóján kellett volna aludnunk, de elleptek bennünket a hangyák és szúnyogok hada támadott. Skorpiók másztak be a hálózsákunkba. Semmi sem készített fel minket ezekre az állapotokra. Azt sem tudtuk, túléljük-e az első hetet, nemhogy három hónapot!

Azt hiszem, ez volt az a pillanat, amikor rájöttünk, hogy Isten nélkül egy tapodtat sem mehetünk tovább. Az első héten Seong Hoon, aki nemrég érettségizett a középiskolában, minden nap órákig olvasta a Bibliáját, egy ültő helyében. „Mi ütött beléd?” – kérdeztem tőle.

„Nagyon hiányzik az anyukám” – válaszolta. „Csak így tudom kicsit elterelni a gondolataimat arról, hogy mennyire hiányzik a családom.”

Az élet nem volt könnyű a faluban. Csak egy vízszivattyú működött. Azt a kevés vizet használtuk ivásra, főzésre, mosakodásra és mosásra, amit hordani tudtunk magunknak. A levegő páratartalma szinte kibírhatatlan volt! Úgy tudtunk csak lehűlni valamelyest, ha vizet öntöttünk a fejünkre. Mire vízhordás után visszaértünk az iskolába, megint csak úsztunk a verejtékben, és csak egy vágyunk volt, hogy újra zuhanyozhassunk.

Az első napokban gyakran gondoltam arra, hogy feladom. De mindig eszembe jutott az egyik egyetemi tanárom mondása. Amikor a lelki küzdelmeimet vívtam, így tanácsolt: „Imádkozz Istenhez! Jelezd felé, hogy szükséged van rá!”

Folyóvíz és áram nélkül próbáltam élni; s az egyetlen dolog, amit kérni tudtam Istentől, az volt, hogy segítsen át ezeken a próbákon. Amikor átadtam neki az egómat, drasztikus változásokat munkált bennem, és ettől a perctől kezdve az ima lett életem legfontosabb része. …

(A bizonyságtételt április 21-én folytatjuk itt, a blogon.)

Jiwan Moon a nyilvános campus-szolgálatok vezetője a Generál Konferenciánál. Az Adventista Káplánok Szolgálatának is az egyik társelnöke. A marylandi Silver Springben él feleségével és három lányával.    

1 megjegyzés: