2020. április 6., hétfő

100 nap imádságban - 11-ik nap április 6. - HÉTFŐ


A 100 nap imádságban napi imacélokat itt lehet minden nap megtalálni: http://100napimadsagban.blogspot.com/

11. napi imacélok, 2020. április 6. (hétfő)


„Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.” (Máté 7:7–8)

„A trónt körbevevő szivárvány biztosítja, hogy Isten hűséges, és nála nincs változás, sem változásnak árnyéka. Vétkeztünk ellene, és nem érdemeljük meg a jóindulatát. Mégis Ő maga tanít meg a legcsodálatosabb könyörgésre: »A te nevedért kérünk, ne utálj meg, ne engedd, hogy meggyalázzák dicső trónodat! Gondolj ránk! Ne bontsd fel a velünk kötött szövetségedet!« (Jeremiás 14:21) Az Úr megígérte, hogy ha méltatlanságunk és bűnünk beismerésével hozzá fordulunk, akkor figyelmesen meghallgatja kiáltásunkat. Trónja becsülete múlik adott szava teljesítésén.” (Krisztus példázatai, 148. o.)

1.    Imádkozzunk az USA-ban és Európában levő egészségügyi válságért. Imádkozzunk, hogy az egészségügyi szakemberek a szükséges megfelelő ellátást nyújthassák.
2.    Imádkozzunk az egészségügyben dolgozókért, a biztonságiakért és a létfontosságú kormányzati alkalmazottakért az Egyesült Államokban és a világon, akik kötelességük teljesítése közben, másokért szolgálva már érintkeztek a COVID-19-cel. Könyörögjünk az ő gyógyulásukért.
3.    Imádkozzunk azokért, akik egyedül élnek a járvány idején, akik félelemmel viaskodnak, és akiknek fájdalmas az elszigeteltség. Kérjük, hogy bár felismernék: nincsenek egyedül, mert Jézus ott áll mellettük.
4.    Imádkozzunk minden olyan helyi gyülekezetért az országunkban, amit a vírus miatt be kellett zárni. Imádkozzunk, hogy a közösségek megtalálják a módját, és „együtt” maradjanak az internetes élő közvetítésen keresztül, a megfelelő távolságtartást betartva, és még sokakat az igazsághoz vonzzanak a válság idején.
5.    Imádkozzunk azért, hogy Isten újraélessze a friss lelkesedést népe szívében: friss szenvedélyt Igéje, az ima és a misszió iránt.

2 megjegyzés:

  1. Köszönjük szépen drága jó Atyánk, hogy szereted Népedet, és meg hallgatod könyörgésünk szavát, Jézus nevében Ámen !

    VálaszTörlés