2018. február 18., vasárnap

Heti imacélok - február 18-25. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Heti imacélok
(2018. február 18-25.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok gyülekezeti tagjainkért, akik Szamoa szigetén és Tongán laknak. E két szigetet a Gita nevű trópusi ciklon sújtotta nemrégiben. Imádkozzatok az ADRA munkásokért, akik készséggel siettek a helyszínre, hogy segítséget és támogatást nyújtsanak.  
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok gyülekezeti tagjainkért, akik még mindig küzdenek a Puerto Ricot, a Karib-szigeteket, valamint Texast és Floridát sújtotta hurrikán következményeivel küszködnek. Imádkozzunk azokért, akik a Mexikó várost ért földrengés utáni újjáépítéssel küzdenek, és azokért, akiket tűzvész vagy földcsuszamlás sújtott Kaliforniában és az Egyesült Államok észak-nyugati részén!  
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a 2018-as Maranatha evangelizációs kampányért Japánban, amelyet május 4-10-re terveztek. Az elöregedő népességgel és tagsággal rendelkező Japánnak nagy szüksége van fiatalokra, hogy gyarapítsák az egyházat. Imádkozzatok azért, hogy a Teljes tagbevonás programjának köszönhetően fiatalok csatlakozzanak az egyházhoz, és váljanak Krisztus munkásaivá. Jelenleg azokon a fiatalokon kívül, akik adventista bentlakásos intézményekben tanulnak, nagyon kevés fiatal adventista van Japánban.      
·       Imakérés. A Kelet-Japán Egyházterület elnöke Nozma Obara imáinkat kéri azért, hogy Isten dolgozzon Akita városáért (ebben a városban a legnagyobb az öngyilkossági ráta). Csatlakozzunk az ő imájukhoz, hogy Isten tegyen csodát!
·       Imakérés: Van egy befolyásközpont a Nyugat-Közép Afrikai Divízióban, amely megpróbálja elérni a felsőbb társadalmi rétegeket dohányzásleszoktató tanfolyamokkal, valamint férfiaknak, nőknek és gyermekeknek szánt programokkal. Imádkozzunk azért, hogy Isten áldja meg a központ programját, és hozza el azokat az embereket ide, akiknek szívét felkészítette.     
Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Ki a sótartóból Missziótalálkozó következő alkalmáért! Az előkészületek már folynak. Előadóink Raafat Kamal és Simon Martin testvérek lesznek.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy egyházunk Magyarországon az elkövetkezendő évben meglássa Isten tervét és vezetését, és mindenben hűségesen kövesse akaratát!   
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyar egyház missziós tevékenységeiért! Imádkozzunk a Bibliai szabadegyetemek, evangelizációk, bibliaklubok sikeréért és áldásáért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

A könyv, amely világított a sötétben – Írta: Andrew McChesney

A falu lakói énekeltek és táncoltak, amikor a missziós repülőgép megérkezett az indonéziai Pápuára. A gép két diákmisszionáriust hozott.

Az ünneplés több mint egy órán át tartott Yabosoremben, a sziget egyik legeldugottabb falujában, ahol nincs iskola, orvosi rendelő és semmi más a kinti világból. Egy hegyoldalon helyezkedik el, és csak légi úton közelíthető meg.

Darron Boyd, egy másik misszionárius, aki a két diákmisszionárius elhelyezését intézte, csodálattal tekintett szét és fordult a fordítóhoz, aki elkísérte őket a repülőúton.

„Mit mondanak?” – kérdezte Darron. A fordító ezt mondta, miközben könny patakzott végig az arcán: „Nagyon boldogok vagyunk, mert a gyermekeink képesek lesznek rá, hogy olvassák nekünk Isten Szavát!”

Miután a gép elment, a misszionáriusok – egy 19 éves és egy 21 éves lány Indonézia egy másik részéből –, elkezdték a munkát: imádságos szívvel megnyitottak egy iskolát. A 200 lakosú faluban senki sem tudott olvasni.

Sokan örültek annak, hogy misszionáriusok jönnek a faluba, de egyesek nagyon gyanakodtak. A leggyanakvóbb egy idős hölgy volt, a falu elöljárójának a felesége. Nem tudta elolvasni azokat a könyveket, amelyeket a két lány hozott, és azt mondta a többi lakosnak, hogy legyenek óvatosak.

A misszionáriusok kedvesek voltak az elöljáró feleségével. Érkezésük után nemsokára egy könyvet ajándékoztak neki, amely bibliatanulmányokkal volt tele. Az idős hölgy örült az ajándéknak, annak ellenére, hogy nem tudott olvasni. A könyvet az ágya mellé tette egyszobás kis viskójában. Egyik éjszaka felkelt a korom sötétben és fényt vett észre a szobájában. Amikor megfordult, azt látta, hogy a könyv fénylik a sötétben. Az asszony kezébe vette a könyvet, és alaposan megvizsgálta. Miért világított a sötétben? Nem értette, hogy mi történik.

Ahogy a könyvet vizsgálgatta, még erősebb fény jött a szobába. Az asszony feltekintett és egy magas, fehér férfit látott állni a szobában. Mielőtt megszólalhatott volna, a férfi ezt mondta: „Ez a könyv elmondja neked Noé történetét, aki felkészítette a világot s pusztulásra. Ő elmondta az igazat az embereknek, pontosan úgy, ahogy a lányok is elmondják az igazságot a falu lakóinak. Elhiheted nekik, amit neked tanítanak.” Aztán eltűnt.

Korán reggel izgatottan rohant ki a viskójából elmondani a falu lakóinak, amit látott és hallott. „Egy angyal látogatott meg az éjjel!” – kiáltotta.

A falusiak még sosem láttak angyalt, de hitték azt, hogy az angyalok fehérek és azt, hogy a fehér emberek az igazságot tanítják nekik.

Rövid időn belül az egész falu hallotta az angyalról szóló történetet, és mindenki kész volt meghallgatni, amit a misszionáriusok a Bibliából tanítottak nekik. Nyolc hónap alatt 23 ember keresztelkedett meg.

A falu elöljárója, aki nem látta az angyalt, annyira elcsodálkozott azon, amit a felesége látott, hogy lebontotta háza egy részét, hogy abból egy kis adventista imaházat építsen.

A lányok 2017-ben befejezték egyéves szolgálatukat és visszatértek hazájukba tele lelkesedéssel, hogy bizonyságot tegyenek az evangéliumról. A faluba két másik misszionáriust küldtek.

„Az angyalok léteznek és munkálkodnak. Ők mellettünk állnak” –mondta Darron, aki 45 éves és néhányszor ellátogatott a faluba mint az Adventista Nemzetközi Repülőtársaság alkalmazottja, amely missziós repülőket működtet a világ különböző részein. „Isten azt mondta, hogy az utolsó napokban kitölti az Ő Lelkét, és én azt gondolom, hogy ma pontosan ezt látjuk Yabosorem faluban.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése