2017. november 28., kedd

Heti imacélok - november 26-december 3. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok
(2017. november 26 - december 3.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok Gary Krause testvérért, az Adventist Mission igazgatójáért és helyetteséért, Homer Trecartin testvérért, hogy Isten adjon nekik bölcsességet és vezetést, miközben tervezik és koordinálják a missziós tevékenységeket a világegyház központjában.  
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok Douglas Vennért, a Nagyvárosi misszió és a globálmissziós nagyvárosi befolyásközpontok vezetőjéért! Kérjünk számára bölcsességet és a Szentlélek irányítását, miközben koordinálja és támogatja a befolyásközpontok kialakítását és működését szerte a világon!  
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy a gyülekezetvezetők és a laikus tagság szerte a világon lelkesedést kapjon, és segítsen hirdetni Krisztust, illetve misszionáriusokat küldeni a 43, egymilliónál nagyobb lakossal rendelkező nagyváros egyikébe, ahol még nincs adventista jelenlét. Hatalmas szükség van áldozatkész munkásokra a misszióterületeken!
·       Imakérés: Imádkozzatok a befolyásközpontok kialakításáért a még el nem ért városokban, valamint hatékony működésükért, hogy ezreket érhessenek el Jézus számára!   
·       Imakérés: Imádkozzunk egyházunk fiataljaiért, hogy éhezzék a Krisztusért való munkát, és ne töltsék életük idejét hiábavaló szórakozással, aminek nincs örök értéke.
·      Imakérés: Imádkozzunk azért a több ezer etnikai csoportért szerte a világon (ők a föld népességének 69%-át teszik ki), akiknek még senki sem mutatta be tisztán Jézus Krisztust! Imádkozzunk, hogy Isten alakítsa át azok szívét, akik saját vallásukon belül radikalizálódtak, hogy a Szentlélek szóljon hozzájuk, és közel vonzza őket Jézushoz!
·       Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Ki a sótartóból Missziótalálkozó következő alkalmáért! Az előkészületek már folynak. Előadónk Raafat Kamal testvér lesz.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar egyház uniójának és egyházterületeinek vezetőségéért és bizottsági tagjaikért, akik a következő év terveit fektetik le! Imádkozzunk azért, hogy olyan tervek szülessenek, amelyek Istent megdicsőítik és az egyház küldetését hatékonyan előmozdítják!   
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyar egyház missziós tevékenységeiért! Imádkozzunk a Bibliai szabadegyetemek, a Reformáció 500. évfordulója kapcsán tervezett missziós programok, evangelizációk, bibliaklubok sikeréért és áldásáért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Indiai fiatalok haladnak előre ima által
- írta: Derald Bhengra
Az indiai fiatalok éheznek Isten után. Saját szememmel láttam ezt, és abban a kiváltságban van részem, hogy tanúja lehetek annak is, mit tesz Isten értük.

Nemrégiben fiatal szakemberek egy csoportja úgy döntött, hogy otthagyják jól fizető állásaikat, és teljes idejüket a szolgálatnak szentelik. Azért döntöttek így, mert nagyon erős késztetést éreztek arra, hogy az indiai fiatalokkal megismertessék Jézust. Miközben imádkoztak és keresték Isten akaratát, úgy érezték, az Úr abba az irányba vezeti őket, hogy szervezzenek egy indiai ifjúsági kongresszust, ahová az ország minden részéből összegyűlhetnének a fiatalok, és megismerhetnék az igazságot, és az evangélium jó hírét.

Amikor találkoztam ezzel a csoporttal, láttam, hogy olyan magasan képzett személyekről van szó, akik elhagyták a világi élvezeteket, és arra törekednek, hogy életüket teljesen Isten akaratára bízzák. Nem kértek pénzt senkitől a megélhetésükre vagy munkájukra. Azt tanulgatták, hogyan hagyatkozzanak kizárólag Istenre és az ő gondviselésére.

Amikor ezek a fiatalok elkezdték tervezni az első indiai ifjúsági kongresszust, semmijük sem volt, anyagi forrásuk sem, amiből dolgozhattak volna. Kizárólag hitből tervezték az összejöveteleket, és bíztak abban, hogy Isten majd gondoskodik mindenről. Azóta három ifjúsági kongresszust terveztek és bonyolítottak le sikeresen, s ezeken az alkalmakon sok fiatal élete változott meg.

Az elmúlt évben India Uttar Pradesh tartományában, Hapurban terveztek egy ifjúsági kongresszust. A céljuk az volt, hogy az India északi részén élő fiatalokat érjék el az örömhírrel. Pénzük azonban nem volt sem az előkészületekre sem a reklámokra. Buzgón imádkoztak. Miközben az Úrhoz könyörögtek, egy szponzor érkezett, aki 230 dollárnak megfelelő összeget adott át nekik. Az ifjúságvezető megkérdezte tőle, biztosan nem a tizedet vagy a hálaadományt ajánlja-e fel. A szponzor megnyugtatta, hogy ezt az összeget missziós szolgálatra tette félre, miután beadta tizedét és adományait a gyülekezetben. Az ifjúságvezető repesett örömében, hiszen ebből az összegből végig tudta utazni Észak-India tartományait, hogy mindenhol beszéljen a 2017 őszén tartandó ifjúsági kongresszusról.

Rövidre fogva a szót, körülbelül 300 fiatal jött el India minden részéből a 2017-es kongresszusra, többségük Észak-Indiából. A fiatalok, akik érkeztek, őszintén keresték Istent; saját pénzükből fizették a vonatjegyeket, hálókocsikban utaztak, mások pedig nem helyfoglalásos vasúti kocsikban. Egyes vonatok 24 órás késéssel indultak, illetve érkeztek. Ez sem oltotta ki lelkesedésüket, hogy részt vegyenek a kongresszuson!

Isten pedig biztosította a szervezők számára is az anyagi forrásokat, amelyből minden szükséges kiadást fedezni tudtak. A Szentlélek vezetése folytán 25 fiatal döntött úgy, hogy megkeresztelkedik. Egy hindu édesanya és fia is elfogadta Krisztust. Dicsőség Istennek ezekért a döntésekért!

Csodálatos volt látni, hogyan növekedett ezeknek a fiataloknak a hite, miközben megtanulták, hogy Isten valóban gondoskodni tud minden szükségletükről. Dicsőítsük Istent egyházunk fiataljaiért!


Gerald Bhengra az Észak-Indiai Unió kincstárnoka, írását az indiai Új-Delhiből küldte.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése