2018. december 10., hétfő

Heti imacélok - december 9-16. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten egy diák tapasztalatáról olvashatunk, amely a szombattal kapcsolatos.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélthttp://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2018. december 9-16.)

·       Imakérés: Imádkozzunk családjaink egészségéért és oltalmáért az ünnepi időszakban! Az immunrendszerünket megpróbálja a hidegebb időjárás és a sok édesség. Imádkozzunk azért, hogy Isten vonjon népe köré különleges védelmet, miközben mindent megteszünk azért, hogy tiszteletet adjunk az Ő Igéjének mértékletes döntéseinkkel.
·       Imakérés: Imádkozzunk az első negyedév Ima- és böjtnapjáért (2019. január. 5.)! Ennek az alkalomnak a témája: A világot megváltoztató imaharcosok. Az időpont közeledtével a magyar változat megtalálható lesz a www.adventista.hu weblapon.
·       Imakérés: Imádkozzunk a Tíz napos imaközösségért (2019. január 9-19.)! Ezen kezdeményezés kapcsán sok élet megváltozott az elmúlt évek során. Imádkozzunk odaadóan azért, hogy világszerte egyre több gyülekezet kapcsolódjon be ebbe az erőteljes tíz napos imaprogramba, amely az Istennel való mélyebb közösség kialakításáról szól. Az időpont közeledtével a magyar változat megtalálható lesz a www.adventista.hu weblapon.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az ünnepi időszakban is azokért, akik elveszítették szeretteiket, otthonukat, vagy egyéb tragédiát szenvedtek az elmúlt évben. Imádkozzunk azért, hogy érezzék meg Isten szeretetét, aki magához öleli őket, és azért, hogy barátaik és gyülekezetük tagjai gyakorlati segítségben is részesítsék őket.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek az őszi és téli missziós és evangelizációs munkájukat végzik!
·       Kérünk, imádkozzatok a magyar unióért, az egyházterületekért és a szolgálati osztályokért, hiszen a munkatársak a 2019-es év terveit készítik elő ezeben a napokban.
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Megyek a gyülekezetbe – ez az én döntésem!
– Írta egy anonim valdens diák

Nemrégen kezdődött el az új szemeszterünk. Részt kellett vennünk egy sorozat különleges előadáson, különben nem zárhattuk volna le a szemesztert. Szerencsétlenségemre kiderült az, hogy ezek az órák mind szombatra voltak betervezve. Az első héten egyszerűen elmentem a gyülekezetbe. Később, a nap folyamán megláttam, hogy néhány osztálytársam SMS-t írt: „Hol vagy? Itt kellene lenned!” – írták.

Komolyan imádkoztam azért, hogy Isten segítsen a probléma megoldásában. Eldöntöttem, hogy meglátogatom a kurzusért felelős tanárt. Bátorságra volt szükségem, mert ez nem volt egyszerű, ezért imádkoztam, aztán elmentem hozzá. Amikor kopogtam, behívott és megkérdezte, hogy mit szeretnék. Elmeséltem neki a helyzetet és elmondtam, hogy nem tudtam részt venni szombaton az órákon. Nagyon elkomorodott és szigorúan ezt kérdezte: „Miért?” Elmondtam, hogy ez nekem ünnepnap. Aztán megkérdezte: „Miféle vallás ez? Az egyetlen Istenben hiszel?” Ezt válaszoltam: „Hetednapi adventista vagyok és hiszem, hogy csak egyetlen Isten létezik.” Aztán megkérdezte, hogy miért ünneplek szombatot. Azt válaszoltam, hogy azért, mert Isten megszentelte a hetedik napot.

Ahogy a beszélgetésünk folytatódott, még sok kérdést feltett, többek között ezt is: „Mi fog történni akkor, ha nem ünnepled meg ezt a napot?”

Elmondtam neki, hogy az Istennel való közösség számomra a legfontosabb dolog. Aztán elmondta, hogy ha egészségügyi szakember akarok lenni ebben az országban, és le akarok diplomázni, el kell járnom szombatonként az órákra. Hangsúlyosan ezt mondta nekem: „El kell gondolkodnod azon, hogy mit teszel első helyre az életedben… ez a te jövőd. Bizonyos esetekben változtatni lehet a prioritásokon.”

Végül ezt mondta: „Ha szeretnél egy másik napon járni órákra, el kell menned a vendégelőadóhoz, aki ezt a kurzust tartja.” Aztán megadta nekem a vendégelőadó telefonszámát. Felhívtam a vendégelőadót, elmondtam neki mindent, és kértem, hogy más napon adja le az órákat. Azt válaszolta, hogy nem tudja megtenni.

Imádkoztam és visszamentem az előző tanárhoz. Elmondtam neki, hogy elmegyek az órákra bármikor, kivéve szombaton. Aztán felhívott néhány irodát. Amíg ő telefonált, addig én buzgón imádkoztam. Aztán ezt mondta: „Mindent megpróbálok érted megtenni – láthatod”! Megköszöntem neki és elmondtam, mennyire értékelem, hogy tiszteletben tartott engem.

Mielőtt elhagytam volna az irodáját ezt mondta: „Nagyon sokat gondolkodunk az ügyeden. Nagyra értékelünk téged a szakon. Meglátom, mit tehetünk!”

A következő napokon folytattam az imádságot. Végül ezt írta nekem: „Sajnálom, de nem tehetjük el az órákat szombatról. Be kell jönnöd szombatonként!”

Azon a szombaton felébredtem és szokásomhoz híven készültem gyülekezetbe menni. Aztán észrevettem egy nem fogadott hívást a telefonomon a tanáromtól, ezért visszahívtam. Ezt kérdezte: „Elmész a órákra ma?” „Nem, hanem a gyülekezetbe megyek… ez az én döntésem” – válaszoltam.

A tanár nagyon mérges lett: „Rendben, akkor csináld, ahogy akarod” – mondta és letette a telefont.

Sírtam és Istenhez imádkoztam. Elmentem a gyülekezetbe és ott töltöttem a szombatot. Két nappal később egy üzenetet kaptam a tanártól: „Miattad áttettük az órákat keddre. Legyél ott. Megpróbáltunk segíteni neked!”

Valdens iskolatársammal imádkoztunk és dicsőítettük Istent közbelépéséért. Ez után az áttörés után jó kapcsolatba kerültem azzal a tanárral. Isten elküldte két barátomat is a péntek esti bibliakörünkbe, akik az adott ország állampolgárai voltak. Elmondták, hogy nagy hatással volt rájuk a bátorságom, hogy megtartottam a szombatot. Isten olyan jó! Valóban megtapasztaltam az Ő hatalmát ebben a helyzetben.

Kérlek, imádkozzatok mindannyiunkért, akik valdens diákok vagyunk. Egyedül csak Istenben akarunk bízni.

Megjegyzés: Valdens diákok azok, akik nem keresztény országok egyetemein tanulnak és közben bizonyságot tesznek hitükről. Ezért nem adjuk közre a nevüket és az országot sem.

1 megjegyzés: