2017. október 17., kedd

Heti imacélok - október 15-22. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok
(2017. október 15-22.)

·      Hálás beszámoló: Köszönjük, hogy imádkoztatok a Generál Konferencia őszi ülésszakáért. Isten megáldott mindenkit jó lelkülettel, és vezette a döntéseket. Sok erőteljes beszámolót hallottunk arról, ahogyan Isten munkálkodik szerte a világban a Teljes tagbevonás kezdeményezése által. Az előadások sok vezetőt bátorítottak és ihlettek, ahogy hazatérnek saját területükre és szolgálatukba. 
·      Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az egyház vezetőiért, ahogy hazatérnek saját divíziójukba a Generál Konferencia őszi ülésszakáról és megszervezik saját évvégi ülésszakaikat. Eldönthetitek, hogy személyes imahetet tartotok az elkövetkező napokban saját divíziótok vezetőiért, akik terveket fektetnek le arra nézve, hogy az egyház küldetését előmozdítsák.     
·      Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő „Reformációs szemináriumokért”, amelyeket szerte az Egyesült Államokban szerveznek a protestáns reformáció 500. évfordulója alkalmából. Imádkozzunk azért, hogy a bibliai igazságos világos bemutatásra kerüljenek és az emberek felismerjék a jelen események jelentőségét.
·      Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért a testvéreinkért, akik újrakezdik életüket a többszöri hurrikánok, tűzek, tornádók és földrengések után. Imádkozzunk azért, hogy sokan megváltói kapcsolatba kerüljenek Jézussal, amint reményt keresnek a reménytelenség közepette!
·      Imakérés: Imádkozzunk továbbra is a világszéles menekült válságért. A Közel-Keleti menekülttáborokban élők szenvednek a leginkább, de menekültek sokasága szenved a túlélésért mindenfele. Imádkozzunk azért, hogy Isten megmutassa, hogyan segíthetünk a környezetünkben élő menekülteknek!
Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk a Ki a sótartóból Missziótalálkozó közelgő alkalmáért, amelyet 2017. október 28-ra tervezünk Debrecenbe. Fő előadó: Szabó László. További információk itt: http://kiasotartobol.adventista.hu/
·       Imakérés: Imádkozzunk az őszi/téli missziós tevékenységekért! A nyári szünet után újra indultak a Bibliai szabadegyetemek, a Reformáció 500. évfordulója kapcsán tervezett missziós programok, evangelizációk, bibliaklubok.
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Öt évig imádkozott azért, hogy meggyőződjön arról, hogy Isten valóban létezik  
- írta: Andrew McChesney

Viona Boro harmadikos volt, amikor úgy döntött, hogy énekelni fog.

Viona Ronglap szigetén élt nagyszüleivel, egy kis földterületen, amelyet kókuszdió fák és kenyérfák borítottak a Marshall szigeteken.

Szerette hallgatni, ahogy nagyapja Jézusról énekelt neki Marshall és angol nyelven. A nagypapa egy kenyérfa alatt ült az otthonuk mellett, ukulele-n (négyhúros hawaii gitár) játszott és énekelte a „Jézus szeret” és az „Isten oly jó” című énekeket. Néha éjszaka Viona a földön feküdt és nézte a csillagok millióit, miközben a nagypapa énekelte: „ragyogj, ragyogj kicsi csillag.”

Viona is énekelt, de nagyon halkan. Nem szerette a hangját, és attól tartott, hogy mások meghallják.

Nem sokat tudott Istenről, de hallotta a nagyapjától, hogy Isten meghallgatja az imákat. Ezért eldöntötte, hogy utánajár annak, hogy Isten tényleg létezik, azáltal, hogy szép énekhangot kér tőle.

Nem tudta, hogyan kell imádkozni, ezért csak egyszerűen beszélt Istenhez esténként az ágyában.

„Mit tehetnék azért, hogy a hangom jobb legyen?” – kérdezte.

A következő este újra megkérdezte Istent: „Mit tehetnék azért, hogy jobb legyen a hangom?”

Sokszor elmondta ezt az imát, mire befejezte a harmadik osztályt a helyi általános iskolában. Kitartott ebben, amikor negyedikes és ötödikes volt, de semmi sem történt.

Viona mérges lett, és azon gondolkodott, hogy vajon Isten tényleg létezik-e. De nem adta fel. Tovább imádkozott

Eltelt még három év. Viona tovább imádkozott: „Mit tehetnék azért, hogy jobb legyen a hangom?”

Amikor nyolcadikos volt, meghívták egy gyülekezeti kórusba énekelni. Ő és a többi kórustag órákon át gyakorolták az énekeket az istentiszteletre. „Mindig gyakoroltam” – mondta.

Az egyik napon észrevette, hogy hangja megváltozott. Gyönyörű volt.

Elcsodálkoztam és ezt mondtam: „honnan jött mindez?” Azt mondtam magamban, hogy ez egy csoda és Isten tényleg létezik!”


Két év múlva beiratkozott az Ebeye Hetednapi Adventista iskolába. A 2016-os imahéten Viona elfogadta Jézus megváltójának és eldöntötte, hogy megkeresztelkedik. Ő az első adventista a családban. Szeret énekelni és ukulele-n zenélni az iskolai istentiszteleteken, és telefonban énekel a nagypapájának. Amikor először énekelt, a nagypapa azt mondta: „te szépen énekelsz!” Viona elmondta neki, hogy csodálatos hangja válasz az imájára. Elmondja mindenkinek, hogy Isten létezik és meghallgatja az imákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése