2018. január 16., kedd

Heti imacélok - január 14-21. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok
(2018. január 14-21.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Tíz napos imaközösség hátralevő részéért! Imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek erőteljesen kiáradjon szerte a világon és azért, hogy a gyülekezeti tagok szent egyetértésben és szeretetben gyűljenek össze, magasra emelve Jézus nevét.  A segédanyagokat itt találod: http://adventista.hu/esemeny/tiz-napos-imakozosseg/   
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért a sok ezer népcsoportért szerte a világon (a világ lakosságának 69%-a), akiknek Krisztust még senkis sem mutatta be világosan! Imádkozzunk azért, hogy Isten érintse meg azok szívét, akik szélsőséges vallási irányzatok áldozatai lettek, hogy a Szentlélek megszólítsa és Krisztushoz vonzza őket.  
·       Imakérés. Imádkozzunk továbbra is azokért a menekültekért, akik menekülttáborokban rekedtek, és nehéz életkörülmények között vannak a Közel-Keleten vagy Európában. Imádkozunk a mi környezetünkben lévő menekültekért! Imádkozzunk azért, hogy Isten adjon bölcsességet nekünk, hogy milyen gyakorlati és személyes segítséget adjunk nekik, ami megdicsőíti Őt.    
·       Imakérés. Imádkozzunk ezen a héten a következő Generál Konferenciás osztályvezetőkért, hogy Isten adjon nekik különleges bölcsességet és erőt az új évben:
o   Lelkészegyesület: Jerry N. Page
o   Tervezett adakozás és hagyaték osztály: Dennis R. Carlson
o   Vallásszabadsági osztály: A. Ganoune Diop
o   Kiadói szolgálatok: Almir M. Marroni
o   Szombatiskola és Személyes Missziószolgálatok osztálya: Ramon J. Canals   
o   Sáfársági Szolgálatok Osztálya: Marcos F. Bomfim
o   Női Szolgálatok Osztálya: Heather-Dawn K. Small
o   Ifjúsági Szolgálatok Osztálya: Gary T. Blanchard
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a helyi gyülekezetetek szolgálai osztályainak vezetőiért, hogy megújult látást kapjanak küldetésükhöz és lelkük mélyéig betöltse őket a Szentlélek!
  
Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Ki a sótartóból Missziótalálkozó következő alkalmáért! Az előkészületek már folynak. Előadóink Raafat Kamal és Simon Martin testvérek lesznek.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy egyházunk Magyarországon az elkövetkezendő évben meglássa Isten tervét és vezetését, és mindenben hűségesen kövesse akaratát!   
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyar egyház missziós tevékenységeiért! Imádkozzunk a Bibliai szabadegyetemek, evangelizációk, bibliaklubok sikeréért és áldásáért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Érjük el a szomszédban levő világot CSODÁK – írta: Scott Griswold

A csodák szükségesek akkor, amikor hitben elindítunk egy új missziós képzési központot. És Isten pontosan ezt adja nekünk, amikor egy ilyen vállalkozásba kezdünk.

Áldjuk Istent a Dél-Ázsia és az üldözöttek Védelmezői Szolgálatáért (Advocates for Southeast Asia and the Persecuted – ASAP), és a Texasi Egyházterület támogatásáért. Az el nem ért emberekért érzett felelősségtudatuk és buzgalmuk eredményeként jött létre az Érjük el a szomszédban levő világot képzési központ.

Isten hozzásegített bennünket ahhoz, hogy megvásároljunk 26 hold területet Houston városának peremterületén, amely az ötödik legnagyobb metropolita terület az Egyesült Államokban és otthona sok el nem ért népcsoportnak. Isten csodás módon segített összehozni egy nemzetközi képzési stábot, akiknek tapasztalataik vannak a buddhisták, hinduk, muzulmánok és az amerikai lakosok között.  

Amint azon igyekeztünk, hogy felújítsuk a hét öregedő épületet, Isten segítséget küldött nekünk Jim Christensen személyében, aki megtalálta a birtokot, és ott is maradt a munkálatokban segédkezni. A környékbeli gyülekezetek tagjai önkéntes munkával segítették a központ elkészülését.

Szükségünk volt legalább tíz biztos tanulóra. Ahogy augusztus közeledett, csak öten jelentkeztek. Imádkoztunk olyan fiatalokért, akik készek elkötelezni magukat kilenc hónap missziómunkára egy teljesen új és kipróbálatlan helyen és programban, és Isten gondoskodott másik öt tanulóról is, ami egy újabb csoda!

Természtesen ez azt jelentette, hogy az új diákok számára bővíteni kellett a szálláshelyeket is. Ehhez salakra volt szükség a padló alapozásához – de hol találhatnánk? Isten most is gondoskodott. Azon a napon, amikor nyilvánvalóvá vált ez a szükséglet, Bill, egy barátunk a Conroe-i gyülekezetből érkezett, hogy elegyengesse az autóbejárót. Miután beszéltünk vele, megtudtuk, hogy van egy dömpere és salakja egy közeli portán. Még aznap elszállította a salakot és a terület készen állt a további munkálatokra. Másnap Isten elküldte Saeng lelkészt az ASAP új társigazgatóját és Scott S-t (mindkettő értett az építkezéshez), hogy segédkezzenek a munkálatokban néhány hétig.

Augusztus első felében, amikor a kasszánk kezdett kimerülni, valaki megállította Julia O’Carey-t (az ASAP igazgatóját) az ASI konferencia záró estéjén és felajánlott 10.000 dollárt. Ezek a pénzalapok segítettek iskolapadok, ágynemű és más kellékek beszerzésében. A tanulók közül egyesek nem voltak biztosak abban, hogy meg tudnak birkózni a képzési program árával, ezért a stáb elkezdett buzgón imádkozni.  Isten késztetett egy másik adományozót, hogy 15 000 dollárral hozzájáruljon a költségvetéshez.  Azonnal kiküldtünk egy adakozási felhívást, amire újabb 17 000 dollár érkezett. Hatalmas csoda!

Amikor a Harvey hurrikán lecsapott Houstonra, az eső elárasztotta mind a két közeli repülőteret, ezért a képzés kezdetét egy héttel elhalasztottuk. Amikor a tanulók szeptember elején megérkeztek (négyen Mianmarból, ketten Tajvanról, és hárman Amerikából), mindegyikük csodáról számolt be, amit Isten tett azért, hogy részt vehessenek a képzésen.

Ahogy összegyűltünk, mindenkinek egy dolog forgott a gondolatában: Hogyan segédkezhetünk a hurrikán utáni helyreállításokban? Egy telefonhívásra elmentünk egy kambodzsai mezőgazdasági közösségbe, amelyet az áradás súlyosan megrongált. A közösség vezetői azzal bízták meg a csoportunkat, hogy házról-házra mérjék fel a közösség szükségleteit. Az általunk összegyűjtött információk segítettek az egészségügyi és evakuálási teendők fontossági sorrendjének a felállításában.

A következő napon korán keltünk, és visszatértünk segíteni. Először segélyeket szállítottunk ki, majd megrongálódott falakat és átázott szigeteléseket távolítottunk el a délután folyamán. Az utolsó háznál, amely a legromosabb volt, Rachel, az egyik tajvani diákunk mély beszélgetésbe elegyedett a ház 70 éves tulajdonosával, aki elsorolta neki személyes tragédiáit. A végén adtam neki két szép kambodzsai keresztény könyvet, amelyeket magához szorított, miközben érte imádkoztunk.
A beszélgetés volt az a csoda, amelyért a leginkább imádkoztunk. Isten adott nekünk birtokot, stábot, pénzt, tanulókat, de a legbuzgóbban a környezetünkben élő, el nem ért emberekért imádkoztunk, hogy Isten formálja át őket Jézus szeretete által. Kérünk, imádkozzatok azért, hogy még több ilyen csoda történjék!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése