2018. április 9., hétfő

Heti imacélok - április 8-15. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Az összes történetet megtalálod itt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/


Heti imacélok
(2018. április 8-15.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Generál Konferencia Tavaszi ülésszakáért, amely most van folyamatban. A Divíziók és Uniók vezetői összejönnek a világ minden tájáról, hogy tanácskozzanak, imádkozzanak és terveket fektessenek le a jövővel kapcsolatosan. Imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek különleges módon kiáradjon, és hogy Isten adjon bölcsességet a fontos döntések meghozatalára.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért a vendégekért, akik gyülekezeteitekbe látogatnak (és bármely gyülekezetbe szerte a világon) 2018. április 14-én.Ezt a napot hivatalosan a „Reménység barátai” napnak, vagy a „Barátkozók” napjának nevezte ki Generál Konferencia Szombatiskolai és Személyes Missziószolgálatok osztálya. Imádkozzunk azért, hogy gyülekezeteink barátai szívélyes fogadtatásban részesüljenek a gyülekezetben, és olyan lelki táplálékot kapjanak, amely a Megváltóhoz vezeti őket. Speciális szombatiskolai és prédikációs segédanyagokat készítettünk erre a napra. Bővebb információt angol nyelven itt találhatsz: ( https://www.sabbathschoolpersonalministries.org/april-14-2018 )
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Generál Konferencia Szombatiskolai és Személyes Missziószolgálatok osztályáért, akik azon dolgoznak, hogy egy megújított tanulmány és tématervet készítsenek elő! Imádkozzunk azokért, akik a tanulmányokat megírják és szerkesztik, hogy olyan anyagokat készítsenek, amelyek hasznosak lehetnek fiataljaink új generációja számára!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok gyülekezeteitek lelkészeiért, hogy Isten tegye képessé őket arra, hogy erővel és bátorsággal prédikálják az üzenetet! Imádkozzatok, hogy Isten vonjon egy védőkerítést házasságuk, gyermekeik és családjuk köré, ami megvédi őket az ellenség támadásaitól, és megerősíti őket lelkészi szolgálatukban.
·       Imakérés. Kérünk, továbbra is imádkozzatok a Teljes tagbevonás további eseményeiért, amelyek az év hátralevő részében kerülnek megrendezésre Japánban (2018. május 4-20; Zambiában 2018. június 8-23; és a Fülöp-szigeteken (2018. július 13-28). Japánban már egy hónap sincs az előadássorozatok kezdetéig, és mi buzgón imádkozunk csodáért ezen a nehéz területen. Imádkozzunk a japán fiatal könyvevangélistákért, akik házról-házra járnak, és keresik azokat, akik nyitottak arra, hogy az evangéliumról halljanak.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Ki a sótartóból Missziótalálkozó következő alkalmáért (2018. április 14.)! Előadóink Raafat Kamal és Simon Martin testvérek lesznek.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy egyházunk Magyarországon meglássa Isten tervét és vezetését, és mindenben hűségesen kövesse akaratát!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyar egyház missziós tevékenységeiért! Imádkozzunk a Bibliai szabadegyetemek, evangelizációk, bibliaklubok sikeréért és áldásáért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Fiatalok elmondják csodatörténeteiket

„Az egyik barátnőm kemény lelki küzdelmeket vívott a depresszióval. Küzdelmei voltak imaéletével is, a Biblia tanulmányozását unalmasnak és száraznak érezte. Segíteni szerettem volna neki, de nem voltam biztos benne, hogyan, ezért eldöntöttem, hogy imában Isten elé viszem 40 napon át, ahogy Dennis Smith könyvének utasításait követtem. A könyv címe: „40 nap: Ima és áhítat az Istennel való kapcsolat felélénkítésére.” Majdnem 30 nap ima után a barátnőm újra elkezdte tanulmányozni a Bibliát. Nem sokkal ezután elmondta, hogy az Istennel való kapcsolata erősödik, és nagyon szereti tanulmányozni Isten Igéjét. Mekkora csoda! Ezek után elmondtam neki, hogy imádkoztam érte a 40 napos imaprogram alapján. Annyira boldog volt, hogy eldöntötte, csatlakozik hozzám a 40 napból fennmaradt 10 imanapra. Micsoda áldás volt mindkettőnk számára, és micsoda válasz az imára Istentől! Dicsőítjük Őt az Ő jóságáért.” – Lizeth Weimarból (Kalifornia)

„A barátom megkért, hogy vigyem ki őket a repülőtérre. Úgy gondoltam, hogy elég lesz az üzemanyag, de menet közben észrevettem, hogy a műszerfalon az üzemanyagjelző üreset jelez, de nem volt töltőállomás a közelben. Beállítottam a napi kilométer mérőt és elkezdtem tölteni a telefonomat, hogy a GPS-szel be tudjam azonosítani a leközelebbi benzinkutat. Sokkal messzebb volt, mint amennyit eddig valaha utaztam üres tankjelzéssel. Nagyon ideges lettem, de elkezdtem buzgón imádkozni: „Uram, kérlek, segíts elérni a benzinkutat, hogy ne rekedjünk itt az útszélen, és a barátom el tudja érni a gépet!” Még négy mérföld volt az elérni kívánt benzinkútig, amikor feltűnt egy benzinkút. „Miért nem jelezte ezt a GPS?” – csodálkoztam. Hálás szívvel álltam meg és töltöttem tele a tankot. Amikor fizettem, a pénztáros hölgy elmondta, hogy csak előző nap nyitották meg a benzinkutat. Csendben Istenhez imádkoztam és meg voltam győződve arról, hogy Isten csak miattam tette oda azt a benzinkutat. Nem hiszem, hogy elértük volna a következőt. Lehet, hogy csekélységnek tűnik, de nekem nagyon sokat jelentett. Isten valóban gondoskodik gyermekeiről és szükségleteikről.” – Danielle, Ooltewah

„Nemsokkal azután, hogy megtértem és tagja lettem a Hetednapi Adventista Egyháznak, úgy döntöttem, hogy 3 évig önkéntes misszionárius leszek Laoszban. Ez alatt az idő alatt ismertem meg igazán Isten szeretetét. Abban a kiváltságban volt részem, hogy buddhista barátainknak bibliaórákat adhattam. Az egyik lányt Nutnak hívták. Buzgón imádkoztam érte, ahogy együtt tanulmányoztuk a Szentírást. Tavaly márciusban megkeresztelkedett. Isten gondviselésének következtében el tudott jönni velem a Fiatalok Jézusért konferenciára Phoenixbe tavaly decemberben. Megtérése válasz volt imáimra, és az a tény, hogy el tudott jönni velem a konferenciára, szintén egy nagy csoda.” - Sarah, Sacramento

1 megjegyzés: