2017. szeptember 19., kedd

Heti imacélok - szeptember 17-24. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Sürgős: Kérünk, imádkozzatok azokért a testvéreinkért, akiket a legutóbbi hurrikánok, földrengések és tüzek érintettek. Ted Wilson testvért fontos üzenetét olvashatod angolul, ha ide kattintasz!

Heti imacélok
Fókuszban a Dél-Ázsia Csendes-Óceáni Divízió (SSD)
(szeptember 17-24.)

Tények röviden a SSD-ről: A Dél-Ázsia Csendes-Óceáni Divízió (SSD) központja Manilában a Fülöp-szigeteken található. 14 országból áll, melyek a következők: Fülöp-szigetek, Malajzia, Indonézia, Kelet-Timor, Thaiföld, Laosz, Kambodzsa, Mianmar, Banglades, Sri Lanka és Brunei.

Az SSD területén 1,3 milliárd ember él – egyháztagság szempontjából a második legnagyobb a maga 1,3 millió gyülekezeti tagjával. A lakosság több mint 50%-a muzulmán, 30%-a buddhista. A tagság 86%-a a Fülöp- szigeteken és Indonéziában él, a fennmaradó 14% pedig a többi 12 országban.    

·      Imakérés: Imádkozzunk a térség el nem ért embercsoportjaiért, beleértve a muzulmánokat, buddhistákat, hindukat, kínaiakat és az elvilágiasodott embereket! Imádkozzunk az eldugott vidéki területekért, amelyeknek szükségük van arra, hogy az evangélium eljusson hozzájuk!
·      Imakérés: Imádkozzunk a régió befolyásközpontjaiért, hogy el tudják érni a városi embereket! Imádkozzunk több önkéntesért és munkásokért, akik ezekben a központokban dolgoznak majd, hogy a nagyvárosi missziós küldetésünket teljesíteni tudjuk!
·      Imakérés: Imádkozzunk azokért, akik a bangladesi és mianmari áradásokban érintettek!
·      Imakérés: Imádkozzunk azokért a fiatalokért, akik mélyebb kapcsolatra vágynak Istennel! Imádkozzunk az olyan mozgalmakért, mint a Filippínó Fiatalok Jézusért, akik több százan összejönnek, hogy tanulmányozzák Isten Igéjét és megtanulják, hogyan legyenek Krisztus erőteljes bizonyságtevői. Imádkozzunk azért, hogy növekedjenek az Istennek való közösségükben!   
Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk a Ki a sótartóból Missziótalálkozó közelgő alkalmáért, amelyet 2017. október 28-ra tervezünk Debrecenbe. Fő előadó: Szabó László.
·       Imakérés: Imádkozzunk az ősszel kezdődő missziós tevékenységekért! A nyári szünet után újra indulnak a Bibliai szabadegyetemek, a Reformáció 500. évfordulója kapcsán tervezett missziós programok, evangelizációk, bibliaklubok.
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Istennél van megoldás
- írta: Andrew McChesney
Középiskolai tanulmányai befejeztével Jo-Anna Clayton egy tökéletes főiskolai tervet készített magának. Első évben beiratkozott saját államának, Nyugat-Virginiának egyik állami főiskolájába. Így fel tudta venni az alaptantárgyakat alacsony tandíjért, és otthon tudott maradni még egy évig a szüleivel és három fiatalabb húgával. Ezután azt tervezte, hogy átiratkozik egy hetednapi adventista iskolába, ahol nővérnek tanul. Azért, hogy bebiztosítsa magát, három adventista iskolába is beadta a jelentkezését, amelyek a régióba működtek. Mind a háromba felvették.

Nyáron azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a főiskola látogatási tervei nem megvalósíthatóak, közlekedési eszközök hiányában.

Nemsokára, amikor már csak egy hónap volt az iskolaév kezdetéig, előreláthatólag nem kezdhette el a tanulmányait. Annak ellenére, hogy három adventista iskolába is felvették, hivatalosan nem iratkozott be és nem fizette be tandíjat.

Aztán az édesanyjának, Suzanne-nak eszébe jutott a család egy barátja, aki a Weimar Intézetben dolgozott az ország másik felében, Kaliforniában. „És Weimar?” – kérdezte. Jo-Anna felment az internetre és ott kutakodott egy kicsit.

„Nem akarok Kaliforniába menni” – mondta az édesanyjának. „Nagyon messze van.” „Legalább elgondolkodhatnál rajta és imádkozhatnál érte” – mondta az édesanyja.

Jo-Anna nem tudott ellenkezni ezzel. „Amit Isten mond, azt megteszem” – mondta.

Egy héttel később Jo-Anna beszélt Weimar toborzásért felelős vezetőjével a nővéri képzésről, és elkezdett gondolkozni azon, hogy  Isten talán azt akarja, hogy ott tanuljon. Egy nagy akadály, azonban útját állta: a szülei csak az előleget tudták befizetni és az első három hónap tandíját.

Ezek után váratlan események sokasága kezdett kibontakozni.

Jo-Anna megpályázott egy három irányú ösztöndíjat, amelyben Weimar és Adventista Egyház Mountain View-i Egyázterülete, amely magába foglalja Nyugat Virginiát, valamit Jo-Anna helyi gyülekezetének (500$-os havi hozzájárulásával) összeadták a teljes tandíjat. Aztán - miközben segédkezett a helyi áradások károsultjainak azon a nyáron - Jo-Anna kapcsolatba került adventista orvosok egy csoportjával, akik megígérték, hogy havi 500 dollárral támogatják a tanulmányait.

Jo-Anna 1800 dollárt gyűjtött még össze a család barátainak jóvoltából, és a Weimar is kiegészítette az összeget saját ösztöndíjával.

Isten válaszolt az imáira, és Jo-Annánnak most már elég pénze volt a beiratkozáshoz. Ősz elején elrepült Weimarba, hogy megkezdje tanulmányait.

Habár eleinte szörnyen hiányzott a családja, a felismerés, hogy Isten akaratának engedelmeskedik, erőt adott neki ahhoz is, hogy heti 25 órát dolgozzon költségei kiegészítéséért.

Jo-Anna, aki most 19 éves, csodával határos módon adósságmentesen fejezte be az első évét, és egész nyáron gyerekekre vigyázott és minden adódó alkalmi munkát elvállalt, hogy pénzt gyűjtsön a következő évre.

A múlt évhez hasonlóan, még mindig nem tudja, hogyan fogja fizetni a tandíját, de nem aggódik. Kedvenc bibliai igéjére támaszkodik: „... meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára.”


Andrew McChesney az Adventist Mission szerkesztője. Ezt a történetet rövidítve, engedéllyel közöltük. Az eredeti írás teljes terjedelmében itt olvasható angol nyelven: https://www.adventistmission.org/she-wanted-to-go-to-community-college-god-had-other-plans

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése