2017. október 2., hétfő

Heti imacélok - október 1-8. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok
(2017. október 1-8.)

·      Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért a gyülekezeti tagjainkért, akik a Maria hurrikán utóhatásai miatt szenvednek Puerto Ricóban és a többi Karib-tengeri szigeten! Imádkozzatok, hogy Isten biztosítson számukra vizet, élelmiszert, anyagi forrásokat és más szükségleti cikkeket, hiszen ezeken a szigeteken óriási a szükség!
·       Imakérés: Imádkozunk azokért, akik még mindig nehezen boldogulnak az Irma hurrikán után a Karib-tengeri térségben, Texasban és Floridában! Imádkozzunk azért, hogy az emberek keressék Istent ebben a krízishelyzetben! Kérjük, hogy az Úr mutasson utakat, hogy hatékonyabban tudjuk segíteni szükségben lévő testvéreinket!
·      Imakérés: Imádkozzunk a szörnyű földrengések érintettjeiért Mexikóvárosban! Imádkozzunk azért, hogy Isten vigasztalása és békessége legyen látható e tragédia közepette is! Imádkozzunk Mexikóban élő gyülekezeti tagjainkért!
·      Imakérés: Imádkozzunk a Generál Konferencia közelgő Éves Ülésszakért, amit vezetőink következő héten tartanak a Maryland állambeli Silver Springben! Az egyház vezetői az egész világról eljönnek ide, hogy terveket készítsenek és döntéseket hozzanak a jövőre nézve. Imádkozzunk azért, hogy Isten adjon nekik bölcsességet!
·      Imakérés: Imádkozzunk Ted N. C. Wilson Generál Konferencia elnökért, G. T. Ng titkárért, és Juan R. Prestol-Puesan kincstárnokért, hogy Isten adjon nekik bölcsességet és erőt, miközben vállvetve hordozzák Isten egyháza vezetésének terhét!
·      Imakérés: Imádkozzunk Geoffrey G. Mbwana, Thomas Lemon, Ella S. Simmons, Guillermo Biaggi, Abner De Los Santos, and Artur A. Stele alelnökökért, hogy Isten adjon nekik különleges bölcsességet, hiszen több bizottságot is vezetniük kell.
·      Imakérés: Imádkozzunk minden osztályvezető testvérért Generál Konferenciánál, hogy Isten adjon nekik bölcsességet a Teljes tagbevonás tervezéséhez, amint előrehaladunk az örökkévaló evangélium hirdetésének munkájában!   
·      Imakérés: Imádkozzunk a közelgő Ima- és böjtnapért, ami október 7-én lesz! Kérjük, hogy sok gyülekezet kapcsolódjon be a világ minden táján!
·      Imakérés: Imádkozzunk, hogy egyre több gyülekezeti tag vegye komolyan az imára való felszólítást, és ily módon emelje magasra vezetői karját! Az ihletett írás ezt mondja: „Buzgó, imádkozó hívők lánca kell, hogy körbefogja a földet, akik a Szentlélekért imádkoznak. Imádkozzunk mindnyájan alázattal! ... Isten népének imáira válaszul Isten angyalokat küld hozzánk mennyei áldásokkal” (In Heavenly Places, 93. o.).  
Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk a Ki a sótartóból Missziótalálkozó közelgő alkalmáért, amelyet 2017. október 28-ra tervezünk Debrecenbe. Fő előadó: Szabó László.
·       Imakérés: Imádkozzunk az ősszel kezdődő missziós tevékenységekért! A nyári szünet után újra indulnak a Bibliai szabadegyetemek, a Reformáció 500. évfordulója kapcsán tervezett missziós programok, evangelizációk, bibliaklubok.
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!
·      Imakérés: Imádkozzunk a közelgő Ima- és böjtnapért, ami október 7-én lesz! Kérjük, hogy sok gyülekezet kapcsolódjon be a világ minden táján!

„Imádkoznál a férjemért?
- írta: Janet Page

„Imádkoznál a férjemért?” - kérdezte Abigail az imacsoportban. „Szeretném, ha George lelki vezetője lenne az otthonunknak, és eljönne velem a tábori összejövetelre. Ő hozott be engem az egyházba, de nem akar gyülekezetbe járni. Én pedig nem akarok nélküle menni a táborba.”

Több hónapon keresztül imádkoztunk ezért a kérésért, de George mégsem ment el a tábori összejövetelre. A tábor után elhatároztuk, hogy megkérjük Istent, mutassa meg, hogyan kellene imádkoznunk érte. Együtt kértük erre az Urat, majd vártunk csendben. Az a gondolatunk támadt, hogy azért imádkozunk: legközelebb ő maga hozza fel a tábori részvétel ötletét. Elkezdtünk ezért könyörögni,és még azért is, hogy családjának lelki vezetőjévé váljon, és kezdjen járni a gyülekezetbe.

Hónapok teltek el, és egy reggel csörgött a telefonom. Abigail volt. „Tegnap este George belépett a konyhába, és a fejét vakarta, mint aki nem tudja, honnan is kezdje a mondandóját. »El akarok menni a táborba« - jelentette ki. »Van egy kis szabadságom, és kölcsön tudom kérni Frank lakókocsiját.«

„Ó, dicsőség az Úrnak!” - kiáltottam. „Válaszolt az imáinkra! Gyorsan regisztráljatok a táborba, mert betelik a létszám!

„Á, nem fog ez menni! Mire oda kerül a sor, úgyis elpárolog a lelkesedése!” - válaszolt csüggedten Abigail.

Most én jöttem ki a sodromból. „De hát Isten válaszolt az imáidra! Küldd be a jelentkezést!” Abigail azonban nem lépett, inkább kitette a hűtő oldalára egy mágnessel a jelentkezési lapot.

Körülbelül három héttel később Abigail újra felhívott. „Tegnap este George bejött a konyhába, és kérdőre vont, miért nem küldtem még be a jelentkezést a táborba, hiszen olyan gyorsan betelik a létszám. Azt mondtam neki, hogy azt hittem, úgyis meggondolja magát, mire oda kerül a sor. Mire ő  ezt válaszolta: »De én el akarok menni a táborba! Mondtam neked, hogy akarok, van szabadságom, és el tudom kérni Frank lakókocsiját. Ott akarok lenni a táborban!«

Abigail imádkozó asszony volt, és azt hiszem, Isten kivárta, hogy valóban George szabad akaratából szülessen meg ez a döntés!

A házaspár ott volt, amikor a tábor elkezdődött. Ám alig telt el néhány nap, Abigail már ott állt velem szemben összefont karral. Idegesen dobolt a lábával. „Mondhatom, nagyszerű!” - tört ki csalódottan. „Igen, itt van a táborban, de egyetlen előadáson sem vesz részt. És mit csinál egész nap? Ül a lakókocsiban. Mi jó fog ebből kisülni?”

„Nem tudhatom, de imádkozni fogunk azért, hogy Isten küldje be az előadásokra” - biztattam a barátnőmet.

Gyorsan kerestem néhány embert, akik készek voltak velem imádkozni, és kiöntöttük szívünket az Úr előtt. Kértük, hogy George-ot késztesse arra, hogy részt vegyen az előadásokon. Találkoztunk még párszor, és elmondtuk ugyanezt az imát.

George nem jelent meg egyetlen előadáson sem. Viszont elment egy szemináriumra a feleségével, ahol az imádságról volt szó. A kiscsoportos imákban nem vett részt, de az egyik alkalom végén az előadó megkérte a házaspárt, hadd imádkozzon velük. Hogy emiatt vagy sem, nem tudom, de annyi bizonyos, hogy George más emberként tért haza. Elkezdte olvasni a Bibliáját, járni kezdett a gyülekezetbe, és áhítatokat tartott otthon. Két hét múlva Abigail sírva hívott fel. „Igen, megtartja a családi áhítatokat, de minden olyan szörnyű! Annyira szigorúan és keményen viselkedik, hogy a gyerekek utálják ezeket az órákat!”

A barátnőm azonban bölcs asszony volt. Csöndben maradt, mi pedig buzgón imádkoztunk, hogy Isten lágyítsa meg a férje szívét. Hetekbe telt ugyan, de a férfi megváltozott, és a dolgok jó irányt vettek.

Amikor csak kinyitották a gyülekezet ajtaját, George már ott is volt, és kérdezte, mit segíthet. Következetesen megtartotta személyes áhítatait is az Úrral.

Egyik este a családi áhítat után, amikor a gyerekek már lefeküdtek, megkérte Abigailt, hogy maradjon vele a nappaliban, és segítsen neki valamiben. Kérte, hogy várjon egy kicsit, majd pár perc múlva visszajött egy halom pornóújsággal a kezében.

„Segítenél elégetni ezeket a kandallóban?” - kérdezte minden ízében remegve.

„Persze, szívesen!” - válaszolta az asszony.

Amikor az újságok már nagy lánggal égtek, Abigail csöndesen megjegyezte. „Már égnek. Gyere, feküdjünk le!”

„Nem, nem mozdulok, amíg mindegyik hamuvá nem vált! Ezek tartottak fogva!”  

George tovább épült hitében, és a gyülekezet presbitere lett. Erőteljes prédikációkat tartott, bibliaórákat adott, embereket nyert meg Krisztusnak. Megtörtént volna mindez, ha nem imádkoztunk volna? A kis imacsoportunknak fogalma sem volt arról, hogy George pornófüggőséggel küzd. Annyit tudtunk, hogy valamilyen lelki gondja van. De Isten tudta a választ. A Szentlélek meggyőző ereje pedig kiáradt ennek a férfinak a szívébe válaszként az imáinkra.


Janet Page a lelkészházastársak, családok és imaszolgálatok osztályának titkára a Generál Konferenciánál. Ez a történet eredetileg a lelkészházastársak magazinjában jelent meg 2013 III. negyedévében. (30. szám) A történet szereplőinek nevét megváltoztattuk személyiségük védelme érdekében. 

1 megjegyzés:

  1. Szüksége van bármilyen sürgős kölcsönre? Hitelek az adósság törlesztésére vagy a kölcsönzésre. A vállalkozásának javítása érdekében Önt bankok és más pénzintézetek elutasították? Kell kölcsön vagy jelzálog? Ez az a hely, ahol meg kell nézzük, itt vagyunk, hogy megoldja az összes pénzügyi problémáját. Pénzt veszünk a nyilvánosság elé. Pénzügyi segítségre van szüksége egy rossz hitelezővel, aki pénzre van szüksége. Az üzleti befektetés 2% -os ésszerű mértékű megfizetése érdekében hadd használjam ezt a médiát, hogy tájékoztassam öntől, hogy megbízható és segítőkész segítséget nyújtunk és hajlandóak leszünk kölcsönadni Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

    Hitel ajánlat.

    VálaszTörlés