2017. szeptember 6., szerda

Heti imacélok - szeptember 3-10. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok  
(szeptember 3-10.)

Dióhéjban az ESD-ről: Az Euro-ázsiai Divízió egy hatalmas terület, melyen belül 13 ország található: Afganisztán, Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Kazahsztán, Kirgizisztán, Moldovai Köztársaság, Orosz Föderáció, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna és Üzbegisztán. Tagjaink száma elenyésző (113 000), ha összevetjük a térség népességével (320 millió).

A megkeresztelt tagok 95%-a az 1990-ben tartott nagy evangélizációs mozgalom során csatlakozott az egyházhoz. Elkötelezettségük az Úr iránt nyilvánvaló, viszont szükségük van arra, hogy a nyilvános események helyett, megtanulják, hogyan kell személyesen bizonyságot tenni. A nagyobb evangélizásiós események szervezése egyre nagyobb kihívás.

·      Imakérés: Kérlek, imádkozzatok a divízió vezetőiért: Mihail F. Kaminszkij, elnök; Viktor V. Alekszejenko, titkár; és Brent B. Burdick, pénztáros. Emellett imádkozzunk az uniók és egyházterületek vezetőiért, valamint az ESD helyi lelkészeiért.
·      Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy az ottani gyülekezeti tagok felbátorodjanak, és különböző új módszerekkel tudják megosztani az evangéliumot szomszédaikkal, barátaikkal, munkatársaikkal és a körülöttük élő emberekkel.
·      Imakérés: Imádkozzunk új imaházakért, mert erre most nagyon nagy szükség van. A legnagyobb gyülekezetek gyakran tartják az istentiszteleteket bérelt épületekben. Az új törvények, viszont korlátozzák ezt a tevékenységet.
·      Imakérés: Imádkozzunk jó egyházi iskolákért tagjaink számára. Az egész divízió területén csupán 30 egyházi iskola található, és így sok fiatal elhagyja az egyházat.
·      Imakérés: Imádkozzunk az újonnan megkeresztelt tagokért, akik a Teljes Tagbevonás a Gyülekezetbe események során tértek meg Moldovában, Ukrajnában és Grúziában. Imádkozzunk továbbra is azért, hogy az evangélium terjedjen a még meg nem tért emberek között, akik a 10/40-es ablak területén élnek.
Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk a Ki a sótartóból Missziótalálkozó közelgő alkalmáért, amelyet 2017. október 28-ra tervezünk Debrecenbe. Fő előadó: Szabó László

·       Imakérés: Imádkozzunk az ősszel kezdődő missziós tevékenységekért. A nyári szünet után újra indulnak a Bibliai szabadegyetemek, a Reformáció 500. évfordulója kapcsán tervezett missziós programok, evangelizációk, bibliaklubok.

·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló Befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)

Az imakör, mely teljes körré zárult – írta: Elizabeth Fresse
Pár évvel ezelőtt, az egyik hölgy a gyülekezetünkből megkért, hogy imádkozzak a lányáért, főleg az ő biztonságáért és az életben hozott döntéseiért. Arra is megkért, hogy az unokáiért imádkozzak, akikre hatással van az anyjuk rossz döntésképessége. Szeretek imádkozni, és szeretek másokért imádkozni. Mint lelkészfeleség, igyekszem mindig imádkozni azokért a problémákért, amiket elmondanak nekem. Néha nagyon nehéz lépést tartania a sok imakéréssel. Egy dolog van, amit próbálok gyakorolni, hogy felajánlom ott helyben, hogy mondok egy rövid imát, ahelyett, hogy elsétálok azzal az üres ígérettel, hogy „Majd imádkozom érted”. Emellett viszont arról is meggyőződtem, hogy saját növekedésem és másoké érdekében néha jó kitartani egy ember mellett, és addig imádkozni vele, amíg meg nem látjuk Isten válaszát imáinkra.

Arra éreztem késztetést, hogy tovább imádkozzak ezért a hölgyért, mint egy különleges küldetésért. Elmondtam ennek a nőnek, hogy szeretnék hosszú távon imádkozni vele a lányáért – miközben teljesen tudatában voltam annak, hogy ez akár éveket is jelenthet. Őt nagyon megérintette ez a dolog. Elkezdtünk imádkozni minden szombat este a délutáni istentisztelet után. Később áttértünk a hetenkénti reggeli telefonhívásokra. Sok jelét láttuk annak, hogy Isten dolgozik, viszont az érdekes része nekem az volt, ahogy láttam a változást, ami végbement a barátnőmben. Fokozatosan és természetes módon áttértünk arra, hogy már nem csak a lányáért imádkoztunk kizárólag, hanem egymásért is. Mindkettőnk számára hatalmas áldás volt ez. A barátnőm saját életében is változásokat hozott. Olyan lépéseket tett meg az egészséges és teljes élet felé, melyek eredménye képen sokkal jobban érzi magát fizikailag. Nem tudok másra gondolni, minthogy ez mind abból következett, hogy szándékosan a Jézussal való kapcsolatra koncentrált, hiszen a egészség konkrétan nem is szerepelt az imáinkban.

Ami izgalmas számomra, az az, ahogyan az imakörünk egy teljes körré zárult. Talán azt kérdezed, mit is értek ez alatt.
Nemrég a férjem elfogadott egy új lelkészi állást egy másik államban, ezért elkezdtünk készülődni a költözésre. A barátságom és a közös imádságunk a barátnőmmel folytatódni fog, de emellett más is elkezdődött. Egy szombat délutáni istentiszteleten egy másik tag is megkért, hogy imádkozzak a családjáért. Ugyanazzal a kétségbeeséssel fordultak hozzám, mint amikor a barátnőm megkért, hogy imádkozzak a lányáért. Épp el voltam foglalva valamivel, de észrevettem a helyiség másik végéből, hogy az imatársam és ez az új hölgy csendesen beszélgettek és imádkoztak. Hatalmas áldás volt látni, ahogy az imaszolgálat köre bezárul és újjászületik. Tudom, hogy ez nem lesz egy egyedülálló eset. Isten válaszolni szeretne imáinkra, de ennél jobban szeretne megváltoztatni minket, növekedésnek indítani, és használni arra, hogy hatással legyünk a világunkra. Boldogan hagyom így el a gyülekezetet – látva azt, hogy akiket szeretek, azokat a praktikus dolgokat gyakorolják, melyek Jézus lábainál tartják majd őket.

Így téged is erre hívlak: Imádkoznál valakivel a mai napon? És ha igazán készen állsz egy kalandra, kérdezd meg Istent, kit szán számodra, akiért hosszú távon imádkozhatsz! Ez meg fogja változtatni az életedet! Az enyémet is megváltoztatta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése