2018. március 13., kedd

Heti imacélok - március 11-18. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Heti imacélok
(2018. március 11-18.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a sok gyermekért és fiatalért világszerte, akik aktívan bekapcsolódnak a Globális Ifjúsági Nap és a Globális Gyermeknap programjába 2018. március 17-én. Ezen a különleges napon fiatalok ezrei végeznek szeretetszolgálatot környezetükben, szerte a világon. A Globális Ifjúsági Napról itt tudhatsz meg többet angol nyelven:http://youth.adventist.org A Globális Gyermeknapról pedig itt: https://children.adventist.org/global-childrens-day
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok különösképpen saját gyülekezetetek fiataljaiért, akik bekapcsolódnak a Globális Ifjúsági/Gyermeknap programjába. Imádkozzunk azért, hogy szívük és életük megváltozzon, miközben hatalmas örömet lelnek a másokért való szolgálatban! 
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az Ifjúsági imahétért, amely március 17-24-én kerül megrendezésre, közvetlen a Globális Ifjúsági nap után. Imádkozzunk azért, hogy Isten munkáljon Isten követése melletti döntéseket ezen a különleges imahéten.
·       Imakérés. Kérünk, imádkozzatok a Generál Konferencia Gyermekszolgálatok Osztályának vezetőjéért, Gary Blanchard-ért és társelnökeiért, Andres Peralta-ért és Pako Mokgwane-ért, hogy Isten mindkettőjüket töltse be Szentlelkével és bölcsességgel, hogy szervezni és vezetni tudják egyházunk gyermekekért végzett szolgálatát.
·       Imakérés. Kérünk, imádkozzatok a Generál Konferencia Ifjúsági Szolgálatok Osztályának vezetőjéért, Linda Mei Lin Koh-ért és társelnökéért, Saustin Mfune-ért, hogy Isten mindkettőjüket töltse be Szentlelkével és bölcsességgel, hogy szervezni és vezetni tudják egyházunk ifjúságért végzett szolgálatát.
·       Imakérés. Kérünk, imádkozzatok azért, hogy a Szentlélek kiáradjon a fiatal könyvevangélistákra, akik Japánban dolgoznak. Ezen a héten két új helyszínen kezdik el a munkát, Chibában és Kobéban. Mindegyik helyszínen 14 diák dolgozik két vezetővel, és a program három hétig tart. Imádkozzatok különleges védelemért, vezetésért és útmutatásért ezen fiatalok számára, és azért, hogy sok ember jöjjön el májusban az evangelizációs előadásokra az ő erőfeszítéseiknek köszönhetően.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Ki a sótartóból Missziótalálkozó következő alkalmáért! Az előkészületek már folynak. Előadóink Raafat Kamal és Simon Martin testvérek lesznek.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy egyházunk Magyarországon az elkövetkezendő évben meglássa Isten tervét és vezetését, és mindenben hűségesen kövesse akaratát!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyar egyház missziós tevékenységeiért! Imádkozzunk a Bibliai szabadegyetemek, evangelizációk, bibliaklubok sikeréért és áldásáért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Két imádkozó fiatal tapasztalata – „a te imád volt az” – írta Cori Matsui-Hernandez

Téli ünnepi időszak volt, és az édesapámat erre az időszakra jegyezték elő műtétre érszűkülettel, mivel csokorbetegséggel küzdött. Az orvosok azt mondták, hogy 3-4 napot kell kórházban töltenie, amibe leleesik karácsony is. Egyedüli adventista vagyok a családban, és mindig keresem a lehetőséget, hogy bátorítsam őket. Tudva azt, hogy ágyhoz lesz kötve és egyedül lesz az ünnepen, eldöntöttem, hogy az éjszakákat vele fogom tölteni a kórházban.

Befekvése napján édesapám érzéstelenítőt kapott, aminek a hatása négy óra múlva sem múlt el, ezért az orvosok kezdtek aggódni, hogy lebénították őt. „MRI vizsgálatra visszük őt néhány percen belül” – mondták nekünk. Azonnal éreztem, itt van annak a lehetősége, hogy Isten gyógyító hatalmáról bizonyságot tegyek. „Imádkozzunk együtt” – mondtam neki. Nem volt biztos, hogy jó ötlet, és az ezt követő csend terhes volt. Aztán újra megszólaltam: „Nem fog fájni, vagy úgy gondolod, hogy igen?” – kérdeztem. „Nem. Gondolom, nem fog fájni” – válaszolta. Így hát imádkoztunk – imádkoztam azért, hogy végtagjai életre keljenek, de lehetőséget adtunk arra is, hogy Isten bármit tegyen, ami az Ő dicsőségét szolgálja. Ezután nem sokára, épp mikor vinni akarták MRI vizsgálatra, meg tudta mozgatni a lábujjait. Dicsőség legyen ezért Istennek!

Másnap az orvos azt mondta édesapámnak, hogy tekintse szerencsésnek magát. Azt akartam mondani, hogy „Ámen, dicsőség az Úrnak.” De hogy a dolgot még furcsábbá tegyem, elkezdtem magamban halkan énekelni. Apám megszakított az éneklésben és ezt mondta: „Nem hinném, hogy a szerencse volt az, hanem inkább a te imád.” Ez volt a hit első szikrája hitetlen édesapán szívében – micsoda ajándék! A dolgok úgy alakultak, hogy időben haza tudtam vinni édesapámat, hogy az ünnepeket együtt tölthesse családjával. Dicsőség Istennek a meghallgatott imáért!

„Mindet akarta!”

Egyik nap, amikor keresztény könyveket árultam Kaliforniában, arra kértem az Urat, hogy rendeljen ki nekem találkozót olyan személyekkel, akik nem csak a könyvek iránt érdeklődnek, hanem bibliaórákat is készek venni. Több órát dolgoztam igen kevés sikerrel és nagyon elkeseredtem. De valami a szívem mélyén azt súgta, hogy menjek tovább, ne adjam fel. Az utolsó ajtónál egy olyan hölggyel találkoztam, akit nem csak a könyvek érdekeltek – felvásárolta az összeset! –, hanem szeretett volna bibliaórákat is venni. Isten hatalmasan megválaszolta aznap az imáimat! Ez az asszony megvette az egész könyvkészletet, és feliratkozott a bibliatanulmányozásra is.

Isten néha megvárakoztat bennünket, de megéri, mert hatalmas áldásokat tartogat nekünk.

Joseph Cadiz bizonyságtétele a kaliforniai Paradise-ból.  


1 megjegyzés: