2018. november 25., vasárnap

Heti imacélok - november 25 - december 2. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten a spiritizmus és a keleti vallások veszélyeiről olvashatunk tapasztalatot.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2018. november 11-18.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért, akik a keleti ima, meditáció és spiritizmus hálójába estek. Imádkozzunk azért, hogy Isten megnyissa a szemeket és a szíveket ezen veszélyek észlelésére, úgy ahogyan ezt Gustavóval is megtette.
·       Imakérés: Imádkozzunk a missziós központért, amelyről szó esik majd az alábbi történetben, Paraguay fővárosában, Asunciónban! Imádkozzunk Gustavo Krisztusról való bizonyságtevéséért, amint bizonyságot tesz arról, hogy Krisztus az egyedüli út.
·       Imakérés: Imádkozzunk, hogy Isten különleges módon áldja meg a paraguayi Asunciónban működő befolyásközpontot, amely egy börtön falai között kapott helyet. Ott még nagyobb szükség van a reményre! Imádkozzunk, hogy Isten nyissa meg az anyagi forrásokat ahhoz, hogy a rabok közül többek számára biztosítani tudják az alapvető szükségleteket.
·       Imakérés: Imádkozzunk az írországi Dublinban működő befolyásközpontért! A dublini Cuisle Központban bevándorlók nyújtanak segítséget a helyi lakosságnak egészségügyi és wellness kurzusok és egyéb szolgáltatások segítségével. Kérjük Istent, hogy segítsen a testvéreinknek annyi kapcsolatot kiépíteni az emberekkel, amennyi csak lehetséges!  
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért a befolyásközpontokért, amelyeket hat indonéziai városban létesítettek nemrégiben. Kérjük az Urat, hogy még több ilyen szolgálatra adjon lehetőséget!
·       Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy Isten megmutassa, hogyan hozzunk létre befolyásközpontokat saját gyülekezetünkben és lakóközösségünkben. Imádkozzatok azért, hogy miközben ezt tesszük, a világ megláthassa bennünk, mint hetednapi adventista keresztényekben János 13:35 beteljesedését: „Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.”
·       Imakérés: Imádkozzunk továbbra is azokért, akik elvesztették szeretteiket vagy otthonukat a kaliforniai Paradise környékén pusztító tragikus tűzvészben! Csaknem 1300 adventista gyülekezeti tagot érintett a tragédia, sokan mindenüket elveszítették. Múlt heti adatok szerint Camp Fire-ben még mindig több mint 630 személy van az eltűntek listáján. Néhányan közülük hetednapi adventisták.   

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek az őszi missziós és evangelizációs munkájukat végzik!
·       Kérünk, imádkozzatok a magyar unióért, az egyházterületekért és a szolgálati osztályokért, hiszen a munkatársak aa 2019-es év terveit készítik elő.
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Nincs béke a meditációban – Írta Andrew McChesney

Egy spiritiszta látnok bevitte Gustavo Javier Caballerót egy elsötétített szobába, hogy kapcsolatot teremtsenek a holtakkal. „Ők majd válaszolnak a kérdéseidre” – biztatta a férfit a látnok.

Gustavo válaszokat akart. Álmatlansággal küszködött, s ezért naponta kétszer meditált, egy órát reggel, egy órát este, hogy kezelni tudja a stresszt.  Ez nyugalmat adott neki egy időre, de aztán a feszültség százszorosan tért vissza lelkébe.

Az állítólagos holtakkal való találkozás sokkolta Gustavót. Torz hangokat, sikolyokat hallott a szobában. Alakokat látott megjelenni, majd eltűnni. Úgy gondolta, ezek démonok. Látva rettegését, a látnok próbálta nyugtatni. „Ne féljen! Nem bántják magát! Csak megvizsgálják az elméjét és az érzéseit.”

A rémisztő élmény után Gustavo elgondolkodott az életén. A szülei, akik egy másik keresztény felekezethez tartoztak, hetednapi adventista iskolába íratták őt 12 éves korában, egy szomszéd ajánlására. A fiút egyáltalán nem érdekelték a hittanórák. Egy évvel a középiskola elvégzése előtt a szomszéd fiúk rászoktatták az alkoholra és a drogokra.

A marihuána, az ital és a kokain minden hétvégén elfeledtette Gustavóval minden gondját. A feszültség azonban visszatért, állandó fejfájás és hányinger kíséretében. Elment egy pszichológushoz, aki a keleti meditációt ajánlotta neki. Gustavo talált egy lelki vezetőt egy keleti templomban, aki meditációt és jógát tanított. A meditáció közben egy ősi, indiai holt nyelvből kellett mantraként egy-egy szót ismételnie. Állítólag ennek kellett volna őt nyugalmi állapotba vinni, és összekapcsolni egy békés hellyel, ahol a tudata békére lel.

Az életminősége mintha javult volna, de aztán a meditáció során hangokat kezdett hallani, jelenéseket látni, úgynevezett mesterséges transzba esett. „Meg fogok őrülni” – gondolta Gustavo. Tudta, hogy segítségre van szüksége.

Ez volt az a pillanat, amikor eszébe jutottak a bibliaórák az adventista iskolában. Felvette a kapcsolatot egy adventista lelkésszel és egy mentálhigiénés szakemberrel. Imádkoztak vele, és biztatták, hogy hagyjon fel a meditációval, a jógával és a drogokkal. Gustavo imaházba kezdett járni minden szombaton.

A meditációt és a jógát könnyen feladta, de a hétvégi drogozást már nehezebben.

Küzdelmei közepette minden álmatlan éjszakán a Bibliában keresett segítséget. Ézs 26:3 versét idézte és igényelte: „Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel tebenned bízik.” Fil 4:13 versének ígéretét is sokszor olvasta: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.”

A drogok után sokáig sóvárgott még, miután felhagyott a használatukkal. A régi barátai hívták, hogy menjen vissza a bulikba, de ő Jer 20:11 szavaira támaszkodva ellenállt nekik: „De az Úr velem van, mint egy erős vitéz. Ezért elbuknak üldözőim, nem bírnak velem. Csúfosan felsülnek, kudarcot vallanak, gyalázatuk soha nem megy majd feledésbe.” (RÚF)

Gustavo átadta szívét Jézusnak, és 34 évesen megkeresztelkedett.

„Gyógyulásra vágytam, kerestem valakit, aki segít, hogy jobban legyek” – meséli. „A gyülekezetben megtanultam, hogy Isten gyermeke vagyok. Az ő élete által lettem szabad.”

A keresztsége után Gustavo talált egy videót a keresztény meditációról, és elhatározta, hogy kipróbálja. A technika a keleti meditációt tükrözte, csak éppen az indiai holt nyelv frázisai helyett a Biblia bizonyos szavait kellett ismételgetni.

A következmények sokkolták. „Elvesztettem a kontrollt a tudatom felett. Kikapcsolt az agyam, mint korábban. Éreztem, hogy idegen erő hatja át a testemet, és hangokat hallottam, amelyek elmondták, mit tegyek. Mondd másoknak, hogy meditáljanak! – mondta az egyik hang. Adj pénzt templom javára! – így a másik. Egy harmadik hang így sürgette: Meditálj Ricardo nevében, így segíts neki, hogy energiát kapjon!” Gustavo nem ismert egyetlen Ricardo nevű embert sem. Bénult volt, nem tudott mozogni, amíg ki nem jött a transzállapotból.

Gustavo elhatározta, hogy soha többé nem meditál ilyen módon. Ehelyett olvassa a Bibliát, és elmélkedik a szövegeken, de nem keleti meditáció stílusában. „Az veszélyes hely. Isten nem vezet senkit az ilyen fajta meditációban.”

Arról is meg van győződve, hogy a jóga is az ördög eszköze. „A jógától jól érzed magad, és nem érzed, hogy szükséged lenne a Bibliára, vagy arra, hogy Jézus ott legyen az életedben. Úgy gondolod, hogy a szellemek dolgoznak benned, és ez elég. Milyen veszélyes ez!”

Ma Gustavo 40 éves, könyvevangélistaként és gyógymasszőrként dolgozik Paraguay fővárosában, Asunciónban. Aktív szolgálatot végez a Nueva Sajonia hetednapi adventista gyülekezethez tartozó befolyásközpontban is.

Ha teheti, elmondja az embereknek, akikkel kapcsolatba kerül, hogy a drog és a meditáció nem megoldás semmire.

„A lebegés és a meditálás egy ideig jó érzést ad, de aztán mindig rosszabb állapotba kerülsz” – mondja. „Az egyetlen megoldás Krisztus. Csak imádság közben leszel jobban, és ilyenkor kapsz valódi békességet.”

Andrew McChesney az Adventist Mission szerkesztője. Ezt a történetet engedéllyel közöljük.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök ennek a tanuságtételnek.
    Hasonképp 10 éve szabadultam ilyen helyzetből.

    Dicsőség az Úrnak Mindöröķké!

    VálaszTörlés