2019. február 26., kedd

Heti imacélok - február 24 - március 3 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten egy fiatal imájáról olvashatunk, amit nagymamájáért mondott.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt:  http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. február 24 – március 3.)

·       Imakérés: Imádkozzunk az Adventista világrádió erősödő szolgálatáért! Imádkozzunk azért, hogy még többen hallhassák Isten szeretetének üzenetét a rádió hullámhosszán, és közel kerüljenek Hozzá.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a mobiltelefon evangélizációért, amelyet az Adventista világrádió szervez! Ajtók ezrei nyílnak meg, hogy megoszthassuk az igazságot oly módon, ahogyan eddig még sosem tapasztaltuk.
·       Imakérés: Kérünk, csatlakozzatok hozzánk a következő városért való imában: Fuyang – Kína. Fuyang lakossága 8 093 000. Fuyangnak érdekes történelme van. Klasszikus kínai szövegeket találtak itt, amelyek egy ősi kultúrába és irodalomba engedtek bepillantást. A közelmúltban azonban lázadások és tragédiák színhelye lett. Az időjárás gyorsan változik itt. A város lakói azt mondják, hogy „Fuyangban négy évszak van a tavaszban.”
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok áldásért Fuyang számára a következő területeken:
o   Imádkozzunk bölcsességért a fuyangi vezetők számára!
o   Imádkozzunk a fuyangi családokért!
o   Imádkozzunk a fiatalokért, akik nagy döntések előtt állnak!
o   Imádkozzunk azokért, akik betegségekkel küszködnek Fuyangban!
o   Imádkozzunk azért, hogy a város legmagányosabb idősei barátokra találjanak!
o   Imádkozzunk a fuyangi nőkért – biztonságukért, tanulmányaikért és jólétükért!
o   Imádkozzunk a fuyangi férfiakértbölcsességért, karrierükért és életcéljaikért
·       Imakérés: Lassan itt van március! Kérünk, imádkozzatok továbbra is a Generál Konferencia Ifjúsági Szolgálatok Osztályáért, ahol azt tervezik, hogy cserkészeket és fiatal felnőtteket képeznek és mobilizálnak arra, hogy 100 000 különböző helyen prédikáljanak a világkülönböző részein a Teljes ifjúság bevonása program keretén belül. Ez a program 2019 márciusában kezdődik.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Advent Kiadó – Egerváriné Kökényes Zsuzsa és munkatársai; Bp. Csepel és Bp. Pesterzsébet – Fenyvesi Péter Pál, Doboz (szórvány), Dombiratos – Balog Tibor, Czinkota András, valamint Fekete István nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek a téli-tavaszi missziós és evangelizációs munkájukat végzik!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

Ima nagymamáért– Írta: Duane McKey

Néhány héttel ezelőtt az Adventista Világrádió zambiai állomása egy evangélizációs sorozatot közvetített. Mason, adventista fiatal szerette volna, hogy a nagymamája is meghallgassa.  A mamát zavarta a sok különféle vallás és az istentiszteleti napok különbözősége, ezért unokája kidolgozott egy tervet.

Mason ezt mondta: „Minden este behangoltam a rádiót és az emberek a faluban összegyűltek a kis rádióm köré, hogy azt hallgassák.”

Mason falujában nem volt Biblia, ezért átment a szomszéd faluba, hogy kölcsönözzön egyet, hogy tanulmányozhassa mindazt, amit faluja lakói hallgattak. „Egyre öregebb vagyok és tudni akarom az igazságot, mielőtt meghalok” – mondta a nagymamája, miközben Mason megosztotta vele is, amit tanult.

Az előadások annyira inspirálták Masont, hogy amikor hallotta nagyanyja fentebb idézett szavait, valami különlegeset tett. Elgyalogolt a 20 km-re levő Adventista világrádió állomáshoz és megkérte őket, hogy imádkozzanak a nagymamájáért.

„Hosszú utat tettem meg, mert hiszem, hogy amikor más hívők is csatlakoznak hozzám az imában, Isten az Ő Szentlelke által meg fogja győzni nagymamámat az igazságról. Az előadások annyira erőteljesek voltak, hogy nem tudtam ellenállni annak, hogy vállaljam a veszélyeket a bozótoson és hegyeken át, hogy elvigyem a nagymamámért való imakérésemet” – mondta Mason.
Micsoda hit és elkötelezettség! Isten mindenütt munkálkodik az emberi szívekben, néha egészen különleges módon. Ahogy az Adventista világrádió előadásai ihlették Masont és megváltoztatták a nagymama és a falu életét, úgy ihletnek bennünket is. Ez történik akkor, amikor együttműködünk, hogy megosszuk Isten értékes üzenetét: Egymást bátorítjuk, és gyakran mi kapjuk ebből a legnagyobb áldást.


1 megjegyzés:

  1. Istennek legyen hála,a Názáreti Jézus Krisztus Szent és Hatalmas nevében, most és mindörökké,Ámen!

    VálaszTörlés