2016. december 11., vasárnap

Heti imacélok - december 11-18. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(december 11-18)

·        Meghallgatott ima: Köszönjük szépen, hogy imádkoztatok a Megújulás és reformáció lelkigyakorlatért, amely az elmúlt hétvégén (dec 1-3) került megrendezésre. Isten valóban megáldott minket egy csodálatos hétvégével, nagyszerű beszélgetésekkel és erőteljes imaalkalmakkal. Mindannyian, akik részt vettünk, arra az elhatározásra jutottunk, hogy folytatjuk egyházunk támogatását abban, hogy előre haladjunk a térdeinken.
·        Meghallgatott ima: A Nyugat-nigériai Edo Egyházterület (a Nyugat-közép Afrikai Divízió része) szeretné megköszönni mindenkinek az imáit a Női szolgálatok evangélizációs programért. Istennek hála, az evangélizáció sikeres volt, és 124 ember megkeresztelkedett.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Moriah adventista főiskola felépüléséért és egy új gyülekezet felépüléséért Jalapában Guatemala Cityben!
·        Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy gyülekezeteink világviszonylatban az ima otthonai legyenek, ahol közbenjárnak a házasságokért, otthonainkért, gyermekeinkért és a körülöttünk élő nemzetekért!
·        Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy gyülekezetink olyan helyekké váljanak, ahonnan az emberek szeretnek kimenni a világba, és együtt tanulmányozni a Bibliát másokkal!
·        Imakérés: Kérünk, imádkozzatok misszionáriusokért, akik elmennek az el nem ért területekre! Világviszonylatban több mint 500 város van, amelyben egymilliónál több ember él. Ezekben a városokban átlagosan egy adventista gyülekezet jut 89 000 emberre. Imádkozzunk Szentlélek által vezetett erőfeszítésekért, hogy az üzenet eljusson oda, ahova eddig nem jutott el!

Magyar imacélok:
·     Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a téli evangélizációs programokért: Bibliai szabadegyetemek, előadások, egészség misszió, Jézus élete festménykiállítások, kiscsoportok stb.
·     Imakérés: Imádkozzatok azért, hogy ki tudjuk használni azokat a lehetőségeket, amelyeket az Úr adott nekünk azáltal, hogy a magyar mozikban is hamarosan vetítik az adventista katonáról, Desmond Dossról szóló filmet, A fegyvertelen katona című alkotást!
·        Imakérés: Kérünk, hogy imádkoztatok a Tiszavidéki Egyházterület missziós képzéséért a „Ki a sótartóból!” következő alkalmáért, amit 2017. április 1-jére tervezünk! A szervezési munkák már elkezdődtek, kérünk, imádkozzatok, hogy  az az alkalom is Isten dicsőségére, a gyülekezetek megerősödésére és a missziómunka előrehaladására szolgáljon!

Pormacskák a keresztelőmedencében – írta: Don Jacobsen
A lelkész szomorúan elmélkedett gyülekezetének lassú növekedésén. A keresztelőmedencében egyetlen dolgot látott rendszeresen: pormacskákat.

Amikor az Úrhoz könyörgött, hogy segítsen neki megérteni, hogy min kellene változtatni, mintha ezt hallotta volna az Úrtól: „Ti elevenen eszitek meg egymást. Nem tudok új embereket bízni rátok. Emberevőkké váltatok!” – és biztos volt benne, hogy ez Úr ezeket a szavakat használta – „és hideg van itt. Nagyon erősnek kell lenni annak, aki gyülekezeti tagként élve akar itt maradni.”

„De mit kell tennem, Uram, hogy a légkör megváltozzon?” - kérdezte a lelkész.

„Nos, ez átjárja az egész gyülekezetet” – válaszolta Isten. „A gyülekezeti bizottság intézzen támadást ellene.”

És megtették. A következő ülésen a bizottsági tagok szembeszálltak azzal a bűnös légkörrel, amely a gyülekezetükben kialakult és bűnbánattal Isten kegyelmére bízták magukat. És Isten nem okozott csalódást nekik.

A jelentősebb ideig tartó önvizsgálat világossá tette azt, hogy a helyzet elég komoly ahhoz, hogy a gyülekezet elé tárják. A gyülekezet tagjai eldöntötték, hogy többé nem reagálnak a kritikákra. Ha valaki negatívan beszél egy gyülekezeti tagról, lelkészről, vendégről vagy egyházi vezetőről, az illető, aki a kritikát hallotta, fel van hatalmazva arra, hogy egyszerűen hátat fordítson és hagyja ott az illetőt. Az egész gyülekezetre kiterjedő kritizálás-tilalmat hirdettek meg.

És működött. Nem egyik napról a másikra, de néhány hónap múlva a légkör megváltozott. A Fiú elkezdett ragyogni. A zsörtölődési faktor alábbhagyott, és az öröm vette át a helyét.

Nem sokkal ezután, egy hölgy, aki eddig nem járt gyülekezetbe, egy szombat reggelen megjelent az ajtóban. Barátságos teremdiakónusok megkérdezték, hogy új-e a környéken. Nem… a helyzet az volt, hogy bibliaolvasás közben belebotlott néhány kérdésbe, amire nem tudta a választ. Amikor elmondta lelkészének, hogy azon tanakodik magában, hogy nem a megfelelő napon jár a gyülekezetbe, ő azt javasolta, hogy vegye fel a kapcsolatot a hetednapi adventista gyülekezettel.

Egy néhány héttel később kitűzték a keresztség időpontját.

És nem volt egyedül. A gyülekezet tagja úgy érezték, hogy gyülekezetük most már biztonságos hely, ahova elhívhatják barátaikat, és egyre több és több ember jött be a gyülekezetbe.


Mindeközben az új asszony? Ma szombatiskolai segédtanító. És a keresztelőmedence? Nehezen találnál pormacskákat benne! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése