2020. június 28., vasárnap

100 nap imádságban - 94-ik nap június 28 - VASÁRNAP


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

94. napi imacélok (2020. június 28., vasárnap)

Elmegyek… a szomszédaimhoz

A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincs más ezeknél nagyobb parancsolat. (Márk 12:31)

A keresztények legfontosabb munkája, hogy egység legyen a családban, majd terjesszék ki munkájukat közeli és távoli szomszédaikra. Azok, akik elnyerték a világosságot, árasszák szét azt tiszta sugarakban. Krisztus szeretetétől áthatott szavuk legyen »élet illata az életre«. (Boldog otthon, 37. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK:
Jézus odafigyel a befolyási körödre. Mindenkit ismer, akivel kapcsolatba kerülsz. A szomszédaink pont annyira a missziós területünkhöz tartoznak, mint a távoli országok népei. Kiváltságunk, hogy hatással lehetünk rájuk, és fényt áraszthatunk feléjük. De ez több, mint egy barátságos mosoly és egy kis csevegés alkalomadtán. Hogy hallják meg az igazságot, ha senki nem mondja el és mutatja meg nekik?
Kérsz imában lehetőségeket a szomszédaiddal való barátkozásra, hogy bizonyságot tegyél nekik arról: Jézus szereti őket? Ha nem ismered a szomszédságodban élőket, kész vagy kilépni a komfortzónádból és bemutatkozni nekik? Kész vagy elkötelezni magad a szomszédság evangelizálásának szolgálata mellett?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
·       „A pandémia összehozta a körzetünk három gyülekezetét, ahogy minden nap együtt imádkoztunk online a 100 napos imaalkalom alatt. Áldjuk Istent, hogy most sokkal jobban egyek vagyunk szívünkben és a misszióban, mint eddig valaha is.” (Jon R.)
·       „Dicsőítem az Urat! Több mint húszan voltunk családtagok egyetlen otthonban a karantén idején, de tanúsíthatom, hogy sohasem éheztünk, és egyikünk sem betegedett meg.” (Jackie N.)
·       „A 100 napos imaközösség során megtanultam alázatosan imádkozni. Ennek eredményeként a Mindenható megáldott minket, és a feleségem, aki eddig nem tudott teherbe esni, most gyermeket vár!” (Aldo N.)
·       „Édesanyám és én naponta imádkoztunk hajnali 5 órakor és délben a 88 éves édesapám és a húgom kibéküléséért. Hála Istennek, hogy találkoztak, és végül kibékültek egymással.” (N. J.)
·       „Azzal tudtam szolgálni a szomszédaim felé, hogy szórólapokat osztottam az Úr egészségügyi elveiről. A menny segített kilépni a komfortzónámból, és mostanra többekkel alakult ki kapcsolatom a szomszédságból.” (Gloria)

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk a szomszédainkért és a szomszédságunkért. Imádkozzunk mennyei alkalmakért, hogy kapcsolatba kerüljünk velük, segítsünk nekik, és olyan barátságokat kössünk a szomszédainkkal, hogy Jézus fénye ragyogja be az életüket.
·       Imádkozzunk a MegÚjult Remény Élelmiszer-elosztóért a Kansas állambeli Overland Parkban: ők nemcsak ennivalót, de bátorítást és reményt is nyújtanak heti szinten több mint 600 családnak (kb. 2.500–3.000 főnek), és eddig több mint 2000 angol és spanyol nyelvű bibliatanulmányt és „Krisztushoz vezető lépések” című könyvet osztottak szét. Imádkozzunk világszéles egyházunk minden élelmiszer-elosztó helyéért és szociális szolgálatot folytató osztályáért.
·       Imádkozzunk mindazokért, akik online szolgálatot végeznek a közösségimédia-felületeken, videókon, appokon és bibliatanulmányozó honlapokon keresztül. Könyörögjünk hatalmas aratásért!
Imádkozzunk a válás szélére sodródott házasságokért, hogy Isten gyógyítsa meg a kapcsolatokat. Imában kérjünk megbocsátást és a krisztusi szeretet felébredését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése