2017. június 13., kedd

Heti imacélok - június 11-18. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK

Heti imacélok
(június 11-18.)

·       Imakérés: Ez a hónap a Ramadán böjt ideje sok muzulmán számára szerte a világon. Kérünk, imádkozzatok muzulmán testvéreinkért, hogy megismerhessék az evangélium üzenetét és elfogadják Jézust személyes Megváltójuknak!
·       Imakérés: A 10/40-es ablakban 236 nagyváros van, ahol egymilliónál többen élnek. Kérünk, imádkozzatok elkötelezett misszionáriusokért, akik hajlandóak szolgálni ezekben a városokban a még el nem ért embereknek!
·       Imakérés: Imádkozzatok Isten Lelkének kitöltetéséért az Euro-ázsiai Divízióban, miközben ott élő testvéreink igyekeznek megosztani másokkal a hitüket. Mihail F. Kaminszkij, a divízió elnöke elmondja, hogy bár nagyon sok eszközük van, amivel elérhetik a városokat, az egykori Szovjetunió területén továbbra is nagyon nagy kihívást jelent a misszió.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok, hogy az Úr nyisson ajtókat számunkra a Kelet-közép-afrikai Divízión belül! Imádkozzunk, hogy legyen áldás a szemináriumokon, ahol más felekezetbeli lelkészeknek tanítják a hatékonyabb szolgálat módszereit, s közben bemutatják számukra az adventista tantételeket is. Kérjük Istent, áldja meg azt az ezer gyülekezeti tagot, akik e munka eredményeként csatlakoztak az egyházhoz.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő böjt és imanapért, amelyet július 1-jén tartunk világszerte! Imádkozzunk, hogy sok gyülekezet vegyen részt ebben mindenhol a világon!  (A magyar nyelvű anyag fordítás alatt. Angol forrásanyag:
·       Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy Isten áldása kísérje már most a 2020-ban megrendezésre kerülő Generál Konferencia logisztikai tervezését!

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a nyári táborok, a Missziókonferencia, és a Találkozás Jézussal tábor szervezéséért, hogy sok áldást jelentsenek a résztvevőknek és megújulást az egész egyháznak
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a közelgő böjt és imanapért, amelyet július 1-jén tartunk Magyarországon is! Imádkozzunk, hogy sok gyülekezet vegyen részt ebben!  A magyar nyelvű anyag fordítás alatt és megtalálható lesz a magyar unió honlapján http://adventista.hu/

Az elveszett Biblia a teázó asztalon – írta: Carlos Biaggi
    
George*, az egyik egyiptomi diákom a Közel-keleti Egyetemen. Nemrégiben megkérdezte, beszélhet-e velem négyszemközt. Ahogy leültünk az irodámban, feltárta személyes küzdelmeit, valamint azt, mennyire vágyik Isten segítségére.

„Apám Kuvaitba költözött, hogy onnan támogassa a családot, én mindössze hatszor találkoztam vele életemben. Áprilisban jön haza Egyiptomba. Szeretnék hazamenni a tavaszi szünetben, de nincs pénzem az utazásra.”  

George apja adventista, édesanyja viszont ortodox. Emiatt George még nem tudott dönteni, hogy melyik egyházhoz tartozzon. Így hát rendszeresen jár mindkét közösség templomába.

Miközben hallgattam őt, George beszámolt egy csalódásáról: romantikus kapcsolata nem úgy sikerült, ahogy remélte, és egyetlen, Libanonban élő rokonával, az unokatestvérével is összeveszett.

„Nem tudom, miért van ennyi problémám. Imádkozom, de úgy tűnik, Isten nem figyel rám. Nem tudom, mitévő legyen” - panaszkodott George szomorúan.

„Istennek terve van az életeddel, George” - bátorítottam. „Ő mindig meghallgatja az imáinkat, és minden próbánkban belé kell kapaszkodnunk. Mindenesetre, ha szeretnéd megismerni Isten tervét az életedre vonatkozóan, akkor meg kell kérned Őt, hogy nyilatkoztassa ki neked a Bibliából.”

„Hát... én imádkozom ugyan, de nem olvasom a Bibliát” - vallotta be a fiú.
Magamban bölcsességért imádkoztam.  

„George, amikor nap mint nap kinyitom a Bibliát, és kérem az Istent, hogy szóljon hozzám az ő Igéjén keresztül, akkor ez a régi könyv életre kel, hiszen nem csupán egy könyv, hanem maga Isten szól hozzánk a lapjain keresztül, és az éppen időszerű kérdéseimre válaszol.”

George figyelmesen hallgatta szavaimat.

„Ha nem szoktál hozzá, hogy olvasd a Bibliát, miért ne választanál ki egy alcímet, ami éppen megragadja a figyelmedet?” Kezdd ott az olvasást!

Lapoztam néhányat a Bibliámban, és találtam egy érdekes alcímet. „Tessék, itt is van egy: Illés győzelme a Kármel-hegyen. Szünetet tartottam, majd elkezdtem olvasni a szakaszt George-nak. „Meddig sántikáltok kétfelé? Ha az Úr az Isten, kövessétek őt; ha pedig Baál, kövessétek azt” (1Kir 18:21). George nagyon figyelt.

„Talán Isten ugyanezt kérdezi tőled is. Lehet, hogy döntést kell hoznod. Kész vagy követni Istent annak ellenére, hogy éppen gondjaid vannak, és úgy érzed, Ő most nem figyel rád?”

George bólintott.

Már jött hozzám a következő látogató, tehát imádkoztunk, és George elköszönt.

Másnap összefutottam vele, és megkérdeztem, kinyitotta-e már a Bibliáját. Izgatottan mesélte, hogy néhány hónappal korábban elvesztette az arab-angol nyelvű Bibliáját. Ám most, közvetlenül azután, hogy előző nap imádkoztunk, felment a gyülekezet folyosójára, ahol a diákok teázni szoktak, és a Bibliája ott feküdt a teázó asztalon.

Isten máris megjutalmazta George-ot a hitben tett, kis lépéseiért is, és küldött egy angyalt, aki visszavitte neki és kezébe adta az elveszett Bibliát. George hittel megy előre, és hiszi, hogy Isten a Biblián keresztül akarja megválaszolni kérdéseit.

Carlos Biaggi üzleti tudományt tanít a bejrúti Közel-keleti Egyetemen, Libanonban. *A nevet és az országot megváltoztattuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése