2019. január 13., vasárnap

Heti imacélok - január 13-20. IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten egy esküvővel és egy GLOW füzettel kapcsolatos tapasztalatot olvashatunk.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. január 13-20.)

·       Imakérés: Imádkozzunk a Tíznapos imaközösségért, amely most van teljes lendületében (2019. január 9-19). Imádkozzunk azért, hogy sok élet megváltozzon világviszonylatban, és sokaknak elmélyüljön a kapcsolata Krisztussal a 10 napos imaközösség eredményeképpen. A magyar változat megtalálható a http://adventista.hu/esemeny/tiz-napos-imakozosseg-2/weblapon.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Japánban megszervezett Ifjúsági missziós kampányért! A vezetők most kezdték el főiskolás és egyetemista diákok toborzását erre a tavaszra. Azt remélik, hogy sikerül 50-60 fiatalt toborozni, akik 5 különböző helyszínen dolgoznak majd Japán-szerte. Isten már több lehetőséget is megnyitott ez által a munka által, és a japán egyházi vezetők azért imádkoznak, hogy még több áldást tapasztalhassanak ez által a könyvevangélista program által az elkövetkezendő évben.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a mobiltelefonos misszióért, amelyet az Adventista Világrádió szervez. Máris teljes gyülekezetek alakulnak ennek a különleges módszernek köszönhetően, amely segítségével az evangélium terjed.
·       Imakérés: Imádkozzunk a Generál Konferencia Ifjúsági Szolgálatok Osztályáért, ahol arra készülnek, hogy cserkészeket és fiatal felnőtteket mozgósítsanak a világ minden részén, hogy 100 000 helyen hirdessék az evangéliumot a Teljes Ifjúság Bevonása kezdeményezés keretein belül. Ez a program 2019 márciusában kezdődik.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok fiataljainkért, akik már tervezik, hogy mit csináljanak a nyáron. Imádkozzunk azért, hogy Isten a szolgálat területe felé irányítsa őket, amely az Ő dicsőségét szolgálja, akár könyvevangélista munkában, vagy a Teljes tagbevonás program keretén belül vagy más szolgálatokban.

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek a téli missziós és evangelizációs munkájukat végzik!
·       Imakérés: Imádkozzunk a meglévő és induló befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc)!

Ragyogni többféleképpen – Írta: Nelson Ernst

Jegyesemmel közelgő esküvőnkre készültünk. A két család már a városban volt, és a készülődés teljes gőzerővel folyt. A napok szinte egymásba folytak, ahogy a feladatlistán egyik pontról a másikra haladtunk.

A zűrzavar és összevisszaság közepette egyik nap eszembe jutott, hogy tegyek néhány GLOW füzetet a zsebembe, noha mi sem állt akkor távolabb tőlem, mint az iratmisszió. Nemsokára egy ruházati boltban találtam magam. Álldogáltam és várakoztam, miközben leendő feleségem ruhákat próbált a koszorúslányokkal.

Ahogy elhagytuk a próbafülkék környékét, gyorsan odaadtam egy GLOW füzetet az eladónak, és távozni akartam, hogy más esküvői ügyeket intézzünk. Az eladó azonban megállított és ezt mondta: „Köszönöm szépen ezt a füzetecskét. Szeretem az ilyen dolgokat.”

Hirtelen egy tizenöt perces lelki beszélgetés kellős közepén találtam magam Vincent-tel a fiatal eladóval. Végül a próbafülkében imádkoztunk és elérhetőségeket cseréltünk. Három hét múlva Vincent megkeresztelkedett a Hetednapi Adventista Egyházba. Mekkora csoda! Elképzelheted, hogy mennyire boldogok voltunk, amikor meghallottuk a hírt.

Később jöttünk rá, hogy véletlenül a férfi próbafülkét használtuk a női helyett. Szerencsére egy férfi sem volt ott akkor, vagy ha rájöttünk volna a hibánkra és átmentünk volna a női öltözőbe, elkerültük volna Vincent-et. Nyilvánvalóan Isten irányította az eseményeket attól kezdve, hogy az esküvői előkészületek sürgés-forgásában eszembe juttatta, hogy vegyek magamhoz missziós irodalmat és a tévedésünkben is, hogy rossz próbafülkébe mentünk.

Mindig, amikor erre gondolok, eszembe jut ez az Ige: „Az Úr irányítja annak az embernek a lépteit, akinek az útja tetszik neki” (Zsolt 37:23).

Istennek mindannyiunkkal terve van, és ha hűségesek vagyunk a kis dolgokban (az olyanokban is, hogy missziós irodalmat vigyünk magunkkal és igyekezzünk odaadni valakinek), nagy eredményeket fogunk látni, amelyek örök hatással lesznek a körülöttünk lévő emberekre.

1 megjegyzés: