2019. január 7., hétfő

Heti imacélok - január 6-13. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten egy gyógyulási tapasztalatot olvashatunk, amely a szülők imájára érkezett válaszként.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélthttp://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. január 6-13.)

·       Imakérés: Imádkozzunk a Tíznapos imaközösségért (2019. január 9-19.)! Ezen kezdeményezés kapcsán sok élet megváltozott az elmúlt évek során. Imádkozzunk odaadóan azért, hogy világszerte egyre több gyülekezet kapcsolódjon be ebbe az erőteljes tíz napos imaprogramba, amely az Istennel való mélyebb közösség kialakításáról szól. A magyar változat megtalálható a http://adventista.hu/esemeny/tiz-napos-imakozosseg-2/weblapon.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy sok élet megváltozzon a 10 napos imaközösség eredményeképpen, és azért, hogy az emberek igazából megértsék azt, hogy mit jelent mélyebb kapcsolatot ápolni Istennel az ima és az Ige által!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért az ázsiai és közel-keleti országokért, ahol erőteljes vallási üldözés tapasztalható! Imádkozzunk azért, hogy a hívők hűségesek legyenek és kiálljanak Isten szava mellett! Imádkozzunk azért, hogy Isten küldjön még több munkást erre a területre.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Teljes tagbevonás eseményeiért, amelyeket 2019-re Indiába terveztek! Imádkozzunk a logisztikáért és a Szentlélekért, hogy kiáradjon erre az országra hatalmas mértékben!
·       Imakérés: Imádkozzunk a Generál Konferencia Ifjúsági Szolgálatok Osztályáért, ahol arra készülnek, hogy cserkészeket és fiatal felnőtteket mozgósítsanak a világ minden részén, hogy 100 000 helyen hirdessék az evangéliumot a Teljes Ifjúság Bevonása kezdeményezés keretein belül. Ez a program 2019 márciusában kezdődik.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek a téli missziós és evangelizációs munkájukat végzik!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Édesanyám imájának a hatalma – Írta: Shanter Alexander

2013 decembere volt. Úgy emlékszem rá, mintha tegnap lett volna. Egy kórházi ágyon feküdtem és azt éreztem, hogy az életemnek vége. Mozdulni sem tudtam. Úgy éreztem, mintha minden ízületem égett volna. Ilyen fájdalmat sosem éreztem.

Dengue-lázzal küzdöttem, 38 °C fölötti hőmérséklettel, két hét óta folyamatosan. Minden nap egyre gyengébb és gyengébb lettem. Édesanyám korán reggel érkezett és jéghideg vizes lepedőbe csavart. Borzasztóan éreztem magam. A legjobban az fájt, amikor a fájdalmat láttam a szemében, és ahogyan könnyeivel küszködött. Édesapám szemében is szomorúságot láttam.

Egy napon, amint édesanyám ápolt, édesapám karjaiba vette elernyedt testemet, könyörgött (egyetlen lánya voltam), hogy küzdjek, és ne adjam fel. Aztán hallottam, ahogyan édesanyám bátran idézte a Biblia ígéretét: „Nem halsz meg, hanem élsz, hogy hirdesd az ÚR tetteit!” (Zsolt 118:17).

Van egy megmagyarázhatatlan változás a légkörben, amikor a szülők imában közbenjárnak gyermekeikért. Még most is libabőrös leszek, amikor visszagondolok erre a tapasztalatra. Nem tudom megmagyarázni, de érzem a reményt. Emlékszem, amikor magamban így imádkoztam: „Uram, ha nem gyógyítasz meg önmagamért, kérlek, gyógyíts meg a szüleim imáira adott válaszként! Jézus, kérlek, hallgasd meg az ő imájukat!”

Ellen White valamikor ezt írta az anyák imájával kapcsolatosan: „Lehetetlen felbecsülni az imádkozó anya befolyásának erejét. Ő felismeri minden útjában Istent. Gyermekeit a kegyelem királyiszékéhez viszi és bemutatja őket Jézusnak, hogy áldását kérje reájuk. Az ilyen imák befolyása e gyermekekre olyan, mint az »élet forrása«. A hitben elmondott imák képezik a keresztény anya erejét és támaszát. A gyermekeinkkel való ima kötelességének elhanyagolása a hatáskörünkön belüli legnagyobb áldás, a legnagyobb segítség egyikének elvesztése a bajban, a gondban és az élet terhének hordozásában.”

Ez az idézet elég hosszú, de olyan erőteljes, ezért meg kell engednünk White testvérnőnek, hogy folytassa:

„Az édesanya imáinak erejét nem lehet eléggé felbecsülni. Ő, aki fia és leánya mellett térdel gyermekségének viszontagságaiban, ifjúságának veszedelmeiben, csak az ítéletkor tudja meg, mily hatást gyakoroltak imái gyermekei életére. Ha az anya hit által kapcsolatban van Isten Fiával, gyengéd keze visszatarthatja fiát a kísértés hatalmától és féken tarthatja leányát, hogy ne hódoljon a bűnnek. Ha a szenvedély az uralom elnyeréséért harcol, akkor a szeretet hatalma, az édesanya visszatartó, komoly, határozott befolyása az igazság mellett tarthatja gyermekeinek lelkét.” Boldog otthon 224. oldal

Édesanyám arra bátorított azon a napon, hogy kérjek gyógyulást Istentől, és újra és újra elismételte fülem hallatára, hogy „Nem halsz meg, hanem élsz, hogy hirdesd az ÚR tetteit!” Minden nap elmondta, egészen addig, míg megsebzett szívem elkezdte elhinni és én is elkezdtem kijelenteni: „Nem fogok meghalni, hanem élni fogok, hogy hirdessem az ÚR dicsőségét!”

Hatalom van Isten szavának a megvallásában. És hatalom van az édesanya imájában. Gyógyulási tapasztalatom bizonysága Isten kegyelmének, válaszként szüleim hűséges imáira.

2 megjegyzés:

  1. Hála elsősorban Istennek ,az anyának ,az apának majd a beteg leányzónak .Szüntelen kéréssel ,hittel Jézushoz és a nem feladással .Köszönjük Édes Atyánknak Fia által hogy imáink nála meghalgatásra talált ,ezek élő tapasztalatok minden emberhez jusson el.Ámen .

    VálaszTörlés
  2. A drága JÉZUS KRISZTUS a mi Nagy Orvosunk, nála van a gyógyulás kulcsa! Ámen!

    VálaszTörlés