2018. december 4., kedd

Heti imacélok - december 2-9. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten az USA határátkelőjén történt tapasztalatokat  olvashatunk.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt:http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2018. december 2-9.)

·       Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy Isten adjon nekünk nagyobb buzgóságot az imára és azért is, hogy megkapjuk a Szentlélek nagyobb mértékét!
·       Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy Isten adjon nekünk egy erősebb imaszolgálati programot helyi gyülekezetinkben, hogy általa gazdagodjunk úgy a bel- mint a külmissziónkban!
·       Imakérés: Imádkozzunk a clevelandi Járj Hitben Közösségi Központért, amely egy hideg reggelen szerveződött, amikor a lelkész elkezdte hívni a buszváróban álldogáló embereket, hogy jöjjenek be egy forró teára és egy kis süteményre. A gyülekezet most ezt a szolgálatot végzi a többi szolgálat mellett: havonta több mint ezer ember kap tőlük reggelit.
·       Imakérés: Imádkozzunk továbbra is azokért, akik elvesztették szeretteiket vagy otthonukat a kaliforniai Paradise környékén pusztító tragikus tűzvészben! Csaknem 1300 adventista gyülekezeti tagot érintett a tragédia, sokan mindenüket elveszítették. A pusztító lángok, amelyek november 8-án gyulladtak meg, felperzseltek több mint 150 000 hektárt és megsemmisítettek több mint 18 000 épületet. Több ezer embert kilakoltattak. Amikor a lángok végül kialudtak, még mindig eltűntként tartanak nyilván több mint 200 embert Camp Fire-ből.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek az őszi és téli missziós és evangelizációs munkájukat végzik!
·       Kérünk, imádkozzatok a magyar unióért, az egyházterületekért és a szolgálati osztályokért, hiszen a munkatársak a 2019-es év terveit készítik elő ezeben a napokban.
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Csodák az USA határellenőrzési pontján– Írta Melody Mason

Kétszer, igen kétszer is megtapasztaltuk azt, hogy Isten ajtót nyitott nekünk az Egyesült Államok repülőtéri határellenőrzési pontján. Az első ilyen eset most júniusban történt.

A helyzet úgy kezdődött, hogy az egyik önkéntes imacsoport tagunknak Gem Castornak (aki a Fülöp szigetekről érkezett) problémái adódtak az Egyesült Államokba való belépésével turista vízumával. Egy tíz éves turista vízuma van, ezért nem kellett volna, hogy problémája legyen, de mivel sűrűn jön az Egyesült Államokba az imaszolgálat miatt és előadóként is, a mi barátságos határőreink úgy gondolták, hogy ő több mint egy turista. Az elmúlt tavasszal megmondták neki, hogy be kell szereznie egy egyházi munkás vízumot (R-1 vízum), és hogy enélkül nem jöhet vissza az Egyesült Államokba. Ez igazi gondot okozott neki, mert eddig a pontig Gem úgy élt, mint egy modern George Müller, teljesen hitben utazott és dolgozott. Senkitől sem kap fizetést, senkinek sem mondja el, hogy mire van szüksége, csak egyedül Istennek. Ezért tehát, nem is nyújtott be igényt az R-1-es vízumra, mert nem alkalmazottja egyetlen szervezetnek sem.

Amint elkezdtünk imádkozni azért, hogy mit tegyünk, egy másik imaszolgálati rendezvény ideje közeledett, és Gemnek néhány hétre vissza kellett jönnie az Egyesült Államokba. Hitben megvette a repülőjegyét és útra kelt, annak ellenére, hogy nem rendelkezett a megfelelő vízummal. Mindnyájan böjtöltünk és imádkoztunk érte. Imádkoztuk azért, hogy az Úr terelje el a tiszt figyelmét, hogy ne vegye észre a korábbi bejegyzést, amely arról szól, hogy nem jöhet be az országba csak R-1-es vízummal. És tudjátok mi történt? Isten pontosan ezt tette. Amikor Gem júniusban az Egyesült Államok határellenőrzési pontjához érkezett Kaliforniában, úgy tűnt, mintha észre sem vették volna a nevénél a korábbi bejegyzést. Gond nélkül beengedték. Mennyire dicsőítettük az Urat ezért az imameghallgatásért és csodáért! 

Az idő telt, és ezzel Isten megoldásról gondoskodott Gem beutazási problémáját illetően. Egy állást ajánlottak fel neki egy szolgálatnál és ezzel lehetősége nyílt arra, hogy egy egyházi munkás vízumot kaphasson. Csak egyetlen gond adódott, hogy a papírmunka a vártnál sokkal tovább tartott, és Gemnek ismét be kellett utazni az Egyesült Államokba, amikor még nem volt kész a megfelelő vízuma. Mivel most hosszabb időre érkezett, tudtuk, hogy több kérdést fognak feltenni neki, és több mindenről vallatni fogják a repülőtéri határellenőrzésnél; s ha Isten nem lép közbe, az a lehetőség is fennállt, hogy vissza fogják toloncolni a Fülöp-szigetekre. De most is hitben vette meg a jegyét, és indult.

Tudtuk, hogy mindennél nagyobb szükségünk van arra, hogy Isten csodát tegyen, mert Gemre nem csak a Generál Konferencia imaszolgálatban volt szükségünk, hanem sok egyéb imaszolgálat is várt rá, szerte az Egyesült Államokban. Abban a reményben, hogy ezzel segíthetünk neki a beutazásban, mi a Generál Konferenciánál, az egyéb szolgálati osztályokkal és gyülekezetekkel együtt, akik meghívták előadásokat tartani, hivatalos meghívó leveleket írtunk, aztán imádkoztunk.

Arra számítottam a Generál Konferencia meghívó levele fog a legtöbbet nyomni a latban a hátárellenőrzésnél, de elkezdtem azért imádkozni, hogy Isten mutassa meg nekünk azt, hogy az Ő hatalma hozza el Gemet az imaszolgálatokra, nem pedig a mi befolyásunk vagy ajánlásunk. Különösen ezért imádkoztam, hogy Gemnek ne kelljen megmutatni a Generál Konferencia levelét.

Gem 2018. október 1-én dél körül érkezett meg a kaliforniai San Franciscoba. Amikor a vámhoz érkezett, egy SMS-t küldött, hogy imádkozzunk érte. És mi szünet nélkül imádkoztunk. Több tucatnyian imádkoztunk szerte az Egyesült Államokban, és még olyan távoli országokban is, mint Thaiföld és Ausztrália. A délután lassan elmúlt és semmi információt nem kaptam Gemtől. Későig bent maradtam a munkahelyemen arra az esetre, ha a határőrizettől telefonon hívják a Generál Konferencia Lelkészi Osztályát, hogy leellenőrizzek Gem velünk való kapcsolatát. De nem érkezett telefonhívás. Hittel imádkoztam és hittel beszéltem, de elkezdtem a legrosszabbtól félni. Biztosan letartóztatták és visszatoloncolják a Fülöp-szigetekre. Majdnem négy óra elteltével, Gem telefonált. Könnyek között mondta el, hogy Isten újabb csodát tett. „Annak ellenére, hogy nincs megfelelő vízumom, beengedtek.” Mennyire örültünk annak, hogy Isten meghallgatta az imánkat és még egyszer beengedték az országba! De volt még egy részlete a csodának.

„El tudod képzelni Mel?” – mondta nekem Gem, mielőtt letettük volna a telefont. „Teljességgel elfejtettem a tisztnek odaadni a Generál Konferencia meghívó levelét. Valahogy, amikor minden levelet odaadtam, a mappában maradt.”

Elnevettem magam, amikor rájöttem, hogy Isten meghallgatta az én különleges imámat. Mindannyiunknak megmutatta, hogy nem miattunk történt, hanem az Ő hatalma nyitotta meg az ajtókat Gem előtt, hogy folytathassa munkáját az imaszolgálatnál. Isten annyira jó! És azoknak, akik tudni szeretnék: igen, a következő alkalommal, amikor jönni fog az Egyesült Államokba, már lesz R-1-es vízuma.

1 megjegyzés: