2019. március 12., kedd

Heti imacélok - március 10-17 - IZGALMAS TAPASZTALAT - MAGYAR IMACÉLOK


Ezen a héten arról olvashatunk tapasztalatot, hogy Isten miként állította el az esőt, amikor gyermekei kérték.
Itt találod az összes tapasztalatot és imacélt: http://100napimadsagban.blogspot.hu/

Heti imacélok
(2019. március 10-17.)

·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Globális ifjúsági napért, amelyet 2019. március 16-rá terveztek. Ezen a napon a fiatalok világszerte azon igyekeznek, hogy ők maguk Legyenek a prédikáció, amikor örökbe fogadnak egy rabot, egy beteget vagy egy árvát, hogy bemutassák neki Jézus szeretetét. Az angolul tudók itt szereztethetnek plusz információt: https://youth.adventist.org/gyd
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok Linda Mei Lin Koh testvérnőért, aki a Generál Konferencia Gyermekszolgálatok Osztályának a vezetője, és közvetlen munkatársáért, Saustin Mfunéért! Imádkozzunk, hogy különleges bölcsességet kapjanak feladatukhoz, ahhoz, hogy az egyházunkban lévő gyermekeket Jézushoz vezessék!  
·       Imakérés: Imádkozzunk Gary Blanchard (Generál Konferencia Ifjúsági Osztályának vezetője), valamint Pako Edson Mokgwane és Dr. Andrés J. Peralta testvérekért, akik az ő munkatársai. Kérjük, hogy a Szentlélek vezesse őket, amint vezetik fiataljainkat!
·       Imakérés: Könyörögjünk világszerte az Ifjúsági és Gyermekszolgálatok vezetőiért, hogy a Szentlélek különleges módon lakozzon bennük! Kérjük, hogy az egyház vezetői minden szervezeti szinten bátorítsák és tanítsák a gyermekeket arra, hogy legyenek Jézus bizonyságtevői és segítsenek szeretettel a társaiknak.
·       Imakérés: Imádkozzunk azért, hogy sok gyermek és fiatal adja át szívét Jézusnak a közelgő evangelizáción, amelyet most márciusban teljes egészében gyermekek tartanak az etiópiai Addis Abebában a Kelet-Közép-Afrikai Divízióban. 
·       Imakérés: Már csak két hét választ el a Teljes ifjúság bevonása programjának nagy eseményétől, amely 2019. március 24-30 között kerül megszervezésre. Kérünk, imádkozzatok továbbra is a Generál Konferencia Ifjúsági Szolgálatok Osztályáért, ahol azt tervezik, hogy cserkészeket és fiatal felnőtteket képeznek és mozgósítanak arra, hogy 100 000 különböző helyen prédikáljanak a világkülönböző részein a Teljes ifjúság bevonása program keretén belül. Az angolul tudók itt szerezhetnek plusz információt:https://youth.adventist.org/Total-Youth-Involvement


Magyar imacélok:
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a Debreceni ReményPONT által szervezett Házasságerősítő programért, amelyet 2019. április 14-re terveztek a Hotel Lyciumba, Mihalec Gábor testvér vezetésével. Imádkozzatok érte, gyertek el házastársatokkal, vagy ajánljátok ismerőseiteknek! Bővebb információ itt: http://debrecen.remenypont.hu/kapcsolaterosito-trening-paroknak/
·       Imakérés: Kérünk, imádkozzatok a magyar Unió e heti imacéljaiért: Reménység Evangélizációs Központ – Ócsainé Demeter Irén és munkatársai; Bp. Nemzetközi Gyülekezetalapítás Misszió Otamo-Csizmadia Heli, Fehérgyarmat, Földeák – Várhelyi Zoltán, Kovácsné Bokor Sarolta, valamint Háló Sándor nyugalmazott lelkipásztorért.
·       Imakérés: Imádkozzunk gyülekezeteinkért, amelyek tavaszi missziós és evangelizációs munkájukat végzik!
·       Imakérés: Imádkozzunk a magyarországi befolyásközpontokért (Debrecen, Miskolc és az induló nyíregyházi befolyásközpontért)!

És Isten feltartóztatta az esőt! – Írta: Linda Mei Lin Koh

Minden készen állt a kezdő alkalomra. Az evangelizáció aratási szakasza érkezett el, amelyet gyerekeknek tartottam egyházi fenntartású iskolánkban az indonéziai Malangban. A lelkészek és a gyerekcsoportok vezetői keményen dolgoztak azért, hogy megalapozzák a döntésre késztető részt. Ám az első délutánon már ebéd után elsötétedett az ég, és zuhogni kezdett az eső, mintha dézsából öntenék. Jaj, ne! Ekkora zivatarban kevesen fognak eljönni az előadásra! Az imán kívül semmit sem tehettünk. Hát imádkoztunk. De még hogy!

A mindenható Istenhez fordultunk, és imádkoztunk, hogy állítsa el az esőt az evangelizációs sorozat nyitó estéjére. És – dicsőség Neki! – az eső valóban elállt délután fél hatkor, amikor elindultunk az előadás színhelyére, a katonai bázison lévő hatalmas előadóterembe.

Az ellenség azonban nem akarta feladni. Minden nap ebéd után ömleni kezdett az eső. Minden nap komolyan és buzgón imádkoztunk, kértük Istent, hogy tegyen csodát. De ha csak egy pillantást is vetettünk a felhőkre és a szakadó esőre, rögtön elpárolgott a bátorságunk. Nehéz volt elhinni, hogy el fog állni. Ám eszembe jutott egy igevers, Mt 19:26-ban, ahol Jézus ezt mondja: „Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges.”

És igen, Isten minden este csodát tett, nyolc napon át egyhuzamban! Minden este fél hatkor elállt az eső, hogy az emberek el tudjanak jönni az evangelizációra, és tanuljanak róla, az Ő csodálatos lényéről. El tudjátok ezt hinni? Csodák a mai modern korban!

Szombaton, az utolsó prédikáció után eljött a keresztség ideje. Azon a délutánon Isten meleg és napos időt adott 22 drága lélek kedvéért, akik sorban beléptek a keresztelő medencébe, és átadták az életüket Jézus Krisztusnak. Micsoda öröm volt a mennyben!

Igen, az imának ereje van! Ahogy a kis gyerekdal mondja: „Imádkozz minden reggel, imádkozz délben és imádkozz minden este, adj hálát mindenért!” Isten a lehetetlen élethelyzeteket is meg tudja fordítani. Néha rejtélyes módon dolgozik, de a maga különleges eszközeivel megadja, amire szükségünk van. Vele semmi sem lehetetlen! Igen, hatalmas Istent szolgálunk!

Linda Mei Lin Koh a Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciája Gyermekszolgálatok Osztályának a vezetője. A Maryland állambeli Silver Springben él. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése