2021. május 9., vasárnap

Tapasztalat: ÉLET A HALÁL HELYETT - heti imacélok - május 7-13.

Megújulás és reformáció

Az „Imában egyesülve” heti bejegyzése és imakérései

http://100napimadsagban.blogspot.hu/

2021. május 7.

Nem fogsz élni!

Kubera

A szüleim egy faluban nőttek fel, mélyen India belsejében. Egyikőjüknek sem voltak keresztény gyökereik. Házasságkötésük után egy nagy városba, Bengaluru-ba költöztek, ahol az édesapám rendőrként dolgozott.

Édesanyám első terhessége veszélyeztetett volt. Császármetszéses szülés után az orvos közölte, hogy meg fog halni.

Mindenki szomorú volt, de szerették a kisbabát. Gyönyörű és egészséges kisfiú volt.

„Olyan aranyos a kisbabád” – mondta az egyik páciens – „nekem adnád?”

„Örökbe fogadom” – mondta az orvos – „Te nem maradsz életben.”

Egy keresztény ápoló, Sarla, azonban azt mondta az édesanyámnak, hogy ne adja fel a reményt. „Van egy Isten, akinek Jézus a neve” – mondta – „Ha hiszel Jézus Krisztusban, minden rendben lesz.”

„Nem ismerem ezt az Istent” – mondta édesanyám gyenge hangon” – „imádkoznál értem? Segítenél rajtunk?”

Édesanyám mély álomba merült. Miközben ő aludt, Sarla rátette a kezét a fejére és imádkozott Jézushoz.

Mindenki meglepetésére édesanyám meggyógyult és három nap múlva hazamehetett kisbabájával együtt. Édesanyám tudomást szerzett az ápoló imájáról a többi pácienstől és rádöbbent arra, hogy Jézus megmentette az életét.

Eldöntötte, hogy imádni fogja Jézust, de nem tudta, hogy melyik keresztény gyülekezetbe járjon. Édesapám egyenesen az adventista gyülekezetbe vitte őt. Annak ellenére, hogy nem volt vallásos, ismerte a városban lévő keresztény gyülekezeteket és azt is, hogy mit hisznek. Az egyik barátja mondta neki, hogy az adventista az egyedüli keresztény gyülekezet, amely teljes egészségen követi Jézust és a Bibliát.

„Ez az igaz egyház” – mondta édesapám határozottan – „oda kell menned Jézust imádni.”

A következő 14 évben édesanyám még 7 gyermeket szült.

Ma, a legidősebb fia egyházterületi elnök Indiában. A második fia lelkész Írországban. A harmadik fia Bengaluru-ban lelkész. Három lánya tanár az egyházi iskolában. A másik két fia aktív gyülekezeti tag, én vagyok a legfiatalabb.

Édesanyám majdnem meghalt, amikor első gyermekét szülte, de ima és a Jézusban való hit által meggyógyult és 8 hűséges adventistát szült. Édesanyámnak ma, akinek hozzám hasonlóan csak egy neve van: Kamalamma, egészséges 72 éves nagymamája 8 unokának.

Amikor felnőttem, édesanyám mindig emlékeztetett Isten szavára: „Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? Ha mások megfeledkeznének is, én nem feledkezem meg rólad!” (Ézs 49:15).

Az ő hitének eredményeképpen a családom Jézust követi.

 

A világegyház imakérései

2021. május 7-13.

·       Imádkozzunk továbbra is az Indiában élő testvéreinkért, akik egy erőteljes humanitárius katasztrófától szenvednek  a COVID-17 miatt, amely óriási pusztítást okoz általában a társadalomban, de az egyháztagok és vezetők között is.

·       Imádkozzunk a kolumbiai gyülekezeti tagjainkért! Hatalmas polgári zavargások és egészségügyi válság rázza meg az országot. Imádkozzunk gyülekezeti tagjaink oltalmáért a válság közepette!

·       Imádkozzunk a Szent Vincentben élőkért, akik a vulkán okozta szennyeződésektől és a földcsuszamlásoktól szenvednek! Imádkozzunk bátorságért és gondoskodásért az érintett gyülekezeti tagjaink számára!

·       Imádkozzunk, azért, hogy Isten Lelke kiáradjon az online imaszobára, amely a 2021. május 19-23. között megrendezésre kerülő Generál Konferencia tábori összejövetel alatt napi 24 órában nyitva lesz. Ha ingyenesen szeretnél regisztrálni erre az eseményre, látogass el a következő weboldalra: https://www.campmeeting.com

Magyar imacélok: Imádkozzunk a magyar unió imacéljaiért: Nagyvárosi bizonyságtevések; a DET és TET gyülekezeteiért és lelkészeiért: Érd – Stramszki István; Kamut, Karcag (gyülekezet alapítás) – Simon Csaba, Soós Róbert, valamint Murányi József nyugalmazott munkatársunkért.

·       Imádkozzunk azért, hogy ez az év megújulást hozzon gyülekezeteinknek és minden gyülekezeti tagnak!

·       Imádkozzunk azért, hogy életerős közösségekként térjünk vissza imaházainkba!

·       Imádkozzunk az online istentiszteletek és evangelizációk áldásáért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése