2020. január 20., hétfő

Heti imacélok - január 19-26 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten EGY CSODÁLATOS MEGTÉRÉSRŐL olvashatunk tapasztalatot.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2020. január 19-26.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azokért, akik jelenleg személyes nehézségeket tapasztalnak meg, legyen az szerettük elvesztése, természeti katasztrófa vagy egyéb megpróbáltatás. Imádkozzunk azért, hogy Istent közel érezzék magukhoz, a nehézségek közepette is.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok különösképpen a Dél-Ázsia Csendes-Óceáni Divízió központjáért, a Fülöp-szigeteki Adventista Egyetemért, az AIIAS-ért és a Tagaytay közelében élő testvérekért, akik a Taal vulkán kitörése utáni nehézségekkel küszködnek!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az Ausztráliában élő hittestvéreinkért, akik a folyamatos szárazsággal és bozóttüzekkel küzdenek! Imádkozzunk azért, hogy Isten küldjön esőt, megkönnyebbülést és oltalmat!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Puerto Ricoban élő hittestvéreinkért, akiket egy sorozat földrengés sújtott! Imádkozzunk békességért és szükségleteik kielégítéséért.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok az Indonéziában élőkért, ahol halálos áldozatai is voltak az áradásoknak! Imádkozzunk azért, hogy Isten tegye lehetővé a segélyek szállítását és azért, hogy gyülekezeti tagjaink segíteni tudjanak azoknak, akiket ki kellett lakoltatni!
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok földünk minden országának vezetőiért és kormányaiért, hogy Isten akarata szerint irányíthassa az eseményeket, és ezért, hogy ezek által az események által az emberek megtudják azt, hogy Jézus hamar visszajön!

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Országunk és vezetői; Balatonfüred – Kalocsai Tamás, Szabó Attila, Stramszki István - DET kincstárnok; Berettyóújfalu, Beszterec – Farkas Attila, Kerékgyártó János, valamint Csókási Pál nyugalmazott munkatársért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteink evangélizációs és missziós programjaiért!
·    Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az újabb lehetőségekért)!

A hutia és a vadász– írta: Henry és Arleen Stubbs


Freddy nem nézett lefelé, amikor egyre magasabbra mászott az ide-oda ingadozó fa teteje felé, a talajtól kb. 20 méternyi magasságban. Eldöntötte, hogy nem fog hazamenni a vadászatból üres kézzel, mert gondoskodni akart családjáról, azért a fa tetején levő ágak felé üldözte a menekülő hutiát. A hutia Kuba legnagyobb helyi jellegzetességű emlősállata, egy nagy, fán élő rágcsáló, amely 60 cm nagyságúra is megnő és eléri a 10 kg súlyt. Egy élő hutiát Havannában majdnem egy havi bér összegéért (30 $) is el lehet adni. A fegyvernélküli vadászat erőt és bátorságot igényel. Ez a nap azonban nem jól végződött Freddy számára.

A hutiára összpontosítva, az állatot egyre vékonyabb külső ágakra kergette, magasan az erdő talajszintje fölött, amikor az egyik végtagja, amelyre támaszkodott megcsúszott és több mint hat emelet magasból a földre zuhant. Csodálatos módon pontosan két farönk közé esett és túlélte, de eltörte a gerincét, néhány oldalbordáját és a tüdeje is kilyukadt. Segélykiáltására két barátja sietett segítségére. Ketten kivonszolták Freddyt az erdő szélére, ahova egy lovaskocsit rendeltek.

Freddy hol elájult, hol eszméletére tért, miközben a lovak vágtattak a rossz úton és a törött gerince és oldalbordái elmozdultak. Alig tudott elegendő levegőt belélegezni. A földút végén megkértek egy traktorost, hogy vigye el a műútig, ahol egy mentőautó átvette és tovább vitte őt.

Ahogy ettől tartani lehetett, néhány műtét ellenére az elkövetkezendő nyolc hónap alatt, az egyetlen mozgási forma Freddy részéről annyi volt, hogy fejét ingatva jelzett „igent” vagy „nemet.” A veszteség nyomasztó érzésétől, hogy képtelen a családjáról gondoskodni, titkos álmát megvalósítani vagy csak egyszerűen normális életet élni, Freddy gyakran sírt haragjában és keserűségében, amint balesetére gondolt.

Ahogy az ágyában feküdt, visszaemlékezett arra, amikor édesanyja kisfiúként gyülekezetbe vitte és a bibliatörténetekre, amelyek egy hatalmas Istenről szóltak. Vajon igazak lehettek? Minél több történetet idézett vissza emlékezetébe, annál többet gondolt arra, hogy ezen csodák szerzője meg tudná-e hallgatni az ő fájdalmas történetét és segítene-e rajta? „Mit veszíthetek?” – gondolta.

Egyik éjszaka magányában amint egy kubai korházi ágyon feküdt, kórházi lelkész és tanácsadó nélkül, Freddy Istenhez kiáltott, hitet kérve tőle, és azt, hogy Isten bocsássa meg neki azokat az éveket, amíg száműzte Őt gondolataiból, és a hitetlenségét is. Freddy kijelentette: „Meglepetésemre, azonnal éreztem, hogy Isten meghallgatta kiáltásomat, elfogadott és megbocsátott nekem. Olyan békét éreztem, mint soha azelőtt. Azt kértem, hogy vegyen el mindent, ami még megmaradt az életemből, de egy dolgot adjon meg nekem, Jézus jelenlétét a szívemben.” Freddy így folytatta: „Attól a pillanattól kezdve behívtam Jézust a szívembe, tudtam, hogy jó döntést hoztam, miközben a remény és az erő visszatért az életembe.

Másnap reggel azt kértem, hogy tegyenek egy kerekesszékbe, ülő helyzetben, és örültem annak, hogy milyen jól sikerült. A következő nap azt kértem, hogy vigyenek el városom új gyülekezetébe. Örömmel mentem és semmilyen fájdalmat nem éreztem. Minden fájdalmam teljesen elmúlt. Nincs szükségem több fájdalomcsillapítóra. Már mozgatni tudom a kezemet és kezdem érezni az alsó végtagjaimat is. Tudom, hogy Isten dolgozik.”

A Teddy városában dolgozó orvosmisszionárius házaspár elkezdte kezelni Freddy felfekvéseit, amelyek a hosszú kórházi tartózkodás alatt alakultak ki, és elkezdtek Bibliát tanulmányozni vele és feleségével. A közelmúltban Freddy, felesége és még nyolc barátjuk megkeresztelkedett. Freddy kijelentette: „Igen, rokkant vagyok. Nem tudok hutiákra vadászni és azt tenni, amit valamikor fontosnak tartottam, de soha nem ismertem azt a boldogságot, amelyet most tapasztalok. Mindazzal együtt, aki vagyok, hálát adok Istennek, hogy megmentette az életemet, és megengedte, hogy bizonyságtételem megérintsen sokakat, akik most a lelkészemmel Bibliát tanulmányoznak, és megadta nekem és feleségemnek az örök üdvösség örömét!”

2 megjegyzés: