2019. február 10., vasárnap

Heti imacélok - február 10-17. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten egy repülőúttal kapcsolatos tapasztalatot olvashatunk.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt:   http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. február 10-17.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok Heather-Dawn Smallért és Raquel Arraisért, akik a Generál Konferencia Női Szolgálatok Osztályának vezetői, valamint a Női Szolgálatok vezetőiért mindenhol a világon, különösen a helyi gyülekezetedben szolgáló testvérnőkért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a Férfiak Szolgálatának vezetőiért szerte a világon és helyi gyülekezeteinkben!   
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az új-zélandi Aucklandben működő Revive Café elnevezésű befolyásközpontért, miközben az ott dolgozók abban segítenek az embereknek, hogy egészségesen táplálkozzanak. Azt is tervezik, hogy támogatják hasonló vendéglátóhelyek elindítását.   
·       Imakérés: New York városában működik a Bronxi Élelmiszerkamra elnevezésű befolyásközpont, ahol 7000 embernek biztosítanak élelmet egy olyan környéken, ahol a lakosság fele mélyszegénységben él. Önkéntesek beszélgetnek és imádkoznak az oda betérőkért. Kérjük Istent, hogy terjessze ki ennek az éléskamrának a hatáskörét, hogy még több embernek segíthessenek!  
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok továbbra is a Generál Konferencia Ifjúsági Szolgálatok Osztályáért, ahol azt tervezik, hogy cserkészeket és fiatal felnőtteket képeznek és mobilizálnak arra, hogy 100 000 különböző helyen prédikáljanak a világ különböző részein a Teljes ifjúság bevonása program keretén belül. Ez a program 2019 márciusában kezdődik.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: dr. Zolyomi Renáta Edit uniókincstárnok; Bp. Terézváros – Dr. Szabó János, Debrecen A, Debrecen B – Restás László, Dankó Ferenc TET titkár, valamint Stuber György nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek a téli missziós és evangelizációs munkájukat végzik!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló Nyíregyházi befolyásközpontért)!

Angyalom – emberi formában – Írta Raquel Arrais

A hangosbemondó értesített arról bennünket, hogy repülőgépünk késve fog indulni a rossz időjárási viszonyok miatt. Az Egyesült Államokba indultam volna haza a Fülöp-szigetek egyik gyönyörű tartományi fővárosából, Bacolodból. Egyik óra telt a másik után, és én egyre biztosabban tudtam, hogy le fogom késni a csatlakozást Manilából Washingtonba. Elkeseredve imádkoztam. „Uram, Te tudod, milyen fontos nekem ez a csatlakozás. Holnap találkoznék unokámmal, Benjaminnal az Államokban, hogy vele töltsek egy hosszú hétvégét. Mennyire vártam már ezt a találkozást! Kérlek, Uram, segíts, hogy ne késsem le a csatlakozást!”

Amikor már a gépen voltam, lázasan agyaltam azon, hogyan érhetném el a következőt. Hamarosan felszállt az utolsó utas is. „Na, jó” – gondoltam magamban. Még van esélyem.” Meglepetésemre azonban az utaskísérő bejelentette, hogy még egy utasra várunk.

Jaj, ne! Még többet késünk! Tovább imádkoztam, de a helyzet egyre reménytelenebbnek tűnt. Hamarosan felszállt a gépre egy mozgáskorlátozott férfi, és helyet foglalt éppen mellettem. Ő fáradtnak látszott, én meg szomorú voltam. Ahogy felszálltunk, panaszkodni kezdtem utastársamnak, rázúdítottam aggodalmaimat. Nagyon kedvesen és figyelmesen hallgatott, amint elmondtam, hogy nem hiszem, hogy elérem a csatlakozásomat Manilában, mert a nemzetközi reptér messze van a helyi gépeket fogadó reptértől. A manilai repülőtér pedig mindig nagyon zsúfolt. A két reptér közötti út autóbusszal több mint 30 percet vesz igénybe.

Amikor leszálltunk Manilában, épp el akartam köszönni utastársamtól, amikor a férfi megállított: „Ne aggódjon! El fogja érni a csatlakozást. A személyi sofőröm vár rám, és a kapunál fogjuk letenni magát.” A sofőr tényleg ott várt, és öt perc múlva ott voltam a gépem kapujánál. Én voltam az utolsó, aki becsekkolt, és rohantam a gépre. Még visszakiáltottam a férfinak: „Maga egy angyal! Köszönöm, hogy segített, és elérhettem a gépemet!”

A hazafelé vezető úton megköszöntem Istennek az életemben jelenlévő, láthatatlan angyalokat, és az emberi alakban megjelenőket is, akiket utamba küld. A Biblia így beszél erről: „Mert az ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden utadban” (Zsolt 91:11, ÚRK).  

Raquel Arrais a Generál Konferencia Női Szolgálatok Osztályának vezetője. Silver Springben, Marylandben él.

2 megjegyzés: