2019. március 26., kedd

Heti imacélok - március 24-31 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten arról olvashatunk tapasztalatot, hogyan találta meg egy arizonai fiatal azt, amit egész életében keresett.  
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. március 24-31.)

·       Imakérés: Végre elérkezett ez a hét! 2019. március 24-30, amikor a Generál Konferencia Ifjúsági Szolgálatok Osztálya a cserkészekkel és a fiatal felnőttekkel karöltve 100 000 helyen tervez prédikációt egy időben, a Fiatalok Teljes Tagbevonása keretében. Imádkozunk azért, hogy az Úr hatalmasan munkálkodjon ezen a héten, és ne csak azok élete változzék meg örökre, akik hallják majd az üzenetet, hanem az ifjú igehirdetők ezreinek élete is. #TYI19 Az angolul tudók itt szerezhetnek plusz információt: https://youth.adventist.org/Total-Youth-Involvement.
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok azért, hogy a Szentlélek hatalmasan szóljon ezen összejövetelek résztvevőihez! Kérjük, hogy Isten akadályozza meg az ellenség terveit, s azok, akiknek hallaniuk kell az üzenetet, gond nélkül ott lehessenek!
·       Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy a szolgáló fiatalok nyugodtak és összeszedettek legyenek, hiszen sokan közülük életükben először fognak prédikálni. Imádkozzunk, hogy Isten adja meg nekik a megfelelő szavakat!
·       Imakérés: Imádkozzunk Gary Blanchard, Pako Edson Mokgwane és Andrés J. Peralta testvérekért, a Generál Konferencia Ifjúsági Szolgálatok Osztályának vezetőiért, továbbá a szervezők egész hatalmas csapatáért!  
·       Imakérés: Imádkozzunk minden divízió, unió és egyházterület ifjúsági vezetőjéért szerte a világon! Kérjük, hogy a Szentlélek irányítsa mindnyájukat, miközben igyekeznek a különböző ifjúsági evangelizációs helyszíneket koordinálni és felügyelni.
·       Imakérés: Imádkozzunk a helyi gyülekezetünk fiataljaiért, hogy szeressék meg Jézust még mélyebben, és döntsék el, hogy életük fordulópontjain Őt választják!  

Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Debreceni ReményPONT által szervezett Házasságerősítő programért, amelyet 2019. április 14-re terveztek a Hotel Lyciumba, Mihalec Gábor testvér vezetésével. Imádkozzatok érte, gyertek el házastársatokkal, vagy ajánljátok ismerőseiteknek! Bővebb információ itt: http://debrecen.remenypont.hu/kapcsolaterosito-trening-paroknak/
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: ADHSZK – Tóth Sándor munkatársai, Adventista Szociális Intézmények; Bp. Őrjárat utca – Simon Zsolt, Gönc, Gyöngyös – Molnár Miklós, Bodolai Zoltán, valamint Jávor István nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek a téli-tavaszi missziós és evangelizációs munkájukat végzik!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

Végre megtaláltam, amit kerestem! – Írta: Trena Jenkins


Isten teljesen átformálta az életemet Igéje és az ima ereje által. Katolikus otthonban nőttem fel, de ahogy teltek az évek, mindig mélyen vágyakoztam Isten megismerésére egy sokkal személyesebb szinten. Nem tudtam biztosan, hogy mit keresek, de elkezdtem imádkozni azért, hogy Isten engedje megtalálni magát, amint gyülekezetről gyülekezetre járok, és ismerkedem a különböző felekezetekkel. De egyre sem mondhattam azt, hogy igen, ezt kerestem. Tovább imádkoztam, mert a szívemben megmaradt a vágyakozás és az éhség.

Egy napon aztán néztem egy tévéadót, amiről azt hittem, hogy valami tudományos-ismeretterjesztő csatorna, amikor is megjelent a képernyőn Doug Batchelor, és elkezdett tanítani a szombatról. Az Amazing Facts elnevezésű adóra bukkantam, és felkeltette az érdeklődésemet Batchelor lelkész fejtegetése a bibliai igazságokról. Nem váltottam csatornát, hanem nagyon figyeltem.

Miután megnéztem az adást, minden korábbinál szorgalmasabban kezdtem olvasni és tanulmányozni a Bibliámat. Felhívtam az Amazing Facts szerkesztőségét is, és elárasztottam őket a kérdéseimmel. Aztán kutattam az interneten, és megvettem minden könyvet, amit csak találtam a hetednapi adventistáktól. Elolvastam A nagy küzdelmet, a Jézus életét. Pár hónap leforgása alatt a barátaim drámai változásokat tapasztaltak az életemben. Már nem akartam inni, bulizni, egészségtelen ételeket enni. Már nem érdekeltek a világi dolgok. Életemben először beleszerettem az én mennyei Atyámba.

Három évvel később megkeresztelkedtem, és hetednapi adventista keresztény lettem. Tevékenyen részt vettem a közösség szolgálatában, meglapítottuk a kopogtató szolgálatot, aminek az a lényege, hogy három hetente elmegyünk a környékre, imádkozunk az emberekkel, bibliatanulmányokat ajánlunk fel nekik, és missziós füzeteket osztogatunk. A gyülekezettel karöltve együttműködünk a helyi konyhával, és ételt, valamint ruhákat osztunk a rászorulóknak. Milyen áldás megosztani ajándékainkat másokkal!

A munka során megismerkedtem egy másik lánnyal, aki velem azonos korú, és hasonló tapasztalaton ment át, mint én. Ő is mélyebb tapasztalatra vágyott Istennel. Az egyik evangelizációs alkalmon találkoztunk, amit én tartottam. Azonnal összebarátkoztunk. Már ünnepelte a szombatot, de többet akart tudni. Hiszem, hogy ez Istentől rendelt találkozás volt, ezért elkezdtem tanulmányozni vele a Bibliát. Szép alkalmak voltak ezek, és egy nagyszerű barátság kezdődött.

Hálás vagyok, hogy végre megtaláltam, amit kerestem. Isten valóban válaszolt imámra, mert látta, hogy mélységesen vágyom az ő megismerésére. Alig várom, hogy lássam a következő fejezetet, amit Isten az életemre és szolgálatomra nézve tervezett.

* Trena Jenkins az arizonai Maricopából osztotta meg velünk tapasztalatát. A Generation of Youth for Christ [Fiatalok Jézusért] konferencián is beszélt történetéről.  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése