2019. február 3., vasárnap

Heti imacélok - február 3-10. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten egy orgonával kapcsolatos tapasztalatot olvashatunk.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. február 3-10.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy Isten mindannyiunknak személyesen adjon nagyobb mértéket az Ő Szentlelkéből. Amikor a Szentlélek eljön, akkor mélyebb bűntudatunk ébred és nagyobb vágy a bűnbánatra. Imádkozzunk azért, hogy a szívünk nyitott legyen erre a gyógyítási és tisztítási beavatkozásra! 
·       Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy Isten nagyobb mértékben árassza ki Szentlelkét a helyi gyülekezetetekre! Imádkozzunk azért, hogy Isten úgy munkálkodhasson az életünkben, hogy ez embereket vonzzon a gyülekezetbe, akik meglátják Isten hatalmas tetteit. 
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy Isten nagyobb mértékben árassza Szentlelkét gyülekezetetek lelkészére! Imádkozzatok házasságáért, családjáért, gyermekeiért és szerteágazó feladataiért! Imádkozzunk azért, hogy Isten egy különleges védőkerítést vonjon élete és szolgálata köré.
·       Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy Isten oly módon munkálkodjon világszéles egyházában, mint még soha eddig, és azért is, hogy a megígért késői eső megérkezhessen.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok továbbra is a Generál Konferencia Ifjúsági Szolgálatok Osztályáért, ahol azt tervezik, hogy cserkészeket és fiatal felnőtteket képeznek és mobilizálnak arra, hogy 100 000 különböző helyen prédikáljanak a világ különböző részein a Teljes ifjúság bevonása program keretén belül. Ez a program 2019 márciusában kezdődik.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Gyülekezetalapítások; Balatonlelle – Szilvási Csaba,DET Bizottság tagjai,Csenger, Csongrád – Várhelyi Zoltán és Osvald László lelkészekért, valamint Deák Judit nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek a téli missziós és evangelizációs munkájukat végzik!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló Nyíregyházi befolyásközpontért)!

Orgona-megújulás – Írta Andrew McChesney

Vince Waln pénzügyi tervező a Szentléleknek és egy orgonának tulajdonítja egy Ohio állambeli, 15 tagú, hanyatlóban levő gyülekezet átalakulását, amely időszak során egy élettől lüktető, 85 tagú gyülekezet lett belőle.

Vince, a gyülekezet laikus lelkésze csodálatát fejezi ki a számottevő változás miatt a Hamilton adventista gyülekezetben, Hamilton 62.500 lelket számláló városában, amely 30-km-re északra fekszik Cincinnati városától. Hétről-hétre csodák történtek – mondta – „Isten munkálkodik!”

A csodák akkor kezdődtek, amikor Vince hét közben üzletemberként dolgozott, szombatonként pedig úgynevezett utazó lelkészként Ohio kis gyülekezeteiben. Ő prédikált, felesége Darla pedig énekelt. Nem volt szokatlan a házaspár számára, hogy 150 km-t utazzon szombat reggelenként egy-egy 15-20 tagú gyülekezetbe.

Időnként istentiszteleteket vezettek a Hamilton gyülekezetben, ahová Vince gyermekként gyülekezetben járt. „A látogatottság nagyon megcsappant” – mondta Vince. „Nem volt, aki zongorán kísérjen, ezért a feleségem CD felvétel kísérettel énekelt.”

Egy este Darla egy esküvőről érkezett Hamilton gyülekezetből és bejelentette férjének, hogy a gyülekezet lelkésze elmegy. „Lehetnél a lelkészük” – mondta viccesen. „Semmiképpen” – vágott vissza Vince. És itt befejeződött a párbeszéd. A következő két hétben azonban nem ment ki Vince fejéből a gyülekezet. Éjszakánként gyakran arra ébredt, hogy felsége szavai csengnek a fülében: „lehetnél te a lelkészük.”

Végül, egy párbeszéd után, amelyet Ron Halvorsennel, az Ohio Egyházterület elnökével folytatott, eldöntötte, hogy hat hónapig önkéntesként fogja segíteni a Hamilton gyülekezetet. A következő dolog az, amire emlékszik az, hogy meghívást kapott egy gyülekezeti bizottsági ülésre, ahol meglepetten hallgatta mind a hat bizottsági tagot, ahogy elmondták, hogy külön-külön mindenki azért imádkozott, hogy ő legyen a lelkészük.

„Ezek az imák az alatt a két hét alatt hangoztak el, amikor éjszakánként felébredtem” – mondta Vince. „Teljesen világos, hogy a Szentlélek munkálkodott.” Ez volt az első csoda.

A beiktatási szertartásra Vince megkért egy nyugdíjas orgonistát, Jerry Taylort, hogy kísérjen a gyülekezet öreg orgonáján. Jerry visszautasította, de egy kis idő elteltével segített a gyülekezetnek, hogy Kentuckyban vegyen egy jobb orgonát, és felvállalta a zenei szolgálatok vezetését a gyülekezetben.

Egy napon Jerry izgatottan hívta Vincet, hogy elmondja, egy nyugdíjas szervezet Cincinnatiban eladásra meghirdette saját orgonáját 75 000 dollárért. „Nem engedhetjük meg magunknak” – mondta Vince, „még 5000 is túl sok lenne.” „Menjünk el, és nézzük meg mindenképpen” – mondta Jerry.

A nyugdíjas szervezet káplánját lenyűgözte az, amit a Hamilton-i gyülekezetről hallott. Miután egy ideig hallgatta Vincet, elnézést kért egy kis időre. Miután visszatért, ezt mondta: „Épp most beszéltem az igazgatóval. Egy gyülekezetet kerestünk, amelynek felajánlhatnánk az orgonát. Az egyetlen feltétel az, hogy a gyülekezet nyisson a lakóközösség felé. A Hamilton gyülekezet ingyen megkapta az orgonát.

A csodák folytatódtak. A kőművesek ingyen vállalták a gyülekezeti terem átalakítását az orgona beszereléséhez. Mérnökök önként segítették a gyülekezetet, hogy a saját tartályos vízszolgáltatásról, amelynek vize ihatatlan volt, átállhassanak a városi vízvezetékrendszerre. Más keresztény felekezetek tagjai a lakóközösségből csatlakoztak a gyülekezet új kórusához.

Felemelő pillanat volt az, amikor egy szombaton reggel két hölgy belépett a gyülekezetbe, és bejelentették, hogy meg akarják tartani a szombatot, miután magukban tanulmányozták a Bibliát és felfedezték a szombat igazságát. Az egyik hölgy és a férje később megkeresztelkedtek.

Úgy tűnik, hogy a gyülekezeti orgona a fő eszköz Isten kezében, hogy embereket hozzon a gyülekezetbe – mondta Vince. „A Szentlélek embereket vonz be a gyülekezetbe.”



2 megjegyzés:

  1. Szerető Mennyei Atyánk az Úr Jézus Nevében Jövünk Tehozzád ,az itt olvasottak alapján a nyolc ima kérésben ,Kérjük Úram a Te Áldó Szent Lelkednek Közben Járását ,segitsd hogy sokakhoz eljusson az utolsó felhivásod a Késői Esődet kérjük az akaratoddal megegyezzen hogy kiáradhasson Minden Gyermekedre Kiket jó előre kiválasztottál és a Miszió Terjedjen Hála és Dicsőség Tenéked ÁMEN .

    VálaszTörlés