2019. március 3., vasárnap

Heti imacélok - március 3-10 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK



Ezen a héten arról olvashatunk tapasztalatot, hogy egy angyal betört egy bankba.

Itt találod az összes tapasztalatot és imacélthttp://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. február 24 – március 3.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Globális ifjúsági napért, amelyet 2019. március 16-rá terveztek. Ezen a napon a fiatalok világszerte azon igyekeznek, hogy ők maguk Legyenek a prédikáció, amikor örökbe fogadnak egy rabot, egy beteget vagy egy árvát, hogy bemutassák neki Jézus szeretetét. Az angolul tudók itt szereztethetnek plusz információt: https://youth.adventist.org/gyd
·       Imakérés: Már csak három hét választ el a Teljes ifjúság bevonása programjának nagy eseményétől, amely 2019. március 24-30 között kerül megszervezésre. Kérünk, imádkozzatok továbbra is a Generál Konferencia Ifjúsági Szolgálatok Osztályáért, ahol azt tervezik, hogy cserkészeket és fiatal felnőtteket képeznek és mozgósítanak arra, hogy 100 000 különböző helyen prédikáljanak a világ különböző részein a Teljes ifjúság bevonása program keretén belül. Az angolul tudók itt szerezhetnek plusz információt: https://youth.adventist.org/Total-Youth-Involvement
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok fiataljainkért, hogy megtanulják, hogyan lehetnek hűségesek a tized és a hálaadományok területén. Imádkozzunk azért, hogy a fiatalok érett sáfárokká váljanak pénzügyeik és tálentumaik felhasználásának területén.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok védelemért fiataljaink számára a világ egyre növekvő befolyásától! Imádkozzunk azért, hogy Isten szavára, és mások szolgálatára tudjanak összpontosítani!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok helyi gyülekezeteinkért, hogy hangsúlyt fektessenek a misszióra és a szolgálati lehetőségekre úgy, hogy fiatalokat támogatnak az Egy év a misszióban programban és egyéb programokban, amelyek arra a küldetésre összpontosítanak, amelyet Isten tervezett számunkra.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Debreceni ReményPONT által szervezett Házasságerősítő programért, amelyet 2019. április 14-re terveztek a Hotel Lyciumba, Mihalec Gábor testvér vezetésével. Imádkozzatok érte, gyertek el házastársatokkal, vagy ajánljátok ismerőseiteknek! Bővebb információ itt: http://debrecen.remenypont.hu/kapcsolaterosito-trening-paroknak/
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Nemzetközi Női Imanap; Bp. Kőbánya – Simon László, Eger, Elek – Bodolai Zoltán, Hegyes-Horváth Géza TET elnök, Balog Tibor, valamint Gyűrűs Istvánné nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek a téli-tavaszi missziós és evangelizációs munkájukat végzik!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

Az elreteszelt ajtók nem jelentenek akadályt az angyaloknak – Írta: Chantal Klingbeil

Az Ausztrálázsiai Missziós Főiskola 1897-ben nyitotta meg kapuit. Két évvel később, amikor a főiskola egy nagyon fontos építkezési projekt kellős közepén volt, rossz hír érkezett az Egyesült Államokból. Amerikai gyülekezeti tagok különleges felajánlásaikkal támogatták a főiskolát, de a támogatás banki problémák miatt hirtelen megszakadt. A főiskola vezetése nehéz helyzetbe került: hogyan fogják kifizetni a munkásokat és hogyan fogják megvásárolni a további építési anyagokat és egyéb szükséges eszközöket?

Hogy a helyzet még rosszabb legyen, egy támogató, aki pénzt kölcsönzött a főiskolának, meglátogatta a vezetést és visszakérte a pénzét. Határidő: másnap! Készpénz hiányában, a három vezető megpróbált pénzhez jutni egy bankon keresztül, hogy kifizethessék a támogatót. Délután négy óra volt és a bank már bezárt. A bejárati ajtó zárva volt. A három ember imádkozott, hogy Isten lépjen közbe.

Ahogy az oldalsó ajtó mellett elhaladtak, valami furcsát észleltek: az ajtó résnyire nyitva volt, hogy egy ember átférhetett rajta. A három ember belépett. Bent ott volt a bankár a segédjeivel, a páncélterem összes pénze pedig kupacokban az asztalon. A bankár és segédjei szorgalmasan számolták a pénzt. Az emberek elsápadtak, amikor rájöttek, hogy nemcsak ők vannak a bankban. Végül is, nem sétálhatnak be csak úgy emberek a bankba, amikor a pénzt számolják!

Miután a bankár és segédjei megértették, hogy nem bankrablás történik, meg akarták tudni, hogyan juthatott be a három főiskolai vezető. „Az oldalsó ajtón bejöttünk” – mondták. „Igen, tudjuk” – mondta a bankár, „de hogy nyitották ki az ajtót? Én magam reteszeltem el, zártam be és láncoltam le az ajtót. Hogy nyitották ki?” A vezetők elmondták, hogy imádkoztak Istenhez, hogy lépjen közbe, és nyitva találták az ajtót. Csend volt egy néhány pillanatig, amint a három vezető, a bankár és a segédjei rájöttek arra, hogy egy angyal járhatott előttük, aki kinyitotta az elreteszelt, bezárt és beláncolt ajtót. Természetesen a bankár intézkedett, hogy a főiskola megkapja a szükséges pénzt. 

1 megjegyzés: