2017. február 12., vasárnap

Heti imacélok - február 12-19. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(február 12-19.)

·       Imakérés: Imádkozzunk továbbra is a Teljes tagbevonás kezdeményezés azon eseményeiért, amelyek Örményországban, Bulgáriában, Ukrajnában, Moldovában, Romániában és Grúziában zajlanak ebben a hónapban! Mintegy 2000 eseményt terveznek, amelyek közül sok már most is folyamatban van.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok Románia lakóiért, és a politikai tiltakozásokért, amelyek Bukarestben zajlanak! Kérjük az Urat, hogy ebben a bizonytalan időszakban az emberek érezzék a késztetést arra, hogy keressék az igazságot, és elmenjenek az összejöveteleinkre!
·       Imakérés: Imádkozzunk az összejövetelek szónokainak és szervezőinek (fizikai, lelki és érzelmi) egészségéért, akik szolgálnak a Teljes tagbevonás programjaiban!
·       Imakérés: 80 napos imádság a MENÁÉRT - Törökország-Irán régió: A következő néhány hétben az Törökországra és Iránra összpontosítunk Ezekben az országokban összesen mintegy 153 millió ember él. Habár Törökországot alapvetően szekuláris országként tartják számon, a lakosság 99,8%-a hivatalosan muzulmánként van nyilvántartásban, többségük szunnita. Irán hivatalos vallása a síita. Ebben a nagyon sokszínű környezetben összesen három megszervezett gyülekezetünk van és kilenc szórványunk, összesen 284 taggal. A népességet tekintve az adventisták aránya 1:538 732.    
·       Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy a török kormány nagyobb nyitottságot mutasson, és az iráni kormányzat is engedélyezze az országban a vallásszabadságot!
·       Imakérés: Imádkozzunk azért a jogi eljárásért, aminek keretében egy gyülekezeti ingatlan tulajdonjoga forog kockán!
·       Imakérés: Imádkozzunk tagjaink biztonságáért ezekben a hitünk elől elzárt országokban!    

Részletek a 80 napos imádság a MENÁÉRT programról: A Közel-Kelet és Észak-afrikai Unió (angol rövidítése MENA) jelenleg egy 80 napos imaközösséget tart, hogy Istenhez könyörögjenek egy áttörésért ezen a nehezen megfogható területen. Csatlakozzatok hozzánk, miközben a régió különböző szükségleteiért imádkozunk!

Magyar imacélok:
·    Imakérés: Imádkozzatok azért, hogy ki tudjuk használni azokat a lehetőségeket, amelyeket az Úr adott nekünk azáltal, hogy a magyar mozikban is vetítik már az adventista katonáról, Desmond Dossról szóló filmet, A fegyvertelen katona címűalkotást! Látogasd meg és terjeszd a következő honlapot: http://www.fegyvertelenkatona.hu
·    Imakérés: A RemenyPont önkéntesei elhatározták, hogy amilyen aktívan csak lehet, bekapcsolódnak a mozifilm misszióba, ezért engedélyeket szeretnénk beszerezni, hogy a mozi kijáratánál ajándékkönyveket adományozzunk az érdeklődőknek. Szeretnénk felajánlani a lehetőséget egy beszélgetésre a ReményPontban azoknak, akiket mélyen megérintett a film mondanivalója. Kérlek, imádkozzatok, hogy a lehetőségekhez képest - missziós szempontból - a legtöbbet tudjuk nyújtani az érdeklődők számára!
·    Imakérés: Kérünk, hogy imádkozzatok a Tiszavidéki Egyházterület missziós képzéséért a „Ki a sótartóból!” következő alkalmáért, amit 2017. április 1-jéretervezünk! A szervezési munkák már elkezdődtek, kérünk, imádkozzatok, hogy az az alkalom is Isten dicsőségére, a gyülekezetek megerősödésére és a missziómunka előrehaladására szolgáljon!
·    Imakérés: A magyar unió több lelkésze tart evangélizációs sorozatot Erdélyben jelenleg és a következő hetekben, hónapokban. Imádkozzunk a Szentlélek áldásáért szolgálatukra.

Mennyei ölelés
- Írta Shelly Thomas

Reggel fél hétkor ébredtem, de máris kimerülten. Hosszú hét, hosszú hónap, sőt, hosszú év állt mögöttem. Három felnőtt gyerekem mindegyike olyan döntéseket hozott, amik nagyon aggasztottak, ezért hosszú órákat töltöttem imában, így próbáltam átadni Istennek a folyton rám leselkedő aggodalmakat. Most pedig az egyik gyerekem megtette azt, amitől végképp betelt a pohár. Úgy éreztem, ez már több annál, amit el tudok viselni. Miközben a munkahelyem felé vezettem, könnyek patakzottak az arcomon.

"Uram, már nem bírom tovább! Ez túl sok! Bár megölelne valaki! Ha szeretsz úgy, mint egy édesanya, küldj nekem egy ölelést!" - motyogtam könnyeim között.

Az én édesanyám már évekkel korábban meghalt, de még mindig hiányoltam őt nap mint nap, különösen az öleléseit. Munkába menet folyamatosan dühvel, a csalódottsággal, a félelemmel és a stresszel küzdöttem, és kétségbeesetten próbáltam hittel és reménnyel teljes gondolatokra összpontosítani. De még mindig vágytam egy nagy ölelésre valakitől, aki valóban törődik velem.

30 perccel azután, hogy megérkeztem a munkahelyre, felhívott a férjem. Azonnal ideges lettem, mert munkaidőben általában nem szoktuk egymást hívni. Azonnal felvettem a telefont, és aggódva beleszóltam.

"Szia drágám! - hallottam a férjem vidám hangját. "Csak azt akartam neked elmondani, hogy imádkozom érted! Tudom, hogy most nagyon aggódsz, de akarom, hogy tudd, mennyire szeretlek! Bár át tudnék nyúlni az éteren át, és megölelni most téged!"

E szavak hallatán újra elkezdtek potyogni a könnyeim. Isten meghallgatta imáimat azon a reggelen!

Kicsit később, munka közben, az egyik kolléganőm megkérdezte, hogy vagyok. Elmondtam neki, hogy a gyerekeim miatt nagyon aggódom, de egyébként jól vagyok. Ő azonnal odalépett hozzám, és szorosan megölelt. Nagyon váratlan és szokatlan gesztus volt ez egy munkatárstól! Mégis, egy kicsivel később megismétlődött a jelenet egy másik munkatársnővel is. Rögtön Istenhez fordultam, és igen zavarban voltam, hiszen kétségbe vontam a szeretetét!

"Uram, bocsáss meg nekem! Tudom, hogy Te meghallgattad imámat, és azt is tudom, hogy törődsz velem. Olyan vagy, mint egy édesanya vagy édesapa, de bárki és mindenki más is, akire csak szükségem van! Köszönöm, hogy ennyire kézzelfogható, valóságos módon mutattad meg, mennyire szeretsz! Köszönöm, hogy minden szavamra figyelsz, és kielégíted szükségleteimet! Köszönöm, hogy meghallgattam az ölelésért mondott imámat! Szeretlek!"


Shelly Thomas Arkansas állam északnyugati részén él, a Walmart irodaház elektromosságért felelős koordinátora. Köszönjük Elizabeth Fresse-nek, hogy megfogalmazta a bizonyságtételt! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése