2019. március 20., szerda

Heti imacélok - március 17-24 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK



Ezen a héten arról olvashatunk tapasztalatot, hogy Isten szolgái miként dolgoznak a leprások kolóniájában.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. március 17-24.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a nemrégiben pusztító ciklon és áradások által sújtott területekért Mozambikban, Malawiban, Dél-Afrikában és Zimbabwéban! A hírközlési hálózat nagy része megsemmisült, ezért a kommunikáció még mindig korlátozott.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Mozambiki Adventista Egyetem személyzetéért és diákjaiért Beirában! A károk jelentősek. Imádkozzunk a takarításért és a helyreállítási munkálatokért, amiket el kell végezni a ciklon pusztítása után!
·       Imakérés: Imádkozzunk a leprások kolóniájáért, akikről a mai imatapasztalatban olvashattok! Kérjük, hogy Isten küldjön ápolókat, akik ezekért a különleges szükségletekkel élő emberekért dolgoznak!  
·       Imakérés: Imádkozzunk Larry Evansért, aki a Generál Konferencia Különleges Szükségletek Osztályvezetőjének a titkára. Imádkozzunk azokért, akik ezen osztály keretében dolgoznak világszerte! Imádkozzunk nagy erővel azokért, akik különleges szükségletekkel élnek a helyi gyülekezetünkben: mozgáskorlátozottak, vakok, siketek, vagy valamilyen egyéb, speciális helyzetben vannak. Keressük meg a módját, hogyan támogathatnánk őket, és mutassuk meg ezeknek a drága lelkeknek Isten szeretetét!
·       Imakérés: Imádkozzunk együtt Kína egyik városáért, Hefeiért. 7 965 000 ember él ott. Hefei Kína 20 leggyorsabban fejlődő városának egyike. Történelme egészen a Kr. e. 8. századig vezethető vissza. Hefei lakosságának nagy része Han kínai, de vannak Hu kínaiak is, és más területekről bevándorolt lakosok. A légszennyezettség óriási probléma, különösen májusban és júniusban, amikor a várost körülvevő mezőkön a gazdák az avart égetik ültetés előtt.    
·       Imakérés: Ha Hefei városáért imádkozunk, kérjük Isten áldását a következő területeken:
- Kérjünk bölcsességet Hefei vezetői számára
- Imádkozzunk a városban élő családokért
- Imádkozzunk a fiatalokért, akik életük komoly döntéseit hozzák meg
-  Imádkozzunk azokért, akik betegségekkel küzdenek
- Imádkozzunk a magányos idősekért, hogy találjanak barátokat
- Imádkozzunk az ott élő nőkért: biztonságukért, oktatásukért és jólétükért
- Imádkozzunk a férfiakért, hogy legyen bölcsességük, munkájuk, céltudatosságuk

·        Imakérés: Már csak egy hét választ el a Teljes ifjúság bevonása programjának nagy eseményétől, amely 2019. március 24-30
között kerül megszervezésre. Kérünk, imádkozzatok továbbra is a Generál Konferencia Ifjúsági Szolgálatok Osztályáért, ahol azt tervezik, hogy cserkészeket és fiatal felnőtteket képeznek és mozgósítanak arra, hogy 100 000 különböző helyen prédikáljanak
a világ különböző részein a Teljes ifjúság bevonása program keretén belül. Az angolul tudók itt szerezhetnek plusz

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Debreceni ReményPONT által szervezett Házasságerősítő programért, amelyet 2019. április 14-re terveztek a Hotel Lyciumba, Mihalec Gábor testvér vezetésével. Imádkozzatok érte, gyertek el házastársatokkal, vagy ajánljátok ismerőseiteknek! Bővebb információ itt: http://debrecen.remenypont.hu/kapcsolaterosito-trening-paroknak/
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Ifjúsági Evangélizáció és az Ifjúsági Világnap; Bp. Óbuda – Bodnár János, Gáborján, Geszt (szórvány) – Farkas Attila, valamint Horváth Sándorné nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek a téli-tavaszi missziós és evangelizációs munkájukat végzik!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

Láthatatlan angyalokat vendégeltünk meg – Írta: Hudson Muller*

A férfi cigarettát szívott, a tapasztalat mégis olyan szép volt! Nagyon figyelt, közben füstkarika lebegett körülötte. Nem bántam, és azt sem, hogy a jelenlévők nagyon hamisan énekeltek. Az én fülemnek gyönyörűen hangzott. Nagyon megilletődtem, hogy olyan sok leprás eljött a szombati istentiszteletre. Azért is nagyon hálás voltam, hogy Jézus nem az igazakért jött, hanem a bűnösökért, hogy megtérjenek (Mk 2:17).

Néhány héttel korábban 28 leprás jött a szombati istentiszteletre. Ez különösen magas szám volt. Következő héten arra bátorítottuk az önkénteseket, hogy naponta imádkozzanak azért, hogy jövő szombaton még többen jöjjenek. Meglepetésünkre 32-en jöttek. Aztán 35 emberért imádkoztunk, és Isten válaszolt az imáinkra. 35 leprás vett részt az istentiszteleten. Mekkora öröm volt számunkra, hogy olyanok is jöttek, akik soha korábban! A magányos, eltorzult testű leprásoknál, akiknek talán már a végtagjai is hiányoznak, csak egy szomorúbb dolgot tudok elképzelni: az elhagyatott, eltorzult testű, végtagok nélküli leprást, aki nem ismeri Jézust.

Számomra minden hét fénypontja az, amikor a misszionáriusaink kimennek kettesével, és hívják a leprásokat, hogy jöjjenek az istentiszteletre. Megtanultuk, hogy együtt, egy teamként kell dolgoznunk. Minden épületet meg kell látogatnunk és minden ajtón be kell kopognunk. Egyesek nem reagálnak rögtön az első hívásra, de másodjára vagy harmadjára már eljönnek. Arra is rájöttünk, hogy a leprások pozitívabban viszonyulnak azokhoz, akik szeretettel, a vendéglátás lelki ajándékával fordulnak feléjük. Ezek a jólelkű személyek mindenki szobáját meglátogatják, hogy újra meg újra hívjanak minden leprást.

Alig várom a napot, amikor mindnyájan együtt lehetünk majd a mennyben. Ott nem lesz több fájdalom, nem lesznek könnyek, szenvedés, szívfájdalom, nem lesz több eltorzult végtag és nem lesz több lepra. Testük tökéletesen egészséges lesz. De addig a napig is hálásak vagyunk Istennek, hogy minden szombaton érezhetjük a menny előízét, válaszul imáinkra, miközben együtt szolgálunk. Örömöt jelent a tudat, hogy láthatatlan angyalokat vendégelhetünk meg, és a menny is velünk ünnepel. Fontoljuk meg az alábbi szavakat:

„Valahányszor megnyitjuk ajtónkat Krisztus szükségben lévő és szenvedő földi testvérei előtt, mindig láthatatlan angyaloknak mondunk istenhozottat. Mennyei lények társaságát hívjuk meg otthonainkba. Ezek az öröm és bölcsesség légkörét hozzák magukkal. Dicséretmondással az ajkukon érkeznek és lépnek be hozzánk, és a mennyben egy különleges hangnemű válasz zendül meg. Irgalmasságunk minden tette nyomán zene szólal meg, hangzik fel a mennyben.” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 2010, Advent Kiadó, 544. o.)

Bár nem jelölhetjük meg konkrétan az országot, ahol szolgálunk, kérünk, imádkozzatok munkánkért, mert sok leprást szeretnénk még elérni az evangéliummal, akik nem ismerik Jézust. Kétszeres a szükségletünk: 1) a Szentlélek bőségesebb kitöltetése 2) még több odaszentelt életű munkás, akik beszélik a helyi nyelvet.

*A szerző álnéven szerepel. A történetet eredetileg az ASAP Ministries osztotta meg. Ez a szervezet a délkelet-ázsiai üldözöttekért létrehozott egyesület.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése