2018. február 12., hétfő

Heti imacélok - február 11-18. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Heti imacélok
(2018. február 11-18.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért a hívőkért, akik dzsungelek eldugott hegyi falvaiban élnek, az olyan helyeken, mint az indonéziai Pápua. Sokan el vannak zárva a külvilágtól, a Bibliától vagy lelki tartalmú irodalomtól és eszközöktől, amelyek hitük növekedésében segítené őket. Szükségük van olyan misszionáriusokra, mint Ceren, akik segítenék őket abban, hogy jobban megalapozódjanak hitükben.  
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért a menekültekért, akik észak-amerikai vagy ausztráliai városokban telepedtek le, hogy megtanulják a nyelvet, munkát találjanak, és be tudjanak illeszkedni az új környezetbe. Imádkozzunk azért, hogy megismerjék Jézust!  
·       Imakérés. Kérünk, imádkozzatok mentorokért Észak-Amerikában és Ausztráliában, akik megtanulják elérni a letelepedett menekülteket, akik különböző kultúrákból érkeztek. (Segédanyagok angol nyelven elérhetők itt: www.reachtheworldnextdoor.com .     
·       Imakérés. Kérünk, imádkozzatok, hogy Krisztus melletti döntések szülessenek a Nyugat-Afrikai Ghánában, amint az evangélizációs előadások folytatódnak a régióban.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok továbbra is azokért a programokért, amelyek az év további részében kerülnek megszervezésre Japánban (május 4-20), Zambiában (június 3-23) és a Fülöp-szigeteken (július 13-28)! Japán egy nehéz terület, ezért szükség van a komoly imákra az elkövetkező hónapokban.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Japán Ifjúsági Könyvmissziós programért. Észak-Amerikával ellentétben, ahol ezt a programot évente egyszer szervezik meg 10 héten át, Japánban négy háromhetes program működik az év folyamán februárban, márciusban, júliusban és augusztusban. Az egyik ilyen program épp folyamatban van. Imádkozzatok a fiatalokért és vezetőikért, és azért, hogy találjanak sok nyitott ajtót, hogy eladhassák lelki tartalmú könyveiket, hogy Isten sok ember szívét felkészítse az előttünk álló evangélizációs sorozatokra.    
Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Ki a sótartóból Missziótalálkozó következő alkalmáért! Az előkészületek már folynak. Előadóink Raafat Kamal és Simon Martin testvérek lesznek.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy egyházunk Magyarországon az elkövetkezendő évben meglássa Isten tervét és vezetését, és mindenben hűségesen kövesse akaratát!   
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyar egyház missziós tevékenységeiért! Imádkozzunk a Bibliai szabadegyetemek, evangelizációk, bibliaklubok sikeréért és áldásáért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Furcsa gyógymód egy indonéz vakságára  – Írta: Ceren Wuysan


A missziós repülőgép kitett engem és barátomat egy hegy lábánál az indonéziai Pápuán.

Bementünk a városba, egy utolsó bevásárlásra, mielőtt felmennénk a hegyek közé, hogy elkezdjük egyéves diákmisszionáriusi munkánkat. Nem volt sok pénzünk, de megláttunk egy valamit a piacon, amit szeretettünk volna: egy zacskó zöld citromot. Szeretjük a citromot és tudjuk, hogy fenn a hegyen nem kapható.

Két héttel később elértük Tinibilt, a hegyi falut, de nem tudtuk, hogyan beszéljünk Jézusról. Képzésben részesültünk az 1000 Misszionárius Mozgalomnál, akik ide küldtek bennünket ebbe a faluba, de nem tudtuk, hogyan keltsünk érdeklődést a lakók között az evangélium iránt. Kiképeztek bennünket arra, hogy imádkozzunk, ha nem tudjuk, mit tegyünk, így hát imádkoztunk.

Amint két falu között haladtunk az egyik napon, a falunkból egy ember megkért, hogy nézzünk rá egy vak rokonára, akit Mariusnak neveznek. Elmentünk Marius otthonába, és megkérdeztük őt, hogy mi okozta a vakságát két évvel korábban. „Nem tudom” – mondta fejét rázva. „Csak úgy hirtelen történt.” A többi falubeli azonban tudta, mi okozta a vakságát. A gonosz szellemeket okolták.

Marius és családja segítségért könyörögtek. Gyógyszert és imát kértek.

A barátommal nem tudtuk, mit tegyünk. Hazatértünk és imádkoztunk: „Urunk, ha ez indítja be a misszionáriusi munkánkat, kérünk, tegyél csodát.”

Eszünkbe jutott a csomag citrom, amit a hegység lábánál vettünk. Nem vagyunk orvosok, de tudtuk, hogy a zöld citromnak gyógyhatása van. Másnap reggel elmentünk Marius otthonába és magunkkal vittünk egy citromot. Kettévágtuk és imádkoztunk, aztán néhány cseppet a szemébe facsartunk és ismét imádkoztunk. Délután visszatértük Mariushoz, imádkoztunk és néhány csepp citromot Marius szemébe facsartunk, majd újra imádkoztunk.

Ezt egy hétig minden reggel és este megismételtük, de semmi sem történt. Azt fontolgattuk, hogy abbahagyjuk. A második hét után azonban Marius azt mondta, hogy két év után először kezdi észrevenni a fényt.

Ez felbátorított bennünket és tovább imádkoztunk.

Egy hónap elteltével Marius bejelentette, hogy egy kicsit már lát.

Azon a napon elfogyott a citromunk, de ezt nem árultuk el Mariusnak. Azt mondtuk, hogy mától kedve más gyógymódot alkalmazunk. Imádkozni fogunk.

Naponta kétszer találkoztunk Mariussal, hogy imádkozzunk.

Néhány héttel később, amikor megérkeztünk Mariushoz, azt találtuk, hogy bámulja a tájat a háza mellett. Szabadon sétált, és látott! Marius elmondta, hogy nem lát tökéletesen, de éppen eleget ahhoz, hogy normális életet éljen. Marius nagyon örült, és elmondta a falubelieknek, hogy Jézus visszaadta a látását azzal, hogy legyőzte a gonosz szellemeket.

Ez megnyitotta az ajtót az evangélium előtt. A csoda híre terjedni kezdett a hegyek között, és az emberek elkezdtek keresni bennünket azért, hogy imát és orvosi segítséget kérjenek tőlünk. Ragaszkodtak ahhoz, hogy doktornak és lelkésznek nevezzenek bennünket, noha egyikünk sem volt sem orvos, sem lelkész. Aztán bibliaórákat kértek tőlünk. Ez egy válasz volt az imáinkra. Hét ember keresztelkedett meg.

Ceren Wuysan 27 éves és 2016-ban diákmisszionáriusként dolgozott. Most teológiai hallgató a Klabar egyetemen Manando közelében, Indonéziában.

A szerző tanácsa az olvasók számára: Nem próbálják ki a citromot szemgyógyszerként!

1 megjegyzés: