2020. június 14., vasárnap

100 nap imádságban - 80-ik nap június 14 - VASÁRNAP


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

80. napi imacélok – 2020. június 14. (vasárnap)

Fizikai gyógyulás

Az Úr megerősíti őt az ő betegágyán; bármilyen az ágya, megkönnyíted betegségében. (Zsoltárok 41:4)

Krisztus ma is ugyanaz a könyörülő orvos, mint földi szolgálata idején volt. Nála gyógyír van minden betegségre és gyógyító erő minden gyengeségre. Korunkban élő tanítványainak a régi tanítványokhoz hasonlóan kell a betegekért imádkozniuk. És imáikat gyógyulások követik majd, mert »a hitből való imádság megtartja a beteget«. Mienk a Szentlélek ereje, a hit csendes bizonyossága, amely igényelheti Isten ígéreteit. Az Úrnak az az ígérete, hogy a »betegekre vetik kezüket, és meggyógyulnak« (Márk 16:18), ma is éppoly megbízható, mint amilyen az apostolok korában volt. Ez az ígéret Isten gyermekeinek kiváltságáról tanúskodik; és hitünknek igényelnie kell mindazt, amit ez az ígéret átfog. (A nagy Orvos lábnyomán, 226. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK:
Istennek van hatalma egy szóval meggyógyítani minden betegséget. Megígérte, hogy aki csak hisz benne, meg fog gyógyulni. Vagy ebben az életben történik meg, vagy legvégül, a feltámadásnál, és ez a belátásáról és tökéletes bölcsességétől függ. Arra bátorít, hogy a mindenható Gyógyítóba vetett hittel imádkozzunk a betegségért. Sokszor nem tanácskozunk gyógyító képességével, mielőtt kimerítettük volna az összes földi lehetőséget miközben fontos, hogy mindent megtegyünk a betegség megelőzéséért és kezeléséért, de először mindig Istenhez kéne fordulnunk és útmutatást kérnünk a betegség kezelésénél.

Hiszel az Úr gyógyító erejében? Bízol abban, hogy a legjobban tudja, mikor gyógyítson meg, vagy mikor ne tegye? Kész vagy átadni az életed a kezébe az egészség idején, hogy a betegség idején is hittel ott maradjon? Akkor is elfogadod majd a gyógyítását, mikor az életmódváltás formájában érkezik?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
·       Mindössze pár nap alatt az adventista egyház több mint 16.000 digitális misszionáriust tudott toborozni. Ennek eredményeként az adventista bibliatanulmányozó tartalmak elkezdtek beáramlani és feltűnni a Google- és YouTube-keresési listák elején.
·       Fülöp-szigeteki fiatalok százai imádkoznak nagy imacsoportokban és imaláncokban online, és ezáltal megújulást és csodákat élnek át.

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk, hogy jobban higgyünk Isten gyógyító hatalmában. Könyörögjünk erőért, hogy egészséges életstílust sajátítsunk el.
·       Imádkozzunk világszerte az adventista iskolákért: most szembesülnek a COVID-19 következményeivel, és kreatív megoldásokat kell találniuk arra, hogy tovább taníthassanak, és a nyári szünet után is működtethessék az iskolákat.
·       Imádkozzunk a Gaboni Misszióterületért Közép-Afrikában, ahol június 26-ig tartanak élőben bibliakonferenciát a Facebookon és a YouTube-on. Kérjük, hogy az Úr vezesse a programot, és érintse meg a hallgatók szívét.
·       Imádkozzunk D. testvérnő családja lelki gyógyulásáért és helyreállításáért. A férjének rosszindulatú daganatos betegsége, myeloma multiplexe van, és a hite is gyenge. A gyerekei elhagyták az egyházat, és a bibliai tanításokkal ellentétes életet élnek. A szülei pedig, egy betegség következtében, fogyatékkal élő emberek lettek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése