2020. május 31., vasárnap

100 nap imádságban - 66-ik nap május 31 - VASÁRNAP


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

66. napi imacélok (2020. május 31., vasárnap)

Az üldözés kiváltsága


Boldogok, akik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa. (Máté 5:10)

„Jézus Krisztus nem kecsegteti követőit világi dicsőség és gazdagság reményével, sem próbáktól mentes élettel. Hanem azt a kiváltságot tárja eléjük, hogy a Mesterrel együtt járhatják a lemondás és a szégyen ösvényeit, mivel a világ nem ismeri őket. (Gondolatok a Hegyibeszédről, 29. o.)

KÖZPONTI KÉRDÉSEK: Mikor a hívő keresztényekben önzetlen szeretet, szentség és igazság mutatkozik meg, Sátán ellenállást és gyűlölködést kelt majd azok között, akik amellett döntenek, hogy semmibe veszik a Szentlélek hangját. De biztosak lehetünk abban, hogy minden üldöztetésben, amivel szembe kell néznünk, Jézus velünk lesz, és megdicsőíti magát a kihívásokkal teli tapasztalatunk által.
Már üldöztek a Megváltóba vetett hitedért? Ha igen, miért, és ha nem, vajon miért nem? Ma eldöntöd, hogy eldobod magadtól a világ szeretetét, és imádságosan Isten dicsőségének bemutatására koncentrálsz, még ha az üldözést is von maga után?

ÖRÖMMEL JELENTJÜK!
·       Sok gyülekezet egyre kreatívabban oldja meg a szombati istentiszteletek levezetését a fizikai távolságtartás időszakában.
·       A járvány világszerte a testvérek gondolkodásának középpontjába emelte be az egészségügyi üzenetünk fontosságát. Egyre nő az érdeklődés a preventív egészségügyi munka, a NEWSTART stb. iránt. Most nagyszerű alkalom adódik az egészség és a teljesség isteni törvényének széleskörű megértésére.

IMAKÉRÉSEK:
·       Imádkozzunk a legrégibb norvég adventista gyülekezet szolgálatáért: most hoznak létre egy befolyási központot, ahol norvég órákat kínálnak migránsoknak ingyen, szakácsiskolát, beszélgetős kávéházat működtetnek, stb.
·       Imádkozzunk a mexikói Chiapasban levő két új, mobil egészségügyi kisbuszért, az azokban elvitt páciensekért és a hétvégente támogatott orvosi csapatokért, akik például ingyenes egészségügyi ellenőrzéseket, kisműtéteket, fogászati kezeléseket, ultrahang- és szemvizsgálatokat végeznek.
·       Imádkozzunk a valódi istenfélelem feléledéséért és a megújult evangelizációs érdeklődésért minden egyháztagban és egyházban a világon mindenütt.
·       Imádkozzunk az egyházért a kelet-afrikai Burundiban, ahol számos nehézséggel és gonddal néztek szembe ebben az időszakban. Csakis Isten közbelépése teremtheti meg a békét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése