2017. november 21., kedd

Heti imacélok - november 19-26. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok
(2017. november 19-26.)

·       Dicsőítő beszámoló: Köszönjük, hogy imádkoztatok az AMEN időszakos klinikáért, amelynek a Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciai Központja adott otthont a Marylandi Silver Springben. Az emberek hajnal 4 órakor már sorakoztak, hogy ingyenes orvosi vizsgálatban és fogorvosi kezelésben részesüljenek. Önkénteseink több mint 400 személyt láttak el, és több kapcsolatot létesítettek, amelyeket a jövőben tovább lehet építeni.   
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Generál Konferencia stábjáért, akik a 2020-as ülés logisztikáján dolgoznak, amely az Indiana állambeli Indianapolisban kerül megszervezésre. Imádkozzatok azért, hogy Isten akaratát keressék minden tevékenységükben. Különösen Sheri Clemmert és Miriam Taylort szeretnénk imában Isten elé vinni, akik a színfalak mögötti részleteket dolgozzák ki. Imádkozzunk azért, hogy Isten adja nekik Szentlelkét, bölcsességet és erőt!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok továbbra is Japánért és a Teljes Tagbevonás eseményeiért, amelyek 2018-ban történnek majd! Imádkozzunk azokért a fiatal felnőttekért, akik házról-házra terjesztik irodalmunkat! Imádkozzunk azért, hogy szívek nyíljanak meg, és készüljenek elő az előttünk álló előadásokra. Imádkozzunk megfelelő pénzalapért, hogy több  kiadványt, valamint Ellen White könyveit le tudják fordítani japán nyelvre!   
·       Imakérés: Imádkozzatok azért a 34 millió emberért, akik a Kelet-Közép-Afrikai Divízió 10 legkevésbé elért városában élnek! Imádkozzunk azért, hogy Isten támasszon misszionáriusokat, akik ebben a nagyrészt el nem ért régióban gyülekezeteket alapítanak.
·       Imakérés: Imádkozzunk az imaszolgálatokért, hogy minden divízió, unió, egyházterület és helyi gyülekezet aktív részévé váljanak! Imádkozzunk azért, hogy a testvérek komolyan vegyék az imára való felhívást, nem csupán saját gyülekezetük vezetőiért, hanem a környezetükben élő hitetlenekért is, mert veszélyes időket élünk, amikor az emberek az örök kárhozat vagy az örök élet mellett dönthetnek.    
Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Ki a sótartóból Missziótalálkozó következő alkalmáért! Az előkészületek már folynak. Előadónk Raafat Kamal testvér lesz.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar egyház uniójának és egyházterületeinek vezetőségéért és bizottsági tagjaikért, akik a következő év terveit fektetik le! Imádkozzunk azért, hogy olyan tervek szülessenek, amelyek Istent megdicsőítik és az egyház küldetését hatékonyan előmozdítják!   
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyar egyház missziós tevékenységeiért! Imádkozzunk a Bibliai szabadegyetemek, a Reformáció 500. évfordulója kapcsán tervezett missziós programok, evangelizációk, bibliaklubok sikeréért és áldásáért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

A csodaiskola Istennek szentelése Mianmarban
- írta: Andrew McChesney
A kapcsolatok nagyon fontosak Mianmarban. Nem az a fontos, hogy ki vagy, vagy mid van, hanem, hogy kit ismersz, aki számít ebben a dél-ázsiai országban.

De a kapcsolatok valahogy nem működtek a hetednapi adventista vezetők számára, akik engedélyt akartak szerezni egy nagy iskola építésére Mianmar fővárosában, Yangonban. A beiratkozott diákok száma meghaladta a 650-et. Ennyien fértek el két kis épületben, amelyet 1975 óta használtak, így a tanároknak nem volt más választása, mint elküldeni az új jelentkezőket.

Az egyház vezetői megkeresték Yangon város hatóságait, hogy engedélyt kérjenek egy teljesen új épület felépítésére, de úgy tűnt senki sem akarja aláírni az engedélyeket. A vezetők próbálkoztak saját ismerőseikkel, akik a város vezetésében dolgoztak, de ismét eredménytelenül.   

Az Egyesült Államokban a Generál Konferencia, az adventista világegyház vezető testülete, felismerte egy új iskolaépület szükségességét, és elfogadta a Dél-ázsiai-Csendes-óceáni Divízió kérelmét – amelynek a területén található Mianmar –, hogy a 2012-es tizenharmadik szombatiskolai adományok egy részét az iskola építésére különítse el.

Az adományok összegyűltek, de a helyi egyházi vezetők még mindig nem találták meg a megfelelő kapcsolatot a város vezetésében, hogy az építkezést engedélyezzék. Így telt el három év.

Ezek után új egyházi vezetést választottak a soron következő választásokon. Az új vezetésnek semmi kapcsolata nem volt a város hatóságaival, ezért csüggedten feltartották a kezüket. A helyzet lehetetlennek tűnt.

Samuel Saw a Dél-ázsiai-Csendes-óceáni Divízió elnöke, aki Mianmarban született, finoman megdorgálta az egyházi vezetőket: „Persze, nincs kapcsolatotok, és nem ismeritek a megfelelő embert” – mondta – „de van Istenünk. Ha kérjük, meg fog segíteni.”

Azt javasolta, hogy a vezetők imádkozzanak, és újra nyújtsák be az építkezési dokumentumokat engedélyeztetésre. A vezetők imádkoztak, és bementek a városházára, ahol egy hölgy köszöntötte őket az asztalnál. Szeme felcsillant, amikor hallotta, hogy ők a Yangon Adventista Iskolát képviselik.

„Abból az iskolából valók?” – kérdezte. „Én ott tanultam. Annyira tetszenek az értékei és az oktatás, hogy két gyermekem is ott tanul jelenleg.”

Ahogy tudomást szerzett az építkezési tervekről, azonnal kijelentette, hogy biztosítja őket arról, hogy minden engedélyük aláírásra kerül.

„Segítek” – mondta. „Mindent megteszek magukért.” És meg is tette. Rövid időn belül elkezdődött az iskola építése.


Az új, hatemeletes iskolaépület egy igazi válasz az imákra. Nemrégiben avatta fel Ted N.C. Wilson, a Hetednapi Adventista Egyház elnöke, több tucat tanár, diák és egyházi vezető jelenlétében. Az új épület 800 diáknak ad otthont és még többen is elférnek, ha a régi épületeket továbbra is hasznosítják. Samuel Saw, a divízió elnöke az építkezést merő csodának nevezte. „Lehet, hogy nincsenek kapcsolataink a hatóságoknál, de a legfontosabb kapcsolattal rendelkezünk: Istennel vagyunk közösségben” – mondta Saw egy interjúban.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése