2018. január 8., hétfő

Heti imacélok - január 7-14. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok
(2018. január 7-14.)

·       Imakérés: Ezen a héten kezdődik az évenként megszervezésre kerülő 10 napos imaközösség, amely 2018-ban január 10-20-ig tart. A témája: A mi Főpapunk. Imádkozzunk azért, hogy mindenikünk mélyebben megértse mennyei Főpapunk szerepét, amelyet jelenleg a mennyei Szentélyben betölt. Imádkozzunk azért, hogy életek megváltozzanak az örökkévalóság számára, amint gyülekezeti családunk összejön és szorosabb kapcsolatra törekszik Istennel. Még nem késő bekapcsolódni ebbe az életet megváltoztató 10 napos imaközösségbe. A segédanyagokat itt találod: http://adventista.hu/esemeny/tiz-napos-imakozosseg/   
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az adventista egyház különféle missziós szolgálataiért – úgy a hivatalos szervezetben, mint a sok fontos támogató szervezetben. Imádkozzunk azért, hogy a szolgálatokat vezetők élete Istent dicsőítse, és különleges módon részesüljenek a Szentlélek kiáradásából az elkövetkezendő évben (ha ismersz konkrét missziós szolgálatokat, imádkozz név szerint a vezetőiért) .
·       Imakérés. Imádkozzunk ezen a héten a következő Generál Konferenciás osztályvezetőkért, hogy Isten adjon nekik különleges bölcsességet és erőt az új évben:
o   Adventista Kápláni Szolgálat: Mario E. Ceballos
o   Gyermekszolgálatok Osztálya: Linda Mei Lin Koh
o   Kommunikációs Osztály: Williams S. Costa
o   Nevelési (oktatási) Osztály: Lisa M. Beardsley-Hardy
o   Családi Szolgálatok Osztálya: Willie & Elaine Oliver   
o   Egészségügyi Szolgálatok Osztálya: Peter N. Landless
·       Imakérés. Imádkozzunk a Hetednapi Adventista Egyház különböző média szolgálataiért, amelyek az evangéliumot közvetítik a világ különböző tájain. Imádkozzunk különleges bölcsességért és oltalomért ezen kommunikációs csatornák számára, különösképpen azokon a területeken, ahol egyre nehezebb szabadon beszélni az evangéliumról.  
·       Imakérés: Imádkozzunk a közel 50 Hope Channel TV csatornáért, amelyek az evangéliumot közvetítik a világ különböző részein, 56 nyelven.
  
·       Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Ki a sótartóból Missziótalálkozó következő alkalmáért! Az előkészületek már folynak. Előadónk Raafat Kamal testvér lesz.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy egyházunk Magyarországon az elkövetkezendő évben meglássa Isten tervét és vezetését és mindenben hűségesen kövesse akaratát!   
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyar egyház missziós tevékenységeiért! Imádkozzunk a Bibliai szabadegyetemek, evangelizációk, bibliaklubok sikeréért és áldásáért!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Akit a fehérruhás ember megmentett –  
 Akey Yao elmesélése alapján írta: Karen Wintermeyer
A közelmúltban egy adventista üzletember abbahagyta a gyülekezetbe járást. Pénzre volt szüksége, ezért elkezdett szombaton dolgozni. Egy napon csúnya balesetett szenvedett egy hídon. Lezuhant a hídról az alatta levő folyóba. A mentők kórházba vitték, ahol három napig öntudatlan állapotban feküdt.

Ahogy kezdett eszméletéhez térni és hallotta az emberek beszédét, meglepődve tapasztalta, hogy egy kórházban van. Megkérdezte, hogy mi történt vele. Csak annyira emlékezett egy fehérruhás férfi megragadta őt és kimentette a vízből.

Sajnálatos módon, amikor eszméletre tért, teljesen vak volt. Nyolc nap múlva az orvos azt mondta neki: „Ennél többet mi már nem tehetünk.” Nővére érte jött és hazavitte.

Nyolc napja volt vak, amikor elmentem meglátogatni őt. Elmondta, hogy mi történt vele, majd megkérdezte: „Hogyan gyógyulhatnék meg a vakságomból?” Én ezt válaszoltam: „El kell menned egy szemész orvoshoz, hogy megvizsgáljon és megállapítsa, hogy tehetnek-e valamit.” Aztán bátorítottam őt az Úrban, és megkérdeztem, hogy meglátogathatom-e máskor is. Megvallotta a bűneit és én imádkoztam a gyógyulásáért.


Másnap tudomást szereztem róla, hogy az üzletember újra lát. Meglátogattam, hogy tanúja legyek Isten csodájának és csatlakozzak hozzá az Istennek mondott hálában. Jelenleg ugyanabba az adventista gyülekezetbe járunk mindketten.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése